Υπέροχα!
Μπουκιά και συχώριο!!
Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει!!!
Με καβουρδισμένο αμύγδαλο και φουντούκι που κάνουν τη διαφορά.Το γίδινο βούτυρο κυριαρχεί γευστικά και δένει αρμονικά με τους ψημένους ξηρούς καρπούς.
ΥΛΙΚΑ (~30 τεμ)
1/4 κούπα (56 γραμ) βούτυρο γίδινο
1/4 κούπα (57 γραμ) ΑΡΙΣΤΟΝ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ (ή φυτική μαργαρίνη)
3 κτΣ ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φουντούκια
1 κάψουλα βανιλίνης
Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το ΑΡΙΣΤΟΝ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με τη ζάχαρη για 3-5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί σχετικά αραιά.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (10 λεπτά περίπου) και τα βουτάμε προσεκτικά σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη.
Τα διατηρούμε σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη ή μέσα σε τάπερ.
Είναι το κέρασμα που θα μείνει στη γεύση των γιορτινών ημερών που έρχονται!!
μμμ... και του χρόνου! Πόσα κουραμπιεδάκια βγαίνουν με αυτό το αλεύρι?
ΑπάντησηΔιαγραφή~30 Κατερίνα!!! Ευχαριστώ πολύ :)
ΔιαγραφήΠολύ ωραία! Και του χρόνου να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή