Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010
~ Σαλάτα καλυβίσια ~
Η συνταγή και ολόκληρη η ανάρτηση αυτή, είναι του φίλου μου του Νίκου (nik pit) και είναι αφιερωμένη από μένα στο γιο του, το «αλητάκι» του Μπάλου, με την ευχή να τον χαίρονται και να τον καμαρώσουν όπως επιθυμούν!! Καλή πορεία επίσης στη φρέσκια και μεθυστική του σελίδα, που έσκασε μύτη στο πλάι της δικής μου, μόλις χθες!!
Γράφει ο Νίκος :
“Η ονομασία που έβαλα “Καλυβίσια σαλάτα” θα μπορούσε να είναι και «η σαλάτα του φτωχού» ή «η σαλάτα της κρίσης» μιας και τα υλικά είναι λίγα και πολύ φτηνά.”
ΥΛΙΚΑ
Πατάτες
Κρεμμύδια
Λάδι
αλάτι-πιπέρι
και προαιρετικά λίγο λεμόνι.
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αφού πλύνουμε καλά τις πατάτες με άφθονο νερό, τις τυλίγουμε με λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.
Το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμύδια, χωρίς βέβαια να τα πλύνουμε και χωρίς να αφαιρέσουμε τα εξωτερικά στρώματα του κρεμμυδιού.
Στη συνέχεια τα βάζουμε στην σχάρα ή στην χόβολη και τα αφήνουμε να ψηθούν για αρκετή ώρα. Οι πατάτες θα είναι έτοιμες, όταν τις ζουλήξουμε και είναι αρκετά μαλακές.
Τα κρεμμύδια χρειάζονται τον μισό περίπου χρόνο από τις πατάτες για να ψηθούν.
Αφού λοιπόν ψηθούν οι πρωταγωνιστές του πιάτου μας, παίρνουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε από την φλούδα (προαιρετικά) σε μια σαλατιέρα και στη συνέχεια τα κρεμμύδια.
Βάζουμε αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το λάδι.
Απλά, εύκολα, νόστιμα και πολύ οικονομικά. Και για λίγο πιο γεμάτα πορτοφόλια θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στην συνταγή και ψητές πιπεριές Φλωρίνης και αντί για λεμόνι να βάλουμε πολύ λίγο βαλσάμικο ξύδι και αυτό προαιρετικά.
Δοκιμάστε τη!!!
Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και στον φούρνο, αν δεν υπάρχουν κάρβουνα και ψησταριά.
Δεν ξέρω αν είναι η σαλάτα του φτωχού, της κρίσης ή τι άλλο, ξέρω πάντως πως είναι νοστιμότατη!!!! Eιδικά στα κάρβουνα, άααααλλη γεύση!!! Κάθε φορά που ανάβει ο πατέρας μου την ψησταριά ( 4-5 φορές τον μήνα )!!αν είμαι παρούσα πετάει και ένα κρεμμύδι, μια πατάτα για μένα και κανά δυο ντομάτες πάνω στην σχάρα μπάς και φάω και γω τίποτα μιας και δεν τρώω κρέας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι και τα καλύτερα για την καινούργια σελίδα. "Καλορίζικη" καιιιι" Καλοτάξιδη"!!!!
Καλημέρες..
Τι λες τώρα ... αυτή είναι καταπληκτική σαλάτα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Με βάση τα υλικά της σαλάτας, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είναι νοστιμότατη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλορίζικη η καινούργια σελίδα!
Αφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια κατ' αρχήν στον αγαπητό Νικολάκη για την εξαιρετική
σαλάτα του.Ουκ εν τω περιπλοκω και το πολύ τω ευ και ελπίζουμε να μας
τη σερβίρει εκ του φυσικού σε πρώτη
ευκαιρία.Η δε αυτόφωτη πλέον παρουσία του στο μπλογκοστερέωμα
εκτός από τη χαρά που αλλο ενα
"μέλος" του Μπάλου άνοιξε δικά του πανιά (Βαρβακικού ανέμου πνέοντος
και βοηθούντος ?),ευχομαι και ελπίζω να βοηθήσει να κρατήσουμε τη
θάλασσά μας και την παραλία μας
ετσι οπως την αγαπάμε και την ονειρευόμαστε.
Εμένα η σαλάτα αυτή μου φαίνεται εξαιρετική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δυνατόν οτιδήποτε ψηθει στα κάρβουνα να μην είναι νόστιμο??
Καλορίζικη η νέα σελίδα!
ζεστη ζεστη η πατατουλα...μμμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα χρόνια με γύρισες πίσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν ζούσαμε στο χωριό τη σαλάτα σου την εφτιαχνε η μάνα μας...όχι για σαλάτα, αλλά για κύριο πιάτο.
Τρώγαμε και δεν χορταίναμε...σήμερα που έχουμε να φάμε σκεφτόμαστε τις θερμίδες και τις χοληστερίνες!
"Στην απλότητα το κάλλος" και....η νοστιμιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η σαλάτα!!
Καλό βράδυ!
Τι σύμπτωση, με κρεμμύδια εσύ με πράσα εγώ. Σίγουρα στα κάρβουνα θα είναι άλλη η νοστιμιά τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική! Αποθηκεύτηκε στα "οπωσδήποτε". Η απλότητα μερικών πραγμάτων τα κάνει πολύτιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία η σαλάτα σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!
Την συμμάζεψα και 'γω την συνταγή:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην βλέπετε που δεν μιλώ...
:))
@maria mas
ΑπάντησηΔιαγραφή@Asteri
@Taste Advisor
@Αφεντικό
@ΕΛΕΝΑ
@cook
@dhmhtra
@Dafni
@nik pit
@big mama
@Vita
@georgiaxara
@agrampelli
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλες -ους σας!!
Πολύ το χάρηκα που εκτιμήσατε τη συνταγή του Νίκου και την αντιμετωπίσατε με τον ίδιο ενθουσιασμό που ένιωσα κι εγώ όταν μου την έστειλε.
Σ' αυτό συνέβαλαν και οι υπέροχες λήψεις του!
Ο Νικόλας λόγω επαγγέλματος, γνωρίζει πολλά από τα κρυμμένα μυστικά της κουζίνας.
Ελπίζω με τον καιρό να τον καταφέρω να μοιραστεί μαζί μας και άλλες όμορφες ξεχωριστές αναρτήσεις.
Να είστε καλά
Καλό βράδυ