Μιλώντας στο τηλέφωνο με την θεία από την Κέρκυρα, πήρα την ιδέα για το σημερινό φαγητό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα φτιάξει ποτέ γίγαντες με αυτό τον τρόπο αλλά μπορώ να πω ότι για ακόμα μια φορά είχε απόλυτο δίκιο.!!! Πιάτο νοστιμότατο και χορταστικό.
ΥΛΙΚΑ
½ kg γίγαντες ( στο νερό από την προηγούμενη )
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Ι πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
2 καρότα κομμένα ροδέλες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φιλέτο μπακαλιάρου παστό ( ξαρμυρισμένο )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε κόψει το φιλέτο του ψαριού και το έχουμε βάλει σε μπολ στο ψυγείο για 2 μέρες να ξαρμυρίσει. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό ενδιάμεσα.
Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν ( όχι να λιώσουν ). Τους σουρώνουμε και τους κρατάμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά , τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και αφού μαλακώσουν ρίχνουμε και τους γίγαντες. Προσθέτουμε τον πελτέ και ρίχνουμε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε. Πάνω από τους γίγαντες βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και βράζουμε για 20’ με 25’ περίπου μέχρι να γίνει το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!!
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φιλέτο μπακαλιάρου παστό ( ξαρμυρισμένο )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε κόψει το φιλέτο του ψαριού και το έχουμε βάλει σε μπολ στο ψυγείο για 2 μέρες να ξαρμυρίσει. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό ενδιάμεσα.
Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν ( όχι να λιώσουν ). Τους σουρώνουμε και τους κρατάμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά , τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και αφού μαλακώσουν ρίχνουμε και τους γίγαντες. Προσθέτουμε τον πελτέ και ρίχνουμε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε. Πάνω από τους γίγαντες βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και βράζουμε για 20’ με 25’ περίπου μέχρι να γίνει το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!!
Καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγητό και οι γεύσεις δένουν απόλυτα. Επειδή τυχαίνει να έχω δεσμούς ισχυρούς με την Κέρκυρα, αυτό το πιάτο το έχω δοκιμάσει εκεί και ομολογώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ.
Ευχαριστώ που μου το θύμησες!!
Υπέροχο!!μια άλλη σύνθεση ψαριού και οσπρίων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Δεν έχω γίγαντες, αλλά έχω πλήθος φασολιών από την πατρίδα του πεθερού και τώρα μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω καμια φορα το κανω με φασολια μικρα.. πολύ νόστιμο, μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Πολύ ωραίο πιάτο. Θα δοκιμαστεί την επόμενη φορά που θα φτιάξω γίγαντες :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
Απίθανο φαγητό και οι φωτό με πέθαναν, με έχει πιάσει μια λιγούρα τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται θα πάρω αμέσως γίγαντες να κάνω και το κέφι του γιού μου, που έχω κάτι χρόνια να τους φτιάξω!!
Καλό μεσημέρι.
Τι ωραίος συνδυασμός! Την Κυριακή με βλέπω να το φτιάχνω αφού διανύω περίοδο νηστείας και καλό μου φαίνεται για κυριακάτικο νηστίσιμο πιάτο
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιος συνδιασμος, φαινεται πολυ λαχταριστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχομαι να καταθέσω και τη δική μου άποψη που χωρίς παρεξήγηση είμαι... αρμοδιότερος όλων :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από την κατανάλωση ενός τάπερ (1,5 μερίδα τουλάχιστον) από το προαναφερόμενο έδεσμα, δηλώνω απερίφραστα Φανατικός Θαυμαστής!!
Πρόκειται για έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων, απόλυτα συμβατών μεταξύ τους που δίνουν εκτός των άλλων, ένα ιδιαίτερα αρωματικό αποτέλεσμα!!
Η φωτογράφηση όπως επισημαίνει και η φίλη μου η ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, αναδεικνύουν θαυμάσια το πιάτο και το κάνουν ιδιαίτερα ποθητό!!!!
Εντάξει Μαράκι Μασ.;
Τα είπα καλά ;)
Φιλιά
Καλό βράδυ
Πιστεύω ότι ο συνδυασμός αυτός είναι τέλειος. Γιατί όχι άλλωστε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η ιδέα σου Μαρία, ευχαριστούμε.
Καλό βράδυ.
τι ωραία φωτογραφία Μαράκι μου και τι ωραίο φαγακι !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά και καλό σ/κ
Επανέρχομαι αν και έχω σχολιάσει, γιατί είδα αυτό:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.cretalive.gr/new/15773/civilization/Fasolada_kai_mpakaliaros_tin_Kuriaki_sto_chorio_Charasso
Στο κρητικό λοιπόν εδεσματολόγιο υπάρχει με κοινά φασόλια! Θα το ψάξω και σ΄αυτή την εκδοχή.
Αφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας
Η πρώτη μου αντίδραση,απόρροια γευστικής τραυματικής εμπειρίας από
τη στρατιωτική μου θητεία,διαβάζοντας μόνο τον τίτλο
της συνταγής,σας εξομολογούμαι οτι ητο "Μπλιάχ.."
Εν συνεχεία, οι πολύ γλυκές φωτογραφίες σας, με την εξαιρετικά
δεμένη σαλτσούλα από τη μια και οι
γνώμες των αναγνωστών με προξάρχουσα εκείνη του "αρμοδιότερου" και καθημερινώς
"διαπλεκομένου" μαζί σας απο την
άλλη,δεν μου αφήσαν κανένα περιθώριο παρά να επαινέσω την
προσπάθεια σας.Ευγε λοιπόν!!!
Ασυνήθιστο... αλλά γιατί όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήθα δοκιμαστεί...
ΥΓ Οι φωτό πάαααρα πολύ καλές, η πρώτη δε καλλιτεχνικότατη!!!
@ Dafni
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα. Μιας και έχεις και εσύ σχέση με αυτό το όμορφο νησί του Ιονίου, ξέρεις τι νοστιμιές μαγειρεύουν εκεί. Έχω την εντύπωση ότι στο μέλλον θα σου θυμίσω κι άλλα!! Φιλιά..
@ Ξανθή
Άλλη μια ασυνήθιστη αλλά νόστιμη πρόταση!! Καλημέρες..
@ Penelope
Μια χαρά είναι και τα μικρά φασόλια. Γιατί όχι? Μια χαρά νόστιμο θα γίνει! Καλημέρα..
@ Ελπινίκη
Σε ευχαριστώ Ελπινίκη μου. Θα το δοκιμάσω και εγώ με μικρά φασόλια την επόμενη φορά. Καλημέρες..
@ Asteri
Να το δοκιμάσεις και να μου πείς!! Καλή εβδομάδα..
@ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ
Καλημέρα Μαρία. Να το φτιάξεις του παιδιού. Και να είσαι σίγουρη πως θα του αρέσει. Καλή εβδομάδα..
@ Vita
Καλημέρα.
Να το φτιάξεις και θα με θυμηθείς!!
Και είμαι σίγουρη πως και με τα μικρά φασόλια το ίδιο νόστιμο θα είναι! Καλή εβδομάδα!
@ Ειρήνη
Φαίνεται Ειρήνη μου και είναι. Καλημέρες..
@ gvarvakis
Αγαπητέ αρμόδιε. Καλά τα πες αννν καιιι θα μπορούσες να τα πεις και καλύτερα. ( Θα νομίζουν οι άνθρωποι οτι σε μαστιγώνω για να πεις καλά λόγια ). Εξήγησε βρε στα παιδιά ότι τα λες από μόνος σου αβίαστα. Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Πεςςς. Πεεεεςςςςςς!!! Και ετοιμάσου για γιορτινές δοκιμές. Θα σε ταράξω!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα.
@ Λίνα
Καλημέρα Λίνα. Χαίρομαι που σου άρεσε η πρόταση μου. Μένει μόνο να την δοκιμάσεις και να μου πεις. Καλή εβδομάδα..
@ Maria B.
Καλημέρα Μαρία. Το τι τραβάω για αυτές τις φωτό δεν περιγράφετε. Περισσότερο χρόνο μου παίρνει να φωτογραφίσω ένα πιάτο παρά να το ετοιμάσω!! Ολόκληρη τέχνη το food styling και εγώ δεν το 'χω!! Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι καλή εβδομάδα!!
@ Betty's Cuisine
Να δοκιμαστεί, να δοκιμαστεί και να μάθουμε εντυπώσεις!! Όσο για τις φωτογραφίες, όπως είπα και παραπάνω μεγάλο κεφάλαιο. Αν βλέπατε τι σκαρφίζομαι κάθε φορά θα σκάγατε απο τα γέλια!! Κοντεύω να πάρω σβάρνα τα γειτονικά σπίτια προς αναζήτηση νέου φόντου και σκευών!! Καλημέρες και καλή εβδομάδα..
@ κύριε Ανώνυμε...
Αγαπητό Αφεντικό. Την προηγούμενη φορά δεν απάντησα άμεσα σε εσάς γιατί θεώρησα πως δεν ήταν δυνατό μιας και δεν αναφερόταν σε κάποιον συγκεκριμένα η διεύθυνση. Είδα όμως ότι το μήνυμα μου "βρήκε τον δρόμο του" και χάρηκα ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια τα οποία και με συγκίνησαν.
Αυτήν την φορά, διαβάζοντας το νέο σας σχόλιο στην αρχή τρόμαξα, αλλά στην συνέχεια χάρηκα που αναθεωρήσατε! Μακάρι να μπορούσα να σας κεράσω μια μεριδούλα. Σίγουρα θα ξεχνούσατε την προηγούμενη τραυματική σας εμπειρία!!
Εύχομαι καλή μέρα και μια καλύτερη εβδομάδα.
Αν και όλη η κουζινοπαρέα μας έχει απόλυτη αίσθηση του χιούμορ, είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια δήλωση: "Ναι, ναι!! Μόνος μου τα λέω!! Αβίαστα!!! ΟΡΚΊΖΟΜΑΙ..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλύτερα τώρα ;)
Φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Αααααα, επιτέλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να αφήσω σχόλιο!
Μαρία παίρνω διπλή μερίδα από το σημερινό πρωτότυπο και λαχταριστό σου πιάτο, λόγω ψυχικής ταλαιπωρίας που νόμιζα ότι φταίει η ρίζα μου και δεν μπορούσα να γράψω σχόλιο χα χα χαα!
Φιλιά, καλημέρα σε όλους!
@ Έλενα
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχα Καλημέρα Έλενα. Οχι δεν φταίει η ρίζα σου, το κυβερνοσύμπαν φταίει που δεν αφήνει τον Γιώργο να κάνει την ζωή όλων μας ευκολότερη. Αλλά που θα πάει θα τα καταφέρει, θα το νικήσει!!
Όσο για την διπλή μερίδα...όλη την κατσαρόλα θα σε κεράσω, λόγω ταλαιπωρίας!!
Φιλιά..