Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σπιτική κρέμα βανίλια

ΥΛΙΚΑ
5 κτΣ άνθος αραβοσίτου (corn flour)
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κτγ αλάτι
3 κούπες φρέσκο γάλα 1%

1 κτΣ βούτυρο
1 κάψουλα βανίλια σκόνη (βανιλίνη)

σοκολάτα κουβερτούρα 70%

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου και ελάχιστο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία (με διαβάθμιση 1-9 στο 5 ή 6)  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν εμφανισθεί η πρώτη φουσκάλα στην επιφάνεια της κρέμας, περιμένουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.


Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και προσθέτουμε μικρά κομμάτια κουβερτούρας.

Μόλις κρυώσει λίγο σερβίρουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο.
Αντί για σοκολάτα, εναλλακτικά ( και παραδοσιακά... ) όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα!!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Αγαπημένη κρέμα την έφτιαχνα από μικρή στο χωριό με γάλα από τις κατσίκες και κανέλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο στην απλότητα του... Γιώργο το φρέσκο βούτυρο το απογειώνει.... Καλημέρα σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλή και σίγουρα νόστιμη συνταγή, που ασφαλώς θα δοκιμάσουμε!!
    Χαιρόμαστε που σε γνωρίζουμε Γιώργο!
    Μαρίνα - Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν