Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009
ΡΟΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Ένα καλοκαιρινό πιάτο για μερακλήδες!!
Ρολλά μελιτζάνας μπορούμε να φτιάξουμε με διαφορετική γέμιση όπως : μοτσαρέλα, κεφτεδάκια, κρέας κοκκινιστό, ανθότυρο κλπ.
Η σημερινή εκδοχή είναι ένα πιάτο, με υλικά που συνήθως διαθέτει το ψυγείο μας.
Υλικά
3 μελιτζάνες
Καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες
Τυρί που λιώνει σε φέτες
σάλτσα ντομάτας
αλάτι, ρίγανη, βασιλικός
Τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, ξερό ανθότυρο κλπ)
Επί τω έργω
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 0,5 cm περίπου. Τις τοποθετούμε σε ένα τρυπητό, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε ένα μισάωρο να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε να φύγει το αλάτι, και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Τις αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο grill για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές.
Μόλις πάρουν το χρυσό το χρώμα τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τις φέτες το τυρί και το ζαμπόν στη μέση και με τα κομμάτια σκεπάζουμε τις μελιτζάνες.
Τις διπλώνουμε στη συνέχεια σε ρολλάκια
και τα τοποθετούμε σε παράταξη στο πυρέξ με την ένωση προς τα κάτω.
Ετοιμάζουμε τη φρέσκια σάλτσα χρησιμοποιώντας το multi για να αλέσουμε τα υλικά μας.
Ώριμες ντομάτες, ελαιόλαδο, αλάτι ρίγανη βασιλικό και 1 κτγ ζάχαρη.
Μόλις ετοιμαστεί την αδειάζουμε στο πυρέξ έτσι που να μισοσκεπάζει τα ρολά της μελιτζάνας.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το τριμμένο τυρί και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Ένα πολύχρωμο φαγητό ξεπροβάλει στο άνοιγμα της πόρτας και μια ηδονική μυρωδιά βασανιστικά μας κυριεύει.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής, τα ελαφριά κόκκινα κρασιά είναι μια καλή επιλογή. Εμείς θα τιμήσουμε το δικό μας ροζέ, που έχουμε βάλει από νωρίς να κρυώσει στο ψυγείο.
Το Φωκιανό θα συνοδεύσει το υπέροχο καλοκαιρινό μας γευστικό ταξίδι.
Ώρα καλή στην πρύμη μας λοιπόν.
Πριν λίγες μέρες έφτιαξα ρολά με μια ωραία γέμιση χωρίς σάλτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δική σας εκδοχή εξίσου ωραία και καλοκαιρινή.
συμμαθητά μου !!!κρίνοντας απο την περιγραφή σου και την οσφρησή σου πρέπει να είναι καταπληκτικές, θα το δοκιμάσω σίγουρα γιατί λατρεύω τις μελιτζάνες. Φιλάκια πολλά-πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ! Μμμπράβο μάστορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMιαααμμμμ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτιδήποτε έχει μελιτζάνα θεωρειται αγαπημένο μου!!
Η σαλτσούλα πολύ μου άρεσε, εγώ τα κάνω χωρίς σάλτσα, τηγανιτά, έλα να τα δοκιμάσεις από μεθαύριο, γιατί αύριο κερνάει η συμμαθήτριά σου!!
Πάντως την επόμενη φορά, θα ετοιμάσω επίσης την σάλτσα σου, θα τους πηγαίνει πολύ!!
Με λίγωσες βρε παιδάκι μου, έχω μια πείνα , προσπαθώ να κάνω δίαιτα σήμερα και κρατιέμαι μα με τέτοιο μεζέ...αν είχα μελιντσάνες ΤΩΡΑ θα το έκαμνα να πάρει η ευχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωω....φέρνω το πιατάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφή@Maria B.
@Αγγελικη Ν
@ΕΛΕΝΑ
@αχτίδα
@kiki
Ευχαριστώ για όλα τα όμορφα, λόγια και συναισθήματα, που αφήσατε στην cucina μου.
Να είστε καλά και να περνάτε υπέροχα.
Πολλά φιλιά κι από μένα.
Αύριο φεύγω!!
Τα λέμε προσεχώς...
Μου αρέσει που οι μελιτζάνες δεν τηγανίζονται! Ωραία συνταγή, καλοκαιρινή, μάλλον παντός καιρού!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is a wonderful eggplant dish. Please add this one at Half Hour Meals!
ΑπάντησηΔιαγραφή