Τελικά ζω βρεεεε :) Απλά τρέχω με τόσα πολλά αυτόν τον καιρό, που δεν βρίσκω χρόνο να φωτογραφίσω, να γράψω και να ανεβάζω συνταγή στο ¨κουζινάκι μας¨...
Η αλήθεια είναι πως μαγειρεύω περισσότερο από ποτέ! Και μάλιστα για καλό σκοπό. Κάποια στιγμή θα σας εξηγήσω εκτενέστερα σε τι αναφέρομαι.
Σε μια πρόσφατη συγκέντρωση φίλων στο σπίτι μου, ετοίμασα (για πρώτη φορά) αυτά τα μπριοσάκια. Έγιναν πεντανόστιμα και διέφεραν όσο δεν φαντάζεστε από οποιαδήποτε ετοιματζήδικα. Είναι μια συνταγή του Άκη Πρεζεντίκη με τα οποία εγώ γνωρίστηκα σε ένα παιδικό πάρτυ και ενθουσιάστηκα. Τα είχε ετοιμάσει η φίλη μαμά του μικρού μπόμπιρα. Έψαξα λοιπόν την συνταγή, τα ετοίμασα και μιας και έμεινα πλήρως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα...σας τα παρουσιάζω!
Πάμε να τα ετοιμάσουμε λοιπόν!
ΥΛΙΚΑ
270gr γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
30gr μαγιά φρέσκια
300gr σκληρό αλεύρι (κοσκινισμένο)
300gr μπλέ αλεύρι (κοσκινισμένο)
60gr μαργαρίνη (αυτή στο κυπελάκι)
50gr ζάχαρη κρυσταλλική
10gr αλάτι
1 αυγό
1 extra αυγό για άλειμμα
σουσάμι- μαυροκούκι- παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνω την μαγιά, το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύω με εναν αυγοδάρτη να διαλυθεί λίγο η μαγιά και αφήνω στην άκρη για 30'.
Μεταφέρω στο μπολ του μίξερ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω με τον γάντζο για 5' - 7' . Αν δεν ξεκολλάει από τα πλάγια, προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα.
Βάζω το ζυμάρι σε ένα βαθύ μπολ πασπαλισμένο με αλεύρι και σκεπάζω με καθαρή πετσέτα. Το αφήνω για 2-3 ώρες τουλάχιστον. (Θα φουσκώσει πολύ)!!!
Κόβω το ζυμάρι στην μέση και το κάθε μισό σε 10 ίσα μέρη.
Τα πλάθω ελάχιστα με τα χέρια μου (μακρόστενα ή στρογγυλά) και τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.
Τα αλείφω με το αυγό και τα πασπαλίζω με ότι σπόρο μου αρέσει.
Τα σκεπάζω ξανά στο ταψί και τα αφήνω να φουσκώσουν για 30' περίπου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 15' ΜΟΝΟ!!
Τα μπριοσάκια μας είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας και να τα απολαύσουμε!
* Αν θέλετε μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα, (εγώ αυτό έκανα) και αφού κρυώσουν καλά να τα κλείσετε σε μια νάυλον σακούλα. Την επόμενη ημέρα τα γεμίζετε και είναι το ίδιο φρέσκα και λαχταριστά.
Μυρωδάτα, τρυφερά, γευστικά, απίθανα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή«Όλα τα λεφτά» στο sandwichάκι που λένε :)
Υπέροχα Μαράκι!!!!!!
Να είχα άλλο ένα τώρα…
Άλλο ένα δεν έχω...αλλά έχω κάτι διαφορετικό να σε φιλέψω..! Γιαααα έλα προς τα πάνωωω.... :)
ΔιαγραφήΧαίρομαι που το απόλαυσες..!
Λαχταριστα και αφρατα.ετοιμα να γεμισουν με καλουδια! Ευχαριστουμε.Καλο βραδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήTα εφτιαξα χθες .Υπεροχα!!!!Συγχαρητηρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί είναι το μπλε αλεύρι; Και σκληρό είναι αυτό για πίτσες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μπλε αλεύρι που γράφει η Μαρία, είναι αυτό για όλες τις χρήσεις, που πολλές εταιρίες επώνυμες και ανώνυμες το έχουν σε μπλε συσκευασία. Το σκληρό είναι αυτό για ψωμί. Θα το βρεις και με αυτή την ονομασία (Σκληρό)
Διαγραφή