Συνταγή: Μελάμφυλλος Πάτρα
Γιώργο σου γράφω άλλη μια συνταγή που εμάς μας αρέσει πολύ! Είναι πάλι κουλουράκια νηστίσιμα..... Αν δεν έχεις αυτή την συνταγή κάνε μια δοκιμή !!!Και την έκανα και βγήκαν υπέροχα !!!!!! Πολύ τρυφερά και πολύ γευστικά !!!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα τσαγιού λάδι καλό ή σπορέλαιο,
1/2 κούπα κρασί γλυκό Σαμιώτικο,
1/2 κούπα ζάχαρη,
1/2 κούπα σουσάμι ψημένο και λεπτοκομμένο,
2 κτγ κανέλα
1/2 κουταλάκι σόδα
1 φακελάκι μπέικιν
3 κούπες αλεύρι
Σουσάμι ή ζάχαρη χοντρή από πάνω!!
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ψημένο σουσάμι, το σαμιώτικο κρασί και την κανέλα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή υγρή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγη ώρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί
Γεμίζουμε ένα πιάτο με σουσάμι (ή χοντρή ζάχαρη)
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη και φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια
Τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι, κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και πλάθουμε σε επιθυμητά σχέδια
Τα βουτάμε στο σουσάμι, τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα και φουρνίζουμε
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!!!
Καλή επιτυχία!!!
Κι μ'αγερα Αιγαιωτικο, θανατηφόρα θα γιν'νει τα κ'λουρακια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή