Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Σαλάτα με πλιγούρι και ξινομυζήθρα

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. πλιγούρι
½ αγγούρι, κομμένο σε κύβους 
½  πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε κύβους 
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5-6  ελιές, κομμένες σε ροδέλες
¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
¼ μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ξινομυζήθρα

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Τοποθετούμε ένα μπρίκι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό και το βράζουμε.

Μόλις βράσει, ρίχνουμε το νερό μέσα σε ένα μπολ, μαζί και το πλιγούρι. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας: Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, τις ελιές σε ροδέλες  και ψιλοκόβουμε τις πρασινάδες. 

Ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι που έχει φουσκώσει, στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε την ξινομυζήθρα  και σερβίρουμε.

Tip: τα υλικά μπορούν να διαφοροποιηθούν αναλόγως γευστικών προτιμήσεων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν