Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες




Zucchini flowers stuffed with parmesan

Είχα πάει πριν 10 μέρες στη Σάμο και επιστρέφοντας είπα να φτιάξω ένα αγαπημένο μεζεδάκι που όπως και να το συνοδέψεις παραμένει μια γαστριμαργική εμπειρία.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι τα κολοκύθολουλουδα δεν τα κουβάλησα από τη Σάμο αλλά τα βρήκα σε λαϊκή στο κέντρο του Βερολίνου!

Πήρα λοιπόν τα λουλουδάκια και τα έβαλα στο νερό για να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο.Έτσι μπόρεσα να τα καθαρίσω από τυχόν έντομα και να τα γεμίσω με ένα κομματάκι παρμεζάνα ελλείψει μιας πεντανόστιμης κεφαλογραβιέρας ας πούμε...


IMG_0005



IMG_0003

Στη συνέχεια τα βούτηξα μέσα σε ένα πολύ απλά φτιαγμένο κουρκούτι μπύρας. Το έφτιαξα μόνο με μπύρα και αλεύρι και αμέσως μετά στο τηγάνι!


IMG_0222

Δε νομίζω να χρειάζονται λόγια για το αποτέλεσμα. Τόσο απλό μπορεί να είναι μερικές φορές ένα καλό πιάτο.

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα, απολαύστε το !!!

IMG_0223


ΥΓ.: Για ακόμα πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε στο κουρκούτι λίγη τριμμένη παρμεζάνα ;)


αρχική ανάρτηση : ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ

6 σχόλια:

  1. Κρατσανιστά ανθάκια να τα βουτάς σε παχύ γιαούρτι και να πίνεις τσιπουράκι. Ζητάω πολλά;

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία που τα έφτιαξες!
    Μου αρέσουν πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mmmmmmm!μαρεσουν αυτα, αλλα βρισκουμε τετοια εποχη αληθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και απο εδώ,γιναν πραγματι τραγανα και πεντανιστιμα.Τωρα για την εποχη τι να πω; να ηταν Θερμοκηπείου εδω στο Βερολίνο; θα σας γελάσω. Εγω χαρηκα τόσο πολυ που τα βρήκα που δε ρωτησα τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ τι μεζές είναι αυτός!! ¨οχι τίποτε άλλο, αλλά είναι και λίγο νωρ΄ςι για τσίπουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν