Χρόνια σας πολλά, Χριστός Ανέστη !!!!!!!!!!
Μετά την «εθιμοτυπική» σφαγή αμνών τε και εριφίων και το ξεσάλωμα γύρω από τη σούβλα, ε, καιρός είναι να φάμε και κανένα φαγάκι κανονικό, μήπως βρει τα ζύγια του κι ο μεταβολισμός μας. Δε λέω, μέλι το Καρυστιανό κατσικάκι στη λαδόκολλα που μας έκανε παρέα τη Λαμπρή, αλλά και το συγκεκριμένο πιάτο, "έδωσε ρέστα"!!! Πρόταση της ημέρα λοιπόν, ψαράκι φέτες αλά σπετσιώτα!!!
Για το συγκεκριμένο φαγητό, προτίμησα πέρκα φιλέτο κατεψυγμένο. Ένα ψάρι εύκολο, νόστιμο, που με δικαιώνει πάντα, όπως κι αν το σερβίρω :)
Θα μπορούσε βέβαια να είναι φαγκρί, σφυρίδα, μαγιάτικο κλπ
Περί ορέξεως ο λόγος…
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό ψάρι σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι (ξέρετε από πού!!)
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 ποτηράκι κρασί SAMOS VIN DOUX
5 κλωναράκια μαϊντανό
2 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές (κοκ – πρασ) σε ροδέλες
1 κτσ κάπαρη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (χρησιμοποίησα Ελιά ΜΑΡΚΟΥ)
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αν πάρουμε ψάρι (όπως εγώ) κατεψυγμένο, το ξεπαγώνουμε αφού το δροσίσουμε πρώτα με ξιδάκι. Το ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τις ντομάτες και το σκόρδο σε λεπτές φετούλες, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα καρότα τις πιπεριές και την κάπαρη, το κρασί και το λάδι.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
Ψήνουμε για 45΄περίπου.
Το φαγητό βγάζει 6 μερίδες. Οι 2 περίσσεψαν απ το τραπέζι μας και τα καμάρια μου την επόμενη μέρα, ζητούσαν πάλι από το «χθεσινό ψάρι»!!!!!!!
Υ.Γ. κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, εποίησα εκτός όλων των άλλων, την υπέροχη σταφιδόπιτα Νο 1 της Vita, τις all time classic τσουρεκάρες της Μαρίας Β. και βέβαια τα φανταστικά μοσχομυριστά κουλουράκια της Μαρίας Μας!!!-αν δεν παινέψεις το "σπίτι" σου, .....ποιος την ακούει :)))) -
Και του χρόνου!!!!!!!
Μετά την «εθιμοτυπική» σφαγή αμνών τε και εριφίων και το ξεσάλωμα γύρω από τη σούβλα, ε, καιρός είναι να φάμε και κανένα φαγάκι κανονικό, μήπως βρει τα ζύγια του κι ο μεταβολισμός μας. Δε λέω, μέλι το Καρυστιανό κατσικάκι στη λαδόκολλα που μας έκανε παρέα τη Λαμπρή, αλλά και το συγκεκριμένο πιάτο, "έδωσε ρέστα"!!! Πρόταση της ημέρα λοιπόν, ψαράκι φέτες αλά σπετσιώτα!!!
Για το συγκεκριμένο φαγητό, προτίμησα πέρκα φιλέτο κατεψυγμένο. Ένα ψάρι εύκολο, νόστιμο, που με δικαιώνει πάντα, όπως κι αν το σερβίρω :)
Θα μπορούσε βέβαια να είναι φαγκρί, σφυρίδα, μαγιάτικο κλπ
Περί ορέξεως ο λόγος…
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό ψάρι σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι (ξέρετε από πού!!)
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 ποτηράκι κρασί SAMOS VIN DOUX
5 κλωναράκια μαϊντανό
2 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές (κοκ – πρασ) σε ροδέλες
1 κτσ κάπαρη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (χρησιμοποίησα Ελιά ΜΑΡΚΟΥ)
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αν πάρουμε ψάρι (όπως εγώ) κατεψυγμένο, το ξεπαγώνουμε αφού το δροσίσουμε πρώτα με ξιδάκι. Το ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τις ντομάτες και το σκόρδο σε λεπτές φετούλες, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα καρότα τις πιπεριές και την κάπαρη, το κρασί και το λάδι.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
Ψήνουμε για 45΄περίπου.
Το φαγητό βγάζει 6 μερίδες. Οι 2 περίσσεψαν απ το τραπέζι μας και τα καμάρια μου την επόμενη μέρα, ζητούσαν πάλι από το «χθεσινό ψάρι»!!!!!!!
Υ.Γ. κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, εποίησα εκτός όλων των άλλων, την υπέροχη σταφιδόπιτα Νο 1 της Vita, τις all time classic τσουρεκάρες της Μαρίας Β. και βέβαια τα φανταστικά μοσχομυριστά κουλουράκια της Μαρίας Μας!!!-αν δεν παινέψεις το "σπίτι" σου, .....ποιος την ακούει :)))) -
Και του χρόνου!!!!!!!
Χρόνια Πολλά Γιώργο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιάτο το σημερινό καλύτερο κι από το κρέας, εμείς είμαστε πιο πολύ των ψαριών!!
Χρόνια Πολλά Γιώργο μου, Χριστός Ανέστη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα κι εγώ σαν τα καμάρια σου να ζητήσω από το χθεσινό πιάτο, αλλά υποθέτω δεν θα έμεινε ούτε λέπι;-)
Οπως κατάλαβα πέρασες όμορφα το Πάσχα, και του χρόνου με υγεία!
Πολλά φιλιά!
Χρόνια πολλά και από μένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος αυτός ο τρόπος μαγειρέματος που κάνει νόστιμο το κάθε ψάρι, έστω και κάποιο όχι και τόσο καλής ποιότητας κατεψυγμένο.
Είμαι κι εγώ φανατική ψαροφάγος :)
Μετά την κρεατοφαγία ό,τι πρέπει η πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την αναφορά και το link :-)
Λησμόνησα τα Χρόνια Πολλά ! Και για το Πάσχα και για τη γιορτή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χαίρεσαι και να σε σε χαίρονται :-)
Χρόνια πολλά, το πιάτο φανταστικό, μένουμε και κοντά στις Σπέτσες οπότε θα το τιμήσουμε δεόντως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά Γιώργο , Χριστός Ανέστη. Πολύχρονος και για τη γιορτή σου, ότι επιθυμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πέρκα είναι πολύ ωραίο ψάρι και τη μαγειρεύω κι εγώ.
Τέλειο φαγάκι για όλους.
Καλό βράδυ
Τι ομορφο φαγητό!!!!Με τέτοιου ειδος συνταγές ,μας εκανε η μητέρα μου να αγαπήσουμε το ψάρι!!!Χαίρομαι που την βλέπω ξανά εδώ, θα μπεί στο πρόγραμμα της εβδομάδος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά!
Χρόνια Πολλά Γιώργο .Χριστός Ανέστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψαράκι σου ιδανική πρόταση μετά τα κρεατικά του Πάσχα
Χρόνια πολλά και από εδώ Γιώργο μου !!! και του χρόνου να είμαστε καλά !
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ψαράκι σου είναι φοβερή πρόταση, θα το δοκιμάσω την αλλη εβδομάδα την ημέρα που έχω στο προγραμμα να φτιάξω ψάρι.
Ευχαριστώ για αλλη μια φορά για την φιλια σου η οποία με τιμά παρα πολύ !!!!
φιλια και καλό σ/κ
Χρόνια Πολλά και πάλι Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατη η πρότασή σου, μπαίνει στο πρόγραμμα της επόμενης βδομάδας!
Καλό Σ/Κ!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά και καλά Γιώργο!!! Οοοοο,τι επιθυμείς να γίνει πραγματικότητα. Όσο για τη συνταγή σου...καταπληκτική!!! Πεντανόστιμη, λατρεμένη κι ευτυχώς χωρίς κρέας (μετά από τόσο κρέας το Πάσχα). Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια Πολλά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανο το ψαράκι ... πολυ καλη ιδέα !!!
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ιδέα να ξεφύγουμε λιγάκι γιατί θα αρχίσουμε να βελάζουμε σε λίγο...
Καλό ΣΚ!!!
Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη,έστω και καθυστερημένα,λόγω πασχαλινής κοπάνας...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι βέβαια να χαίρεσαι τη γιορτή σου...
να έχεις ένα τέλειο μήνα...-:))
( το ψαράκι σου μας έσπασε τη μύτη )
Γιώργο χρόνια πολλά και πολύχρονος για τη γιορτή σου! Το φαγητό σου μυρίζει Ελλάδα και καλοκαίρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, καλό μήνα!
Καλησπέρα!! πριν χρόνια δοκίμασα την συνταγής της Βέφας για το συγκεκριμένο φαγητό αλλα΄δεν με ενθουσίασε... νομίζω ότι είναι καιρός να το ξαναφτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη και χρόνια πολλά
σε ολο το πλήρωμα του μαγειροκάραβου!!!!
Δεν μπορώ να πω οτι ειμαι ενθερμος
υποστηρικτής των φουρνιστών θαλασσινών,αλλά κάτι οι φωτογραφίες,κάτι ο ενθουσιασμός των
"πελατών" που το δοκίμασαν,μάλλον
θα βάλω την κυρία Τώνια να το ετοιμάσει..
Καλό μήνα και να ειστε πάντα καλά!!
Αληθώς Ανέστη Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά σε όλους σας!
Μα τι εξαιρετικό πιάτο ετοίμασες πάλι! Μπράβο και εμείς αγαπάμε πολύ τα ψάρια και τρώμε πολύ συχνά , θα δοκιμάσω το πιάτο σου!
Καλό βράδυ:)
Προσωπικά δεν συμπαθώ τα κατεψυγμένα ψάρια και ιδικά την πέρκα. Έχω τσακωθεί χρόνια τώρα μαζί της. Για να την ζητούν όμως τα "Βαρβακάκια" έτσι απεγνωσμένα...μάλλον θα πρέπει να κάνω ανακωχή μαζί της μήπως και τα ξαναβρούμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά και καλό βράδυ!!
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΕΛΕΝΑ
@The Dark Chef
@Vita
@Λίλα
@Μarion,
@RIRI
@Νίκη Λ.
@Maria B.
@Betty's Cuisine
@Tante Kiki
@Conna
@Εφη
@SpIrToKoYto
@Νίκη
@Royal Coconut
@Αφεντικό
@Afroditi
@maria mas.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα υπέροχα σχόλιά σας εδώ!!!!!
Όσοι προβληματίζονται με τα κατεψυγμένα ή με την πέρκα ειδικά, έχω δώσει εναλλακτικές στην εισαγωγή!!!
Σίγουρα δεν έχουμε όλοι τα ίδια γευστικά κριτήρια και γούστα...
Να είστε καλά!!!!
Σας φιλώ και σας καλημερίζω :)
Χρόνια πολλά να είστε καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό!!!
@manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!! Είχαμε έρθει την Παρασκευή στο "χωριό" σου, αλλά μόνο για λίγες ώρες και αυτές, όλες για δουλειά... Ελπίζω να καταφέρουμε κάποια στιγμή να μείνουμε παραπάνω και να βρεθούμε :)
Φιλιά
καλημέρα
Geia sou Giorgo mou! Xronia polla ki apo do!!! Psaraki mourlia blepo!
ΑπάντησηΔιαγραφή