Η ΠΑΤΑΤΑ αλλιώς... | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Η ΠΑΤΑΤΑ αλλιώς...

52
Την συγκεκριμένη συνταγή την είδα στο "ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ" , την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή. Την παρουσίαζε ένας προχώ τύπος. Με το που την είδα ενθουσιάστηκα γιατί παραδόξως (!) περιείχε υλικά που τα τρώω όλα. Είπα λοιπόν να την δοκιμάσω και τελικά....πολύ καλά έκανα :)
Γίνεται γρήγορα, εύκολα και είναι νοστιμότατο. Είναι σαν να τρως πίτσα αλλά ΔΕΝ τρως πίτσα! Έχει ωραία αρώματα και είναι τρομερά ελαφρύ, μιας και δεν έχει ούτε πολλά λάδια, ούτε βούτυρα ούτε κρέμες. 
Έτσι απλά και ωραία λοιπόν, καθιερώθηκε στο εβδομαδιαίο μενού μας. Να' σαι καλά κύριε προχώ man για την ιδέα!

ΥΛΙΚΑ
1 kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες όπως για τον φούρνο
1 κύβο λαχανικών
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
200 gr ντοματίνια, πλημένα και κομμένα στην μέση
200 gr gouda ή edam κομμένο σε κυβάκια
200 gr καπνιστό χοιρινό ή καπνιστή γαλοπούλα
200 gr μπέικον (κομμάτι) κομμένο σε κυβάκια 
φλούδες παρμεζάνας
ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τον κύβο και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να μην λιώσουν).

Τις μεταφέρουμε σε πυρέξ ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, το gouda, το καπνιστό και τα ντοματίνια . Ανακατεύουμε ελαφρά (μην γίνουν οι πατάτες πουρές)! και πάνω πάνω τοποθετούμε τις φλούδες παρμεζάνας, το μπέικον και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

Ρίχνουμε με το ροι λίιιιιγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 
Αυτό ήταν. Δεν έχει άλλο. Τώρα απλά σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Οι "ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΩΛΕΙΟ" προτείνουν:

Για το υπέροχο πιάτο της Μαρίας θα προτείνω τις εξής επιλογές οίνου:
Λόγω των πολλών διαφορετικών υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί,  έχουμε επιλογές για όλες τις περιπτώσεις.
Ένα φρέσκο Αγιωργίτικο ερυθρό ξηρό θα ήταν η μια καλή περίπτωση! 
Για τους φίλους του ροζέ θα επέλεγα ένα ροζέ ξηρό από ξινόμαυρο, που ταιριάζει απίθανα με τα ντοματίνια που έχουν χρησιμοποιηθεί 
και για τους φαν του λευκού θα επέλεγα ένα βαρελάτο chardonnay λευκό ξηρό, που ταιριάζει πολύ καλά με το ζαμπόν και το μπέικον αλλά και τα τυριά.

- ΝΙΚΟΣ ΠΗΤΤΑΣ

52 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Μακάρι να δοκίμαζα.. αλλά θα πω απολύτως του γούστου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσα να σε κεράσω !!
      Ίδια γούστα έχουμε :)
      Φιλιά και καλημέρες..!!

      Διαγραφή
  2. Υλικά που αρέσουν και σε μένα ... θα δοκιμαστεί πάραυτα.

    Γεια στα χέρια σου Μαράκι μας.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύυυ :)
      Να το δοκιμάσεις,θα σου αρέσει σίγουρα!
      Φιλιά πολλά..

      Διαγραφή
  3. μμμ θα δοκιμαστεί το φαγάκι σύντομα!!!
    Καλό Σαβ/κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις Νοτούλα!
      Είναι τόσο γευστικό όσο φαίνεται.
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Μα πιο πολύ μου αρέσουν τα χρώματα!δεν είναι υπέροχο να έχεις στο πιάτο σου τόσα χρώματα!!
    Κι εκτός των χρωμάτων μου αρέσει κι ο μικρός σεφ!!ελπίζω να τον αφήνεις να διαβάζει τα σχόλια.Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πρώτα χορταίνει το μάτι σωστά??
      Αν τον αφήνω?? Ας κάνω και αλλιώς! Χαμογελάει όλο νόημα και μου λέει " να με βάζεις πιο συχνά ρε μαμά"...!
      Φιλιά πολλά και από εμάς Ξανθούλα!

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου τι ωραία χρώματα είναι αυτά;;;Πραγματικά υπέροχο πιάτο, θα δοκιμαστεί!!!Ο μικρός σεφ κούκλος!!!
    Καλό σαββατοκύριακο!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Ελένη!
      Είναι όμορφο πιάτο και οπτικά και γευστικά!
      Φιλιά και καλημέρες..!

      Διαγραφή
  6. αυτο το κατι ψηνεται το ειδα αρκετες φορες στην αθηνα πριν δυο χρονια. το σκεφτομουν τωρα τελευταια και δεν θυμομουν πως λενε την εκπομπη. δεν θυμαμαι σε ποιο καναλι για να δω αν μπορω να το δω μεσω ιντερνετ. σε ποιο καναλι μεταδιδεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταδίδεται από τον Άλφα. Αλλά μπορείς αν θες να βρεις τις συνταγές και από εδώ
      http://www.alphatv.gr/Microsites/Kati-psinetai/Home.aspx

      Καλή σου μέρα !

      Διαγραφή
  7. Όντως με μία πρωτη ματιά φαίνεται σαν πίτσα!!! Θα το δοκιμάσω δείχνει πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως νόστιμο και χωρίς πολλούς μπελάδες!
      Ελπίζω να σου αρέσει και εσένα όσο σε εμάς.
      Καλημέρες Βασούλα!

      Διαγραφή
  8. Πίτσα που δεν είναι πίτσα, αλλά είναι πεντανόστιμη και λιγότερο θερμιδοφόρα!
    Αυτά είναι πιάτα!
    Καλό ΣΚ Μαρία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι άλλο θα σκεφτούμε ε????
      Που να ανοίγεις ζυμάρια... μπελάς! Λέμε τώρα..... ;)
      Φιλιά πολλά Ερμιόνη!!!!!

      Διαγραφή
  9. Ο μικρός σεφ που περήφανα ποζάρει με το πιάτο, μας έπεισε για την νοστιμιά του!!!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σεφάκι μου ξετρελάθηκε με το αποτέλεσμα. Και δεν τον κούρασε και η προετοιμασία του. Ήταν λέει εύκολο :)
      Φιλιά πολλά..!

      Διαγραφή
  10. και μόνο που οι πατάτες είναι βραστές και όχι τηγανητές,εγκρίνονται...
    και τα άλλα υλικά πολύ ωραία τις συνοδεύουν...κλόπυ πέιστ Μαράκι....
    φιλιά και στους δυό σας...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε ρίξει όλοι στην υγιεινή διατροφή ε??? Αχχχχχ... Τι άλλο να κάνουμε??? Εμένα με ενθουσίασε το ψητό ντοματίνι σε συνδυασμό με την πατάτα! Κορυφαία στιγμή συνάντησης!
      Φιλιά πολλά και σε εσένα!!!!!

      Διαγραφή
  11. Φυσικά και θα το φτιάξω! Έχει όλα tα αγαπημένα μου υλικά!
    Κούκλος ο sous chef:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου!
      Να το φτιάξεις. Είμαι σίγουρη πως θα σ΄αρέσει!
      Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  12. Εεε!! μάλλον θα το καθιερώσω κι εγώ, νοστιμότατο πρέπει να είναι. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμεεε.. Φτιάξτο και θα δεις ;)
      Θα κολλήσεις!
      Καλημέρεςςςς

      Διαγραφή
  13. Τι ωραία χρώματα αλλά και τη γλυκιά φατσούλα!! Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραία και νόστιμη πρόταση!
    Συγχαρητήρια σε όλους τους σεφ, προχω, παραδοσιακούς, μικρούς και μεγάλους!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ΟΛΟΟΟΙΙΙΙ οι σεφ μαζί, σε ευχαριστούμε πολύ :)
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Αγαπημένο μας βραδινό από παλιά, μιας και τα έχει όλα (και συμφέρει!!!) και τρώγεται από όλους :)
    Του έλειπαν τα ντοματίνια, που ομολογουμένως είναι το κερασάκι στην τούρτα!!!!!
    Τα "ΜΠΡΑΒΟ" σου σε όλους όσους έβαλαν το χεράκι τους για την πολύχρωμη αυτή πανδαισία :)
    Γεια στα χέρια σας λοιπόν, μικροί-μεγάλοι!!
    Πολλά φιλιά
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα έτσι λοιπόν! Το ήξερες και δεν έλεγες κουβέντα ε???? Μπράβο αρχιμάγειρα...ωραίος τρόπος ;)
      Φιλιά και από μας!!!!

      Διαγραφή
  16. Ότι μοιάζει ή είναι πίτσα το λατρεύω πολύ όμορφα χρώματα και για γεύση είμαι σίγουρη ότι θα είναι καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νόστιμο, ελαφρύ και με γεύση πίτσας! Ιδανικός συνδυασμός!
      Δεν μένει παρά να το δοκιμάσεις.
      Καλό σου μεσημέρι!

      Διαγραφή
  17. Πολύχρωμα υλικά,γεύσεις που δένουν τόσο όμορφα!!!Καταπληκτικό πιάτο!Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλιά και από μένα και καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή
  18. Ο τρόπος και μόνο που κρατά ο μικρός σεφ το ταψάκι, αρκεί να με κάνει να το θέλω!
    Ωραία τα υλικά σου Μαρία μας! Θα δοκιμαστεί!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελικούλα!
    Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις και να μου πεις την γνώμη σου.
    Φιλιά και καλό σου βράδυ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σπάνιο να βγει καλή συνταγή (ιδιως τελευταία) από αυτή την εκπομπή. Δεν την είχα δει.
    Πολύ ωραίο το εκανες Μαρία, όλο χρώματα και γεύση.
    Ο μικρός σου κούκλος :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ! Και μην νομίζεις πως τα παρακολουθώ. Έτυχε και μάλλον έπεσα στην περίπτωση! Μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί αγαπώ όλα τα υλικά της συνταγής!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Εύχομαι καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  21. Μαρία μου, μοιάζει φαγάκι που λογικά τα δύσκολα πιτσιρίκια... θα λατρέψουν! Όπως έχει γίνει και με την καρμπονάρα φούρνου, έτσι τα ονομάζουμε εμείς τουλάχιστον, τα φουρνιστά μακαρόνια, όπως κι' αν είναι φτιαγμένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η αλήθεια είναι Πηνελόπη μου πως τα πιτσιρίκια είναι δύσκολοι κριτές! Ο μικρός με βαθμολόγησε με 10!!!! Τι άλλο να πω??
    Και ποιος δεν αγαπά τα ζυμαρικά φούρνου??? Αχχχχχ και είναι αργάαααα και έφαγα ένα γιαουρτάκιιιι....
    Φιλιά και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι να πω οτι θελω ΤΩΡΑ ενα πιατο......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επιφυλάσσομαι Μαργαρίτα μου για την επόμενη φορά γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν έμεινε κολυμπιθρόξυλο!
    Φιλιά και καλημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά έεεεε;;; 'Εχω μείνει άναυδη με το θέαμα!! Τέλειο πιάτο, υπέροχο!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστώ Κικίτσα! Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πίτσα που δεν είναι πίτσα, μου φαίνεται ιδανική ιδέα και υγιεινή, θα δοκιμαστεί πάραυτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να το δοκιμάσεις. Είμαι σίγουρη πως θα σε ενθουσιάσει!
    Καλημέρες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν