Τι να σου κάνει η έρημη με τόσα που είχε τραβήξει κοντά μου..!!!
Από το μακρινό '92 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει και 21 χρονάκια.
Χάλασε μια τη φτιάξαμε.
Χάλασε δυο, άντε πάλι...!
Χάλασε τρεις, είπαμε ας πάει και το παλιάμπελο.
Όλες οι επισκευές του 100άρικου plus!!!!!!
Την 4η φορά που παρουσίασε βλάβη, το πήραμε απόφαση: "Στου χαντάκ' !! "
Έφυγε για την ανακύκλωση :)
Έτσι μπήκε στη ζωή μας πρόσφατα, η καινούρια μας κουζίνα!!!!!!
Τι τατς πολυ-εστίες, τι φουρνάρα μέχρι εκεί πέρα (λολ), τι συστήματα πάνω κάτω κι ανάσκελα...
Πολύ μας άρεσε ;)
Το καινούριο κοσκινάκι μας, εκτός όλων των άλλων, ανακαλύψαμε πως έχει ειδική επιλογή στο διακόπτη, για πίτσα!!
Βρε δε φτιάχνουμε μια (καλά παραπάνω φτιάξαμε), να εγκαινιάσουμε το φούρνο και να δούμε τι "λέει";
Βάλαμε λοιπόν κάτω τα ζυμάρια μας και ιδού:
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 κτΣ ελαιόλαδο
2 κτΣ γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ
1+1/4 κούπα νερό χλιαρό
2 κτγ μαγιά ξερή
1 κτΣ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1 κτγ πελτέ ντομάτας,
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
ρίγανη
σκόρδο αφυδατωμένο σε σκόνη
λίγο ελαιόλαδο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ πλην του ελαιολάδου, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά τη σάλτσα, προσθέτουμε το λάδι, και... έτοιμη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ έτσι που να σχηματιστεί ένα βουναλάκι.
Στο κέντρο του ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε 1/4 της κούπας χλιαρό νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η ζύμωση της μαγιάς, για 3 με 5 λεπτά
Όταν η επιφάνεια του υγρού γεμίσει φουσκάλες, ρίχνουμε γύρω γύρω στο πλάι το ελαιόλαδο, το αλάτι και το γάλα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα με τους γάντζους.
Συμπληρώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και τρυφερή.
Ενδεικτικό ότι το ζύμωμα πρέπει να λάβει τέλος, είναι ο τι η ζύμη μαζεύεται γύρω από τους γάντζους.
Την αφαιρούμε από τον κάδο, την πλάθουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και την κάνουμε μπάλα.
Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε μια σακούλα τροφίμων TIP!
Δένουμε το επάνω μέρος της σακούλας, τη βάζουμε σε μιαν άκρη και περιμένουμε για το θαύμα!!!!!
Το οποίο θαύμα, δεν αργεί και πολύ για να συντελεστεί :)
Σε λίγη ώρα (~30 με 45 λεπτά) η σακούλα κοντεύει να σκάσει!!!!!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 235-250 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω (εγώ είχα ειδική επιλογή...!!!)
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τη χωρίζουμε σε 2 ή 3 κομμάτια τα οποία πασπαλίζουμε με αλεύρι
Με τη βοήθεια της παλάμης ή με τον πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα
Τοποθετούμε σε ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο
Εκεί πάνω βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μας.
Την αλείφουμε με τη σάλτσα και τοποθετούμε πάνω υλικά της επιλογής μας (αλλαντικά και λαχανικά) πλην τυριών!!!
Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία (κάτω κάτω) θέση του φούρνου και ψήνουμε την πίτσα για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο)
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165 βαθμούς C και βγάζουμε έξω το ταψί
Σκεπάζουμε τότε όλη την επιφάνεια των (σχεδόν ψημένων) υλικών με το μείγμα των τυριών και ξαναφουρνίζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι αυτά να λιώσουν.
Τη χωρίζουμε σε 8-12 μέρη και απολαμβάνουμε τον κόπο μας
Καλή όρεξη
Εντυπώσεις: Η συγκεκριμένη δυνατότητα του επιλογέα στον πολυδιακόπτη του φούρνου, μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.
Η πίτσα είναι ομοιόμορφα ψημένη πάνω κάτω, με βάση υπέροχα τραγανή και τυριά που λιώνουν στο στόμα.
Τη δοκιμάσαμε σε πολλές παραλλαγές πάχους ζύμης και σύνθεσης υλικών και όλες τις φορές πήρε άριστα!!!!!!!
Από το μακρινό '92 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει και 21 χρονάκια.
Χάλασε μια τη φτιάξαμε.
Χάλασε δυο, άντε πάλι...!
Χάλασε τρεις, είπαμε ας πάει και το παλιάμπελο.
Όλες οι επισκευές του 100άρικου plus!!!!!!
Την 4η φορά που παρουσίασε βλάβη, το πήραμε απόφαση: "Στου χαντάκ' !! "
Έφυγε για την ανακύκλωση :)
Έτσι μπήκε στη ζωή μας πρόσφατα, η καινούρια μας κουζίνα!!!!!!
Τι τατς πολυ-εστίες, τι φουρνάρα μέχρι εκεί πέρα (λολ), τι συστήματα πάνω κάτω κι ανάσκελα...
Πολύ μας άρεσε ;)
Το καινούριο κοσκινάκι μας, εκτός όλων των άλλων, ανακαλύψαμε πως έχει ειδική επιλογή στο διακόπτη, για πίτσα!!
Βρε δε φτιάχνουμε μια (καλά παραπάνω φτιάξαμε), να εγκαινιάσουμε το φούρνο και να δούμε τι "λέει";
Βάλαμε λοιπόν κάτω τα ζυμάρια μας και ιδού:
ΥΛΙΚΑ
- Για τη ζύμη
1 κούπα αλεύρι ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 κτΣ ελαιόλαδο
2 κτΣ γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ
1+1/4 κούπα νερό χλιαρό
2 κτγ μαγιά ξερή
1 κτΣ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
- Για τη Σάλτσα ντομάτας
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1 κτγ πελτέ ντομάτας,
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
ρίγανη
σκόρδο αφυδατωμένο σε σκόνη
λίγο ελαιόλαδο
- Άλλα υλικά
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ πλην του ελαιολάδου, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά τη σάλτσα, προσθέτουμε το λάδι, και... έτοιμη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ έτσι που να σχηματιστεί ένα βουναλάκι.
Στο κέντρο του ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε 1/4 της κούπας χλιαρό νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η ζύμωση της μαγιάς, για 3 με 5 λεπτά
Όταν η επιφάνεια του υγρού γεμίσει φουσκάλες, ρίχνουμε γύρω γύρω στο πλάι το ελαιόλαδο, το αλάτι και το γάλα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα με τους γάντζους.
Συμπληρώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και τρυφερή.
Ενδεικτικό ότι το ζύμωμα πρέπει να λάβει τέλος, είναι ο τι η ζύμη μαζεύεται γύρω από τους γάντζους.
Την αφαιρούμε από τον κάδο, την πλάθουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και την κάνουμε μπάλα.
Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε μια σακούλα τροφίμων TIP!
Δένουμε το επάνω μέρος της σακούλας, τη βάζουμε σε μιαν άκρη και περιμένουμε για το θαύμα!!!!!
Σε λίγη ώρα (~30 με 45 λεπτά) η σακούλα κοντεύει να σκάσει!!!!!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 235-250 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω (εγώ είχα ειδική επιλογή...!!!)
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τη χωρίζουμε σε 2 ή 3 κομμάτια τα οποία πασπαλίζουμε με αλεύρι
Με τη βοήθεια της παλάμης ή με τον πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα
Τοποθετούμε σε ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο
Εκεί πάνω βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μας.
Την αλείφουμε με τη σάλτσα και τοποθετούμε πάνω υλικά της επιλογής μας (αλλαντικά και λαχανικά) πλην τυριών!!!
Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία (κάτω κάτω) θέση του φούρνου και ψήνουμε την πίτσα για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο)
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165 βαθμούς C και βγάζουμε έξω το ταψί
Σκεπάζουμε τότε όλη την επιφάνεια των (σχεδόν ψημένων) υλικών με το μείγμα των τυριών και ξαναφουρνίζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι αυτά να λιώσουν.
Τη χωρίζουμε σε 8-12 μέρη και απολαμβάνουμε τον κόπο μας
Καλή όρεξη
Εντυπώσεις: Η συγκεκριμένη δυνατότητα του επιλογέα στον πολυδιακόπτη του φούρνου, μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.
Η πίτσα είναι ομοιόμορφα ψημένη πάνω κάτω, με βάση υπέροχα τραγανή και τυριά που λιώνουν στο στόμα.
Τη δοκιμάσαμε σε πολλές παραλλαγές πάχους ζύμης και σύνθεσης υλικών και όλες τις φορές πήρε άριστα!!!!!!!
Kalimeres!!! :) wraio to tip gia to sakkoulaki!!! :) kala psisimata!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ελενάκι μου !!!!!!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά !!!!!!!!!
Μαθαίνω τα καλυτερα για το βλαστάρι σου
Να τον χαίρεσαι!!!!!!!!
Πολλά φιλιά
άντε καλορίζικη και καλομαγειρεύτρα...Κι ας φάμε εμείς με τα μάτια,όχι ψάρια,αλλά πίτσα...Ωραίο το κολπάκι...καθιερώνεται....Φιλιά και στους δυό σας...-:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Βιβίκα μου
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Πολλά φιλιά κι από τους δυο μας :)
Με γειάαααααα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη πως θα "λυσσάξεις" τώρα στα ψησίματα :)
Το Tipακι φοβερό! Η πιτσούλα...φοβερότερη!!!!
Καλορίζικη λοιπόν και εύχομαι αυτή...να τα εκατοστήσει!!
Φιλιά αρμόδιε ;)
Ευχαριστώώώώώ πολύύύύύύ Μαράκιιιιι !!!!!!!!
ΔιαγραφήΠες το ψέματα :)
Να είσαι καλά συναρμόδια !!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά
Καλορίζικη και καλά μαγειρέματα! Υπέροχη φαίνεται η πίτσα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ήβη μου
Διαγραφήνα είσαι καλά :)
Πολλά φιλιά
Με γεια και με χαρά! Είμαι σίγουρη οτι θα τη φχαριστηθείς! Η πίτσα δείχνει τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Κική μου !!!!!
ΔιαγραφήΔεν έχεις άδικο .. Που με χάνεις που με βρίσκεις όλο εκεί γύρω τριγυρίζω :)
Να είσαι καλά
Πολλά φιλιά
Καλό μήνα
Καλή αρχή στο παλληκάρι σου!!
Με γειες, με γειες και πάντα τέτοια ωραία φουρνίσματα και ξεφουρνίσματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Μαρθάκι :)
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Πολλά φιλιά
Mα τι μεγαλεία είναι αυτά, δεν έχω λόγια, με γειες, με γειες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καινούριο κοσκινάκι θα βρει τον μάστορή του μαζί σου, είναι βέβαιο!
Καλά μαγειρέματα και καλά φουρνίσματα!
Η πίτσα είναι γιάμι και το τιπάκι φοβερό!
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Λενάκι μου για τον ενθουσιαμό τις υπέροχες ευχές και τα καλά σου λόγια!!!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι πάντα καλά :)
πολλά φιλιά
Μαγαλείο κουζίνα, να τη χαίρεστε και καλές κουζινοδημιουργίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και τι μεγαλείο η πίτσα-κέρασμα! Λαχταριστή!
Ευχαριστούμε!
Φιλιά
Εγώ ευχαριστώ Ελένη μου για την υπέροχη διάθεση στο σχόλιο και τις ευχές!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Φιλιά
Καλό μήνα
Καλορίζική και καλά μαγειρέματα! Η πίτσα φαίνεται τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Νίκη!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά :)
Καλό μήνα!!
Καλορίζικη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε κανένα κομματάκι και σε μας.... :)
Ευχαριστώ πολύ Ρούλα :)
ΔιαγραφήΣε καταχωρώ στη λίστα!!!
Καλορίζικη!!! Καλά μαγειρέματα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας τσάκισες με την τελευταία φωτό, λυπήσου μας!
Φιλιά πολλά
Ευχαριστώ πολύ Μπέτυ μου!!!!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά :)
Πολλά φιλιά
Καλά ψησίματα... Χαίρομαι που βάζεις το τυρί τελευταίο (για να μην ξεραθεί), όπως κι εμείς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ.
Ευχαριστώ πολύ "Ε." :)
ΔιαγραφήΔεν το έβαζα πάντα τελευταίο...
Κάποιο βράδυ αφηρημένος φούρνισα την πίτσα χωρίς τυρί και το πρόσθεσα μετά.
"Εύρηκα!!" :))
Καλορίζικη! Καλά μαγειρέματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πίτσα και το τιπ με το σακκουλάκι πολύ χρήσιμο!
Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου
Διαγραφήνα είσαι καλά
Χαίρομαι που σου άρεσε το tipάκι ;)
Πολλά φιλιά
Για την κουζίνα με τους πολλούς αυτοματισμούς θα ήμουν πολύ επιφυλακτική, φταίει ο τεχνικ΄ςο μου σύμβουλος που έχω στο σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά μαγειρέματα! Αυτό το κολπάκι με τη ζύμη στη σακούλα πολύ μου άρεσε.
Ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου!!!!
ΔιαγραφήΤο κολπάκι προέκυψε εξ ανάγκης κάποια φορά και στη συνέχεια υιοθετήθηκε!!!
Mmmm...la pizza...buooona!!!! :PPP
ΑπάντησηΔιαγραφήCiao buona serata
Grazie mille Daiana!!!!!
ΔιαγραφήBuongiorno e buon mese :)
Με γειά η καινούρια κουζίνα ,κι ευχαριστούμε για το κέρασμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πίτσα δεν είναι ένα από τα φαγητά για τα οποία έχω να περηφανεύομαι ότι τα πετυχαίνω, οπότε καθε συμβουλή και συνταγή δεκτή!
Ευχαριστώ πολύ Νίκη μου!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά :)
Καλορίζικη η κουζίνα. Εύχομαι καλά ψησίματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πίτσα φαίνεται πολύ ωραία! Θα δοκιμαστεί.
Φιλιά
Ευχαριστώ πολύ Νοτούλα :)
ΔιαγραφήΝα τη φτιάξεις και να μου πεις !!!
Φιλιά
Καλορίζικη η κουζίνα και καλά μαγειρέματα! Νομίζω ότι με τη συγκεκριμένη πίτσα έγινε μια πολύ καλή αρχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Αναστασία!!!!!!!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα να έχεις :)
Mεγειά η κουζίνα. Καλά ψησίματα. Τι να κάνουν κι αυτά τόσο χρόνια, κάποτε χαλάνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκαιρία για ανανέωση.
Το νέο γκατζετάκι για την πίτσα πολύ καλό. Δεν ηξερα ότι υπάρχει
Κι από ότι φαίνεται κάνει καλά τη δουλειά του. Πολύ καλοψημένη η πίτσα.
Φιλιά
Ευχαριστώ πολύ Μαράκι.
ΔιαγραφήΈτσι είναι...
Ολοκλήρωσε τον κύκλο της και μας άδειασε τη γωνιά :)
Όχι δεν έχω παράπονο.
Στάθηκε καλή μαζί μου για πολλά χρόνια!!
Να είσαι καλά
Φιλιά
Çok nefis :)
ΑπάντησηΔιαγραφήÇok teşekkür ederim!
ΔιαγραφήGünaydın ve iyi bir ay geçirmeniz dileğiyle :)
Καλα ψησιματα... η πιτσα ιδανικο φαγητο για καλη αρχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Ευχαριστώ πολύ beauty f.!!!!!!!
ΔιαγραφήΣυμφωνώ ήταν ιδανική επιλογή.
Της έχω αλλάξει ήδη τα φώτα με ένα σωρό ψησίματα :)
να είσαι καλά
Το blog καταχωρήθηκε στο πλάι
΄Γιώργο Καλορίζικη !!Η συνταγή και τα τιπς καταγράφονται Ξερεις, αυτο με το τυρι στο τέλος, το κάνουν και οι Ιταλοί. Τη μάρκα της κουζίνας δεν μας είπες!!
ΑπάντησηΔιαγραφή