Τα είχα κάνει δοκιμαστικά πριν από καιρό και είχα πάρει "ΑΡΙΣΤΑ" από την εκπαιδευτικό της οικογένειας!!
Όταν πρότεινα λοιπόν να τα φτιάξουμε ξανά, μήπως και στείλουμε και κανένα στα καμάρια μας, η πρόταση υπερψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία και μεγάλο ενθουσιασμό!!!!
Δεν πέρασε μια ώρα και μοσχομύρισε ο τόπος.
Στείλαμε τα πακέτα μας, αλλά μια μικρή καβάντζα την κάναμε κι εμείς :)
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κτΣ μέλι
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1/2 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
6 (1/2) φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σουσάμι-μαυροκούκι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το μπέικιν.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και τα αρωματικά.
Δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να πετύχουμε ζύμη ελαστική που να μη κολλάει.
Στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλα που την αλείφουμε με σησαμέλαιο ή ταχίνι
Πλάθουμε κουλουράκια, τα βουτάμε στο σουσάμι και το μαυροκούκι και τα ψήνουμε στους 160ο C για 30 με 40 λεπτά
Έχουν απίθανη τραγανή υφή, πλούσιο άρωμα και καταπληκτική γεύση!!!
Δοκιμάστε :)
Για τα ωραιότατα και νοστιμότατα κουλουράκια με ταχίνι και μέλι δυο υλικά με έντονη γεύση θα πρότεινα ένα λικέρ φουντουκιού ή ένα Σαμιώτικο μοσχάτο γλυκό κρασί, όπως το Νέκταρ.
Όταν πρότεινα λοιπόν να τα φτιάξουμε ξανά, μήπως και στείλουμε και κανένα στα καμάρια μας, η πρόταση υπερψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία και μεγάλο ενθουσιασμό!!!!
Δεν πέρασε μια ώρα και μοσχομύρισε ο τόπος.
Στείλαμε τα πακέτα μας, αλλά μια μικρή καβάντζα την κάναμε κι εμείς :)
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κτΣ μέλι
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1/2 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
6 (1/2) φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σουσάμι-μαυροκούκι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το μπέικιν.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και τα αρωματικά.
Δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να πετύχουμε ζύμη ελαστική που να μη κολλάει.
Στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλα που την αλείφουμε με σησαμέλαιο ή ταχίνι
Πλάθουμε κουλουράκια, τα βουτάμε στο σουσάμι και το μαυροκούκι και τα ψήνουμε στους 160ο C για 30 με 40 λεπτά
Έχουν απίθανη τραγανή υφή, πλούσιο άρωμα και καταπληκτική γεύση!!!
Δοκιμάστε :)
Για τα ωραιότατα και νοστιμότατα κουλουράκια με ταχίνι και μέλι δυο υλικά με έντονη γεύση θα πρότεινα ένα λικέρ φουντουκιού ή ένα Σαμιώτικο μοσχάτο γλυκό κρασί, όπως το Νέκταρ.
- ΝΙΚΟΣ ΠΗΤΤΑΣ
Θα τα φτιάξω αλλά δεν θα βάλω μαστίχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω πως πάλι θα είναι πεντανόστιμα και αρωματικά!!!!!!!!!!!
Έχεις δίκιο Τατιάνα, το ταχίνι κάνει τη διαφορά :)
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Φιλιά
Καλή σου μέρα
Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι θα τα κάνω..εκόμα φτιάχνω τη συνταγή με τακουλουράκια πορτοκαλιού σου που έχει γίνει αγαπημένη μου.Αντιγράφω λοιπόν καλέ μου φίλε και αν είχα ταχίνι σίγουρα θα τα έφτιαχνα σήμερα κι όλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αχτιδούλα μου, πάντα με τον καλό σου λόγο!!!
ΔιαγραφήΕλπίζω να βρουν κι αυτά μια θέση στη λίστα με τα αγαπημένα σου :)
πολλά φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Εεεεεε με μαστίχες, μαχλέπια και πορτοκάλια...πως να μην μυρίσει το σύμπαν??? Καιιιιι δεν μου λες. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ οεο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλάααααααα αρμόδιεεεεεεεε.. :)
Φοβερές φωτογραφίες. Φαίνονται τέλεια τα "κολούρια" σου.
Φιλιά..!
Υποχρεώσεις Μαράκι μου, δεν είδες;;; Ότι μπόρεσα για τη φωτογράφιση, άντε και για τον καφέ :))
ΔιαγραφήΤώρα που μπήκαν στην παραγωγή, μη στεναχωριέσαι...!!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Πολλά φιλιά
Καλημέρα
ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ! ΤΑ 6 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή μπορεί να θέλεις να τα φτιάξεις κι απόψε που λέει ο λόγος, προσπερνώ και απαντώ: ΝΑΙ το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις, Βιβή!!!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!!!!!!!!
Φιλιά
Γιώργο μου μπορώ να συμπεριληφθώ στα καμάρια σας.....για να λαβαίνω πακέτα με υπέροχες λιχουδιές????
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρωτάς ...καμάρι μου;; Μπήκες ήδη :)
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά
καλημέρα
Πολύ ωραία τα κουλουράκια και φάνταζομαι πώς θα μυρίζει η κουζίνα την ώρα που θα ψήνονται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιο ωραίο Αναστασία, είναι να τα φτιάξεις αποβραδίς, να ξεφουρνίσεις, να τα αφήσεις να κρυώσουν και το πρωί να ανοίξεις την πόρτα της κουζίνας!!! Οι μυρωδιές σε κυκλώνουν και σε κυριεύουν!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ
καλή σου μέρα
Μαρία δε σε κέρασε;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ κέρασμα θέλω να δοκιμάσω βρε παιδί μου.
Πολλά φιλιά
Ξανθή...τίποτα! Από την οθόνη τα θαυμάζω..!! Αλλά άστον και θα δει τι τον περιμένει..:)
ΔιαγραφήΤώρα εσύ Ξανθή μου βαλτή είσαι;;
ΔιαγραφήΑφού είπαμε η φουρνιά αυτή ήταν καπαρωμένη!!
Μπες στη λίστα των δοκιμαστών ή των καμαριών :))
Πολλά φιλιά
καλημέρα
Γιωργή μου, όπου το βάλουμε τελικά το ταχίνι κάνει την διαφορά και την νοστιμιά !!!! φαντάζομαι τι μυρωδιές θα είχαν όταν τα έψηνες !!!! παίρνω 2 για το απογευματινό μου καφεδάκι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ πολύ και καλό μεσημέρι
Να το καλό κορίτσι πως φαίνεται!!!
ΔιαγραφήΠαίρνει από αυτά που βλέπει και στέλνει και φιλιά :)
Σ' ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου
Πολλά φιλιά κι από μένα
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Αυτά τα κουλουράκια δεν θα μπορούσαν να μη βαθμολογηθούν με άριστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ όμορφα αρωματισμένα, θρεπτικά αλλά και νηστίσιμα!
Φαντάζομαι ότι και τα καμάρια :) τα ενέκριναν!
Όχι μόνο τα ενέκριναν, αλλά τους έπεσαν και λίγα :))
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου!!!
Να είσαι καλά
Πολλά φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Υπεροχα!εχω δοκιμασει αναλογη συνταγη,μονο που έβαζαν και μαγια...το ταχινι αφήνει έντονη γευση;γιατί δε μπορώ να πω οτι τρελλαίνομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ cook :)
ΔιαγραφήΤο ταχίνι μένει στη γεύση (υπέροχα για μένα) μέχρις ... εσχάτων !!!
Να είσαι καλά
Καλή σου μέρα
Βαφτίζομαι .... καμάρι σου, και περιμένω το μυρωδάτο κουλουράκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα δείχνουν Γιώργο μου!
Φιλιά πολλά!
Άλλος έχει πολλά βαφτιστήρα κι άλλος εδώ πολλά ...καμάρια!!!
ΔιαγραφήΕίναι αυτό που λένε : "καλύτερα να τα ντύνεις παρά να τα ταΐζεις" :))
Σ' ευχαριστώ πολύ καμάρι μου!!!!
πολλά φιλιά Λενάκι
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Γιώργο με ξεσήκωσες τώρα!!!γιατί έχω πολύ ταχίνι στο ντουλάπι και μάλιστα έχω και με σοκολάτα.... να χρησιμοποιήσω αυτό λες; να κάνω κουλουράκια σοκολάτας με ταχίνι; πω πω!!μου'βαλες ιδέες τώρα!!!πεντανόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Με σοκολάτααααα;;;;
ΔιαγραφήΝα φτιάξεις Μαράκι μου να μας φιλέψεις κι εμάς :)
Σ' ευχαριστώ πολύ
Πολλά φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Aφού πήραν και ΑΡΙΣΤΑ νομίζω δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αρώματα μόνο που έχουν μέσα τα κάνουν εξαιρετικά.
Μπράβο Γιώργο, υπέροχες φωτογραφίες.
Φιλιά :)
Σ' ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!!!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά.
Η φωτογράφιση πήρε μόνο 5 λεπτά, αλλά τα μοντέλα έκαναν καλά τη δουλειά τους :))
Πολλά φιλιά
καλημέρα & καλή εβδομάδα
Υπεροχα δειχνουν Γιωργο, και μονο που διαβασα τα υλικα, δεν χρειαζονται αλλη ... διαφημηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικη φωτογραφιση!
Γεια στα χερια σου!
Φιλια!
Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά :)
Φιλιά
καλημέρα & καλή εβδομάδα
λες και τα μυρίζω μου φαίνεται γιώργο, μονο που τα βλεπω! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν πετύχει η φωτογράφιση Έρη μου το πιάτο "ζωντανεύει" :)
Διαγραφή1 (καλή) εικόνα = 1000 λέξεις!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Πολλά φιλιά
καλημέρα & καλή εβδομάδα
Γιώργο φανταστικά!!!Μοσχομύρισε ο τόπος στην κυριολεξία!!!!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Να είσαι καλά Ελένη μου!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ :)
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα & καλή εβδομάδα!!!
Πολύ ωραία και καλοφτιαγμένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά τα φαντάζομαι, θα είναι γευστικότατα!!
Είναι πολύ γευστικά και αρωματικά!!!!!!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή :)
Φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Αν και η γευση απο το ταχινι δεν ειναι απο τις αγαπημενες μου, προσπαθω σαν υλικο να το χρησιμοποιω για τα μωρα λόγω των πλουσιων στοιχείων του, Φαινοντε πολυ νοστιμα και τραγανα και ο συνδιασμος των υλικων ειναι ελκυστικός για την παρασκευη τους...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈπεσες "διάνα" Μαργαρίτα μου στα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα : "πολύ νόστιμα και τραγανά"!!!!!!
ΔιαγραφήΕγώ μικρός είχα θέμα με το ταχίνι (όπως και με πολλά άλλα για τα οποία αναθεώρησα..!!) μάλλον επειδή το είχα συνδυάσει με τη νηστεία που μας επέβαλαν από το σπίτι κατά περιόδους!! Έβλεπα την προγιαγιά μου να ψήνει καφέ στο τζάκι και να βάζει μέσα ταχίνι και πάθαινα... Τώρα όμως που το κάνω εγώ, τη θυμάμαι και μ' αρέσει :)
να είσαι καλά
Πολλά φιλιά
καλή εβδομάδα
Φανταστικά τα κουλουράκια, όλο άρωμα, γλύκα και υγεία... Τί άλλο να ζητήσει κανείς;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!
Γεια σου Κική μου!! Χαίρομαι που σε κάλυψα :))
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ
πολλά φιλιά
καλή εβδομάδα
Με βάλατε σε σκέψεις και πάλι... Μετά τα σοκολατένια μου με λάδι, πορτοκάλι και τα συναφή, να πάω τώρα και για ταχινένια :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δεις που θα σου αρέσουν Πηνελόπη μου και θα τα βάλεις στο πρόγραμμα κι αυτά :)
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Φιλιά
καλή εβδομάδα
Μ' αρέσουν αυτά τα απολύτως νηστίσιμα και απολύτως υγιεινά κουλουράκια σου! Θα δοκιμαστούν στη νηστεία που έρχεται σε 15 μέρες οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι το "απολύτως" να μπει μετά τη δοκιμή και στο "νόστιμα" :))
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Βαγγελιώ μου
Πολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Καλησπέρα...έψαχνα να δρω κάτι καινούριο για φτιάξω για τον αυριανό καφέ στο Fuit art cafe και βρήκα τα κουλουράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου γράψω για να δεις πως έγιναν.
Καλό βράδυ!
Δημητρούλα περιμένω νέα σου!!!!
ΔιαγραφήΠως πήγε ο καφές;;
Εύχομαι να βγήκε καλή η επιλογή :)
Πολλά φιλιά
Καλό μεσημέρι
Πολύ ωραία και συνδυασμένα υλικά και αρωματικά και ένα εξαιρετικό και ελκυστικό αποτέλεσμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα ένα τουλάχιστον τώρα για το καφεδάκι μου!
Φιλάκια, καλό μήνα.
Σ' ευχαριστώ πολύ Helen :)
ΔιαγραφήΛίγο μακρυά μου πέφτεις αλλά θα βάλω τα δυνατά μου!!!!
Πολλά φιλιά
Καλό μεσημέρι και καλό μήνα
Πολύ artistic φωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Κική μου!!!!!!
Διαγραφή