Συνταγή: Μελάμφυλλος Πάτρα
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες αλεύρι
2 κτγ μπέικιν
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπα(+)* μαργαρίνη soft
2/3 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα ρετσίνα (ΣΑΜΟΥ)
2 κτγ κανέλα
σουσάμι - μαυροκούκι για πασπάλισμα
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη ρετσίνα και την κανέλα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή υγρή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά
Γεμίζουμε ένα πιάτο με σουσάμι
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και πλάθουμε σε επιθυμητά σχέδια
Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα
Μόλις γεμίσουμε το πρώτο ταψί, φουρνίζουμε
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν
Ε, ψιτ, δεν καθόμαστε.... ετοιμάζουμε τη δεύτερη φουρνιά επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.
Εν τω μεταξύ μοσχοβολάει ο τόπος!!!!!!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αναλαμβάνουμε δράση!!!
Από τα πιο νόστιμα και τρυφερά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!!
*και λίγη ακόμα (62 γραμ)
Οπωσδήποτε ρετσίνα; Με άσπρο κρασί άραγε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως Κατερίνα!!! Είναι θέμα γεύσης :-)
ΔιαγραφήΣίγουρα θα χρειασθεί δεύτερη φουρνιά Γιώργο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ότι πρέπει για τον καφέ.
Φιλιά