Σήμερα έχουμε να κάνουμε με stars :)
Τραγανά, "7νόστημα" τυροπιτάκια, μοναδικά σε εμφάνιση!!
Το σχήμα το πήρα από ένα περσινό επεισόδιο της εκπομπής "chef στον αέρα" ,με καλεσμένο το Γιάννη Μπαξεβάνη.
Η ζύμη είναι πάνω κάτω αυτή που χρησιμοποίησα και για τα "Πιτάκια με Χαλούμι".
Η γέμιση ήταν έμπνευση της στιγμής και πάντα σε σχέση με τα υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο μου.
Τελικό αποτέλεσμα : Υπέροχη τραγανή τρυφερή μπισκοτέ ζύμη, με πλούσια εξαίσια γευστική γέμιση!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3 ½ κούπες αλεύρι
Φρέσκο φυσικό χυμό από 3 πορτοκάλια
1 σταγόνα εσάνς πορτοκάλι
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
50 γρ μαργαρίνη
¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
350 γρ διάφορα τριμμένα τυριά (Έμενταλ, Κεφαλοτύρι, Μοτσαρέλα, Κασέρι Μυτιλήνης, Γραβιέρα Κρήτης, ξερό Ανθότυρο Κρήτης, Χαλούμι)
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
Λίγο γάλα
Πιπέρι
1 αβγό για επάλειψη
Σουσάμι - μαυροκούκι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της ζύμης (αλεύρι μπέικιν αλάτι) με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
Γυρνάμε το διακόπτη του μίξερ στη μικρή ταχύτητα και ζυμώνουμε για 3 λεπτά με τους γάτζους.
Προσθέτουμε το άρωμα και το χυμό λίγο λίγο, μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης με ένα μεγάλο πιρούνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη (το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε τα πιττάκια μας).
Με τη βοήθεια του πλάστη τα ανοίγουμε σε μέτριο φύλλο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι στον πάγκο.
Βάζουμε στο κέντρο μικρή ποσότητα γέμισης και τα κλείνουμε ενώνοντας τις 3 πλευρές σε ισόπλευρο τριγωνάκι, με την ένωση προς τα πάνω.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα !
Αραιώνουμε το αβγό με λίγο νερό και το χτυπάμε με ένα μεγάλο πιρούνι
Αλείφουμε την πάνω πλευρά τους με το χτυπημένο μείγμα του αβγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι
Το υπέροχο λαμπερό κόκκινο κρασί που τα συνόδευσε ιδανικά, ήταν δωράκι για τη γιορτή μου από τους φίλους μου Άννα & Δημήτρη και τα βαρέλια της μοναδικής στο είδος της : "Ταβέρνα Λελούδας"!!
Καλημέρα Γιώργο και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τυροπιτάκια σου φαίνονται σούπερ!
Σκίζουν σε εμφάνιση και πρέπει να είναι απίθανα και σε γεύση!
ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι φωτογραφίες σου είναι πολλών αστέρων πάντα!!
Καλό Μήνα!!
Καλημέρα Γιώργο και από μένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πορτοκάλι μέσα στη ζύμη (ο χυμός και η σταγονίτσα εσάνς) μου έκανε τρελλό κλικ!
Πρέπει να είναι υπέροχα αν κρίνω και από τη γέμιση.
Τέλειες οι φωτογραφίες σου και κρατώ τη συνταγή οπωσδήποτε.
Καλή μέρα!
Καλημέρα, αρκετά ιδιαίτερη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από το πορτοκάλι στη ζύμη, εντύπωση μου έκανε και το μπέικιν πάουντερ στη γέμιση!
Την κάνει πιο αφράτη, γι' αυτό το βάζουμε?
Φαίνονται νοστιμότατα όπως και να 'χει, καλό μήνα!
7 ατέρια και άλλα 7 (για να γίνουν γαλαξίας) για την ζύμη, που σαφώς είναι όλα τα λεφτά :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα εύχομαι.
Όπως τα λέει ο καλός συνάδελφος είναι τα πράγματα. 7νόστιμα και πανέμορφα! Και το γνωρίζω διότι δοκίμασα βεβαίως βεβαίως:)) Τι να σας κάνω που δουλεύετε αλλού??? Εεε???? Μπράβο Γιώργο! Περιμένω το επόμενο κέρασμα μου..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!!!!!!! Υπέροχα τα τυροπιτάκια σου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Και φιγουρατζίδικα και πεντανόστιμα με τόσα τυράκια, όσο για τη ζύμη τη θυμάμαι από την άλλη φορά, μου έχουν μείνει απωθημένο τα προηγούμενα!!! Πρέπει να τα φτιάξω !!!μιαμ...μιαμ!!! Καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι έχω πάθει! Φανταστικά είναι και πολύ εμφανίσημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Γιώργο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα είναι μπράβο σου, εξαιρετική παρουσίαση!!!
Οπως πάντα είσαι άψογος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμφάνιση, εκτέλεση, παρουσίαση, μοναδικά!!
Καλό μήνα Γιώργο μου, πολλά φιλιά!
και πεινάωωωωωωωωωω....!!! μμμμ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μηνα!!!!!!!!!
Bravo Giorgo...poli nostimo fainoun kai h photos sou telia!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φύλλο φαίνεται τραγανό και στις φωτογραφίες Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι αστεράτα τυροπιτάκια.
Φιλιά
ohhh....te han quedado hermosas y sabrosas me encantan y su pastel de chocolate es una tentación,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμφανισιακά, και γευστικά δείχνουν 7 αστέρων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σχέδιο είναι φοβερό ... κατι παθαίνω με κάτι τέτοια ... θα το αναπαράγω ! Δε η συνταγή όλα τα λεφτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλησπέρα Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσαν πολύ τα τυροπιτάκια σου, ιδιαίτερα η ζύμη την οποία θα δοκιμάσω. Ερώτηση: σου έγινε τραγανή και μπισκοτένια; Αν ναι θα είναι θαύμα! Εξαιρετικές και οι φωτό σου!
Μπράβο σου που λες από πού αντλείς ιδέες, το εκτιμώ πάρα πολύ!
Έτσι για την Ιστορία: το σχήμα τους θυμίζει τα Αραβικά τυροπιτάκια που τα γεμίζουν με ένα μαλακό Αιγυπτιακό τυρί. Με τον ίδιο τρόπο τα κλείνουν, συμμετρικά και τριγωνικά ή πολλές φορές "τραβάνε" την μία ακμή.
Σε ευχαριστώ, καλό βράδυ!
Δείχνουν και "μυρίζουν" απίθανα. Θα τα δοκιμάσω εδώ στη ΝΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφήMerhaba
ΑπάντησηΔιαγραφήEllerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
sevgiler