Από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα φαγητά!!!
Μέχρι να το σκεφτείς, το φαγητό είναι έτοιμο :)
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν, και καλή μας όρεξη!!!
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα)
2 μπακαλιάρους λίγο παραπάνω από κιλό (κατεψυγμένους ή φρέσκους)
2-3 μεγάλες γαρίδες
2 κρεμμύδια
3 καρότα
4 μέτριες πατάτες
μερικά κλωνάρια σέλινο
4-5 κτΣ ρύζι (καρολίνα)
λίγο ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τις γαρίδες, τα ραντίζουμε με το μισό λεμόνι και τα αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για μισή ώρα.
Αφού μαλακώσουν, βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια, τις γαρίδες και το μισό λεμόνι.
Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15'.
Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε ένα μεγάλο δίσκο, σουρώνουμε το ζουμί και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει βράση.
Ξεπλένουμε το ρύζι (1 κτΣ / άτομο +1) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και το αφήνουμε να βράσει για 20'.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, και ρουφάμε αλύπητα!!!
Το ψάρι αυτό, λόγω του ότι δεν έχει πολλά κόκαλα, σερβίρεται εύκολα και συνοδεύεται ευχάριστα, με λαδολέμονο και μαγιονέζα!!!
Ωραίο φαγάκι Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μπακαλιάρος γίνεται πολύ ωραίος έτσι.
Και είναι ψάρι όπως λες που τρωγεται εύκολα.
πολλά φιλιά :)