Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009
ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
2 στήθη κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200 γρ. μπέικον
λίγο λάδι
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο «Άρκευθος» (Στην αγορά της Καλλιθέας)
Πίττες Κυπριακές (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)
Μουστάρδα
Μαγιονέζα light
Ντοματάκια ψιλοκομμένα
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κόβουμε τις πιπεριές, και το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομματάκια. Τα μισά από τα κοτόπουλα τα τυλίγουμε με λωρίδες μπέικον και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια με κόκκινες πιπεριές.
Στα υπόλοιπα καλαμάκια βάζουμε πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) και ανάμεσά τους, κομμάτια κοτόπουλο.
Σε ένα φαρδύ δίσκο τοποθετούμε τα σουβλάκια μας και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τα πασπαλίζουμε με το εξαιρετικό μείγμα μπαχαρικών. Δεν προσθέτουμε άλλα καρυκεύματα.
Ρίχνουμε στη γάστρα ή άλλο σκεύος με καπάκι 1-2 ποτήρια νερό, και τοποθετούμε την ειδική σχάρα. Πάνω σ’ αυτή αραδιάζουμε τα σουβλάκια, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο C) για 45΄.
Το νερό που βάζουμε στο σκεύος δημιουργεί υδρατμούς. Το καπάκι συμβάλει στο να παγιδευτούν τα αρώματα και οι υδρατμοί και το κοτόπουλο ψήνεται χωρίς να ξεραίνεται, ενώ ενσωματώνει τις μυρωδιές που έχουμε προσθέσει.
Όταν ετοιμασθεί, βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο.
Σε ταψάκι βάζουμε τις κυπριακές πίττες ελαφρά λαδωμένες και τις ψήνουμε στο grill για 5 λεπτά συνολικά κι από τις 2 πλευρές.
Οι πίττες φουσκώνουν λίγο και είναι ευκολότερο να τις ανοίξουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Οι συγκεκριμένες πίττες είναι εξαιρετικά λεπτές και δε μπουχτίζεις ζυμάρι!!
Τις γεμίζουμε με τα ψημένα σουβλάκια, συμπληρώνουμε γαρνιτούρα μουστάρδα, μαγιονέζα και ντοματάκια.
Ανοίγουμε μια παγωμένη μπύρα LAGER και απολαμβάνουμε!
Υπέροχο! Πολύ θα το ήθελα με εκείνη την μπύρα που λέγαμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε να αντισταθείς σ' αυτό το σουβλάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι πιτούλες πολύ βολικές, τις παίρνω κι εγώ από Σκλαβενίτη και τις γεμίζω με διάφορα!
Φιλιά, καλό απόγευμα:))
εγώ θα πάρω δίχως μπέικον, ας μη το παρακάνω, δε με παίρνει!!!!!!!! μπύρα θα πιώ μπόλικη!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μερίδα χωρις μπέικον και για μένα πλιζ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ενδιαφέρων κι εύκολος ο τρόπος ψησίματος των σουβλακακίων! Θα δοκιμαστεί άμεσα, οι πίτες υποθέτω δεν είναι κατεψυγμένες? Ποτέ δεν είχα παρατηρήσει οτι ο σκλαβενίτης έχει και κυπριακές :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας κοπελιές :)
ΑπάντησηΔιαγραφήστην @Αγγελικη Ν : 1 με παγωμένη μπύρα
στην @ΕΛΕΝΑ : 1 απ όλα
στα κορίτσια που προσέχουν τη σιλουέτα τους @γαστεροπλήξ & @kiki : 1 με πιπεριά
στη @betty τέλος για τα καλωσορίσματα : 1 με πιπεριά, 1 με μπέικον και μπύρα παγωμένη :))
Έφτασεεεεεεε