ΥΛΙΚΑ ( για 4 άτομα)
1/2 kg γαύρο ( φιλεταρισμένο )
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
ντοματίνια ( ή ροδέλες ντομάτας )
φρέσκια ρίγανη ( άαααααλλη γεύση )
ελαιόλαδο ( 1 πτ. κρ. περίπου )
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα γαυράκια μας ως εξής:
Κρατάμε το κεφάλι με τον δείκτη και τον αντίχειρα και το ζουλάμε να κοπεί.( Κανονικός αποκεφαλισμός).
Σκάβουμε με τον δείκτη μας την κοιλίτσα του αφαιρώντας ΚΑΙ τα αντεράκια του. (Κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο).
Ξεπλένουμε τα ψαράκια και προσεκτικά χωρίζουμε το ψαράκι στην μέση, ( είναι εύκολο) αφαιρώντας και το κεντρικό κόκκαλο.
Ξανά ξεπλένουμε και τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Σε αυτό το σημείο μυρίζουμε τα χέρια μας....αααχχχχχ...ευωδία....!!!!
Αφού τελειώσουμε με όλλλλλαααα τα ψαράκια, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι όμορφα το ένα δίπλα στο άλλο με τις κοιλίτσες κάτω και βάζουμε εδώ κι εκεί τις ντοματούλες μας κομμένες στα 2.
Πασπαλίζουμε με αλάτι. Ρίχνουμε το σκόρδο και την ρίγανη και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην γίνει ο φούρνος μας σύχρηστος και κάνουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 170C για 10' - 15'.
Σερβίρουμε με μια σπέσιαλ ντοματοσαλάτα, μια γερή τηγανιά πατάτες και βεβαίως βεβαίως φρέσκο ψωμάκι για βούτες!! Δίαιτα, άλλη φορά..
Κρατάμε το κεφάλι με τον δείκτη και τον αντίχειρα και το ζουλάμε να κοπεί.( Κανονικός αποκεφαλισμός).
Σκάβουμε με τον δείκτη μας την κοιλίτσα του αφαιρώντας ΚΑΙ τα αντεράκια του. (Κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο).
Ξεπλένουμε τα ψαράκια και προσεκτικά χωρίζουμε το ψαράκι στην μέση, ( είναι εύκολο) αφαιρώντας και το κεντρικό κόκκαλο.
Ξανά ξεπλένουμε και τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Σε αυτό το σημείο μυρίζουμε τα χέρια μας....αααχχχχχ...ευωδία....!!!!
Αφού τελειώσουμε με όλλλλλαααα τα ψαράκια, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι όμορφα το ένα δίπλα στο άλλο με τις κοιλίτσες κάτω και βάζουμε εδώ κι εκεί τις ντοματούλες μας κομμένες στα 2.
Πασπαλίζουμε με αλάτι. Ρίχνουμε το σκόρδο και την ρίγανη και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην γίνει ο φούρνος μας σύχρηστος και κάνουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 170C για 10' - 15'.
Σερβίρουμε με μια σπέσιαλ ντοματοσαλάτα, μια γερή τηγανιά πατάτες και βεβαίως βεβαίως φρέσκο ψωμάκι για βούτες!! Δίαιτα, άλλη φορά..
Υ.Γ. φωτο μετά το ψήσιμο δεν πρόλαβε να βγει, πλάκωσε "σμήνος"..:-))
Ayta einai!!!! Mprabo Maraki mas!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Σάββατο το μενού σχεδόν πάντα έχει ψάρι, οπότε η ντοματορηγανάδα σου θα με βγάλει από την σκέψη "πως να το κάνω".
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε Μαρία μας.
Υπέροχη συνταγή αλλά και υπέροχη περιγραφή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
!Απλώς θα το φτιάξουμε να έχουμε την ίδια γευστική εμπειρία maria mas!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυρηματικός και ο τίτλος και η περιγραφή! Όσο για το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ταξίδεψες πίσω...πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ριγανούλα δίνει όντως άαααααλλη γεύση! χαχαχαχα!!
Οσο για τη φωτό απλά σε κάνει να ξεσαγονιάζεσαι και δεν είναι καν...ο ψημένος, ε??? Μμμμμ!!!
γεια σου βρε Μαράκι με τα ωραία σου !!! όσο γιαυτό το ''δεν προλαβα να τραβήξω φωτο'' το ξεεεερω παααρα πολύ καλά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχα!!!!!!!
φιλια πολλά πολλά
Γειά σου Μαρία μας! Τι ωραίο φαγάκι και τι όμορφο που ειναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Σιγά που θα έμενε για φωτογράφιση τόσο νόστιμο φαγάκι! Η περιγραφή και η παρουσίαση εξαιρετική. Καλό απόγευμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια πραγματα βλεπω!! Το ψωμι για τις βουτες απαραιτητο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι μου θυμίζει αυτό το δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό χα χα χααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαράκι με τα ωραία σου!!
Φιλάκια!
Και μόνο ότι δεν πρόλαβαν να φωτογραφιθούν τα γαυράκια ψημένα δείχνει πως το αποτέλεσμα ήταν σούπερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή Μαρία, μπράβο :)
Αφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας
Εξαιρετικό μεζεδάκι μας ετοιμάσατε
και σήμερα αγαπητή συνμαγείρισσα,
αλλά "αυτά τα εχουμε ξαναπεί" οπως
λεει και ο φίλτατος αρμόδιος!
Εκείνο που προσωπικά με εντυπωσίασε και πραγματικά το χάρηκα,ειναι το ολον υφος της περιγραφής.Ανάλαφρο,πνευματώδες,σπιρτόζο,ολοζώντανο,που παρασύρει και τους θαμώνες σε αναλόγου υφους κρίσεις και σχόλια.
Επίλογος
Μας αρέσετε Κυρία Μαρία Μας !!!!
ωραία ιδέα με τα ντοματίνια!!!και οι φωτογραφίες..ζουμερές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταλαβαίνω απόλυτα, γιατί δεν πρόλαβες να φωτογραφίσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκολο ,γρήγορο και σίγουρα θα το τρώνε και τα παιδιά έτσι φιλεταρισμένο! Εδώ ρημάζουν τον ξιδάτο γαύρο...
ΑπάντησηΔιαγραφήtelio!orea sintagi!bravo maraki!!tin agapi mou exis kai na iste kala!!kalo vradi sas euxome!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmas xreiazontai tetoies suntages grhgores, nostimes k ugeiines!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί καλέ Μαρία μου, αν παραλείψουμε τις βούτες δεν μπορούμε να το φάμε και εμείς οι διαιτώμενοι; Μια χαρά το βρίσκω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι δελεαστικό που δείχνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα. Βλέπω ότι το προηγούμενο σχόλιό μου. . χάθηκε στο δρόμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση και έτσι όπως μπήκαν στη σερά πολύ εύκολα σου έφυγαν!!!
Φοβερή συνταγή, υπέροχες λήψεις, απίστευτη περιγραφή, τι άλλο θέλει μια ανάρτηση για να είναι "μεγάλη" ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως γευστική δοκιμή από "αρμοδίους" ;;; Ας όψεται το "σμήνος" :D
Καλά! Καλά!! Δεν παραπονιέμαι... Και σπανακόπις (2 τεμ!!) γεύτηκα και κέικ με choco και ξηροκάρπια χτύπησα και όπου να ναι όλο και κάτι άλλο θα φανεί αϊ χόουπ :)))
Φιλιά πολλά
Καλημέρα Μαράκι και καλή εβδομάδα
Μου αρέσει το γαυράκι ... αλλά θα προτιμούσα να παραλείψω την διαδικασία του καθαρίσματος !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως να μου τα καθαρίσει ο ψαράς και να αρχίσω τη συνταγή απο τη μέση και μετά ????
Μπράβο Μαρία .. πολυ ωραία συνταγή !
@ donkey and the carrot
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ καροτάκι όμορφο!! Καλή Εβδομάδα:)
@ Penelope
Χαρά μου Πηνελόπη! Ίδιο μενού έχουμε το Σάββατο! Φιλιά και καλημέρες!
@ Ξανθή
Σε ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου! Καλή εβδομάδα και ακόμα καλύτερο μήνα!!
@ kitchenStories
Και πολύ καλά θα κάνετε! Να μας πείτε την γνώμη σας μετά. Θα περιμένουμε με χαρά. Φιλιά:)
@ Αγγελικη Ν
Ευχαριστώ πολύ Αγγελικούλα! Φιλιά πολλά και σε σένα και καλή εβδομάδα..!!
@ Εφη
Καλημέρα Έφη! Όχι δεν είναι ο ψημένος, είναι η ωμή έκδοση! Όντως τα φρέσκα βότανα είναι απίστευτα σε άρωμα και γεύση. Γι αυτό και εγω έχω ρημάξει τις γλάστρες στο μπαλκόνι μου και τα κοτσάρω παντού!! Φιλιά πολλά:)
@ Maria B.
Γειά σου συνονόματη! Είμαι σίγουρη πως έχει συμβεί 1548965 φορές τουλάχιστον στον καθένα μας! χαχαχαχ φιλιά!
@ Eri
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σου εύχομαι!
@ Λίλα
Σε ευχαριστώ Λίλα! Απαραίτητο δεν
λες τίποτα:) Φιλιά..!!
@ ΕΛΕΝΑ
Μην μου πεις πως έχει συμβεί και σε σένα γιατί δεν θα σε πιστέψω!! Άμα είναι πεινασμένο το ¨κοινό¨, αυτά συμβαίνουν!! Φιλιά πολλά Έλενα. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα:)
@ Μarion,
Σε ευχαριστώ Marion! Νόστιμα και άφαντα τα γαυράκια! Φιλιά πολλά!!
@ Ανώνυμος
Αγαπητό Αφεντικό καλημέρα και καλό μήνα!
Πρώτον χάρηκα ιδιαιτέρως που "σκάσατε μύτη" ξανά διότι η αλήθεια είναι πως είχα αρχίσει να ανησυχώ. Κατά δεύτερον χάρηκα ακόμα περισσότερο για το γεγονός πως σας άρεσε η μαγειρική μου πρόταση μα ακόμα περισσότερο η περιγραφή της. Υπόσχομαι αναλόγου ύφους αναρτήσεις και στο εγγύς μέλλον.
Φιλιά και καλημέρες:)
@ peps
Σε ευχαριστώ πολύ peps! Καλή εβδομάδα και ακόμα καλύτερο μήνα!
@ manousina
Γιατί "ταξίδεψαν" τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή!! Φιλιά πολλά manousina!!!!!
@ Νίκη
Ακριβώς Νίκη μου! Δεν το φοβούνται γιατί δεν έχει κόκαλα. Φιλιά και καλό μήνα:)
@ Vasiliki
Σε ευχαριστώ πολύ Βασιλική!!! Σου εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα και έναν ακόμα ομορφότερο μήνα!! Φιλιά πολλά:)
@ Ειρήνη
Σε ευχαριστώ Ειρήνη! Και εγώ πάντα προτιμώ τις εύκολες, γρήγορες μα και όσο το δυνατόν πιο υγιεινές συνταγές!! Καλή σου μέρα.
@ Vita
Μεταξύ μας.....μην το πεις πουθενά....και εγώ έτσι το έφαγα...χωρίς βούτες!!! Αλλά πως να το κάνουμε??? Άααααλλλοοο πράγμα η παπάρα μέσα στο λαδάκι της ντοματοσαλάτας βρε παιδί μου:) Φιλιά πολλά..!!
@ kiki
Σε ευχαριστώ Κική! Είναι και νόστιμο επίσης. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις. Καλημέρες!
@ Helen Gr
Καλημέρα Helen! Η αλήθεια είναι πως με την ίδια "τάξη" που μπήκαν στο ταψί...με την ίδια "τάξη" εξαφανίστηκαν!!! Φιλιά πολλά και καλό μήνα!
@ gvarvakis
Αφού ξέρεις πως αυτό το φαγάκι τρώγεται εκείνη την ώρα ζεστό ζεστό. Αλλιώς δεν θα έφερνα εγώ στον επίσημο δοκιμαστή μου?? Και για να μην μου ανησυχείς...γιορ χοουπ γουιλ καμ τρου βερι βερι σουν!!!! Φιλιά και καλό μήνα:)
@ Conna
ααααα θα μαλώσουμε!! Δεν θα μυρίσουν τα χεράκια σου το μοναδικό και φοβερό "άρωμα" της ψαρίλας??? Δεν νομίζω πως θα σου πετύχει η συνταγή! Πάντως αν ο ψαράς σου δεχτεί να σου καθαρίσει και να σου φιλετάρει τον γαύρο, να μου δώσεις το τηλ. του να ετοιμάσει και τον δικό μου την επόμενη φορά!! ( αν και χωρίς αστεία, δεν είναι καθόλου δύσκολο). Φιλία πολλά και καλό μήνα!!!
Muy buena receta el pescado es lo más sano y yo soy adicta a el,tu preparación es absolutamente saludable,abrazos grandes.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Rosita Vargas
ΑπάντησηΔιαγραφήMuchas gracias! Es mi receta favorita de mi hijo! Muchos besos:)
Καλά η φωτογραφία μιλάει από μόνη της για το πόσο εντυπωσιακή είναι η συνταγή αυτή!!!Κάθε φορά μας εκπλήσεις maria mas!Μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφή