ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE

4

Τα μπισκότα Digestive είναι τα αγαπημένα μας οικογενειακώς!!
Τα προτιμούμε για το ταξίδι, τα απολαμβάνουμε με τον καφέ και τα τσιμπάμε ανελλιπώς σε κάθε εμφάνιση λιγούρας.
Ο ημίγλυκος χαρακτήρας τους και η γεμάτη γεύση τους, τα κάνουν ακαταμάχητα.. 
Σκέτα ή με επάλειψη σοκολάτας είναι πάντα σωστός πειρασμός !!
Τώρα τα φτιάχνουμε και στο σπίτι!!!!!!!

Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν :

ΥΛΙΚΑ (για 20+ τεμάχια)
1 κούπα (160 γραμ) αλεύρι ολικής (κοσκινισμένο)
1 κούπα (140 γραμ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμ νιφάδες βρώμης
2 κτγ μπέικιν
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
60 γραμ καστανή ζάχαρη
1/2 κτγ αλάτι
140 γραμ βούτυρο παγωμένο
70 ml γάλα

Κουβερτούρα λιωμένη

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα με τις νιφάδες βρώμης στον κάδο του μίξερ και κόβουμε μέσα το βούτυρο σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα για τις μαλακές ζύμες (ή με το χέρι) μέχρι να σχηματισθούν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και στο τέλος το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
Την πιέζουμε να πλατύνει, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, σε χοντρό φύλλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
Κόβουμε στρογγυλά τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά τους φτιάχνοντας διάφορα σχέδια.


Ψήνουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τα μπισκότα ή βουτάμε τη μια τους επιφάνεια μέσα στη σοκολάτα και τα επαναφέρουμε πάνω στη σχάρα.


Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να παγώσει πριν τα "τσακίσουμε"!!!!

Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 εβδομάδα ή στο ψυγείο για περισσότερο χρόνο.

4 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Ζωγράφισες πάλι φίλε Γιώργο!
    Θα δοκιμαστούν σύντομα γιατί λατρεύω digestive! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω τέλεια!Τα αγαπημένα μου. Δεν έχω δοκιμάσει να τα φτιάξω όμως. Το ΣΚ με βλέπω να τα κάνω σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα τα μπισκότα... καταγράφονται!!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν