Ελαφριά, εύγευστα, μυρωδάτα!!!!! Δεν τα χορταίνεις......
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (2,5 κτγ)
2 κτΣ ζάχαρη
λίγο χλιαρό νερό
2 κτΣ μαλακό βούτυρο
1κτγ αλάτι
1 κούπα γάλα εβαπορέ
λίγο καλαμποκέλαιο για επάλειψη
ταχίνι με κακάο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα.
Εκεί βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό νερό.
Περιμένουμε 5 λεπτά να δράσει ο μύκητας στο μείγμα, ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, λίγο λίγο το γάλα και ζυμώνουμε 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη τρυφερή και μαλακή.
Την αλείφουμε ελαφρά με λίγο καλαμποκέλαιο και την τοποθετούμε σε ένα τάπερ ή την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα να ανέβει.
Τη χωρίζουμε σε 3 μπάλες και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε χοντρό στρόγγυλο φύλλο.
Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε 6-8 τριγωνάκια.
Στη βάση κάθε τριγώνου βάζουμε ένα κουταλάκι ταχίνι με κακάο και το τυλίγουμε χωρίς πίεση σε κρουασανάκι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο γάλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Την αλείφουμε ελαφρά με λίγο καλαμποκέλαιο και την τοποθετούμε σε ένα τάπερ ή την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα να ανέβει.
Τη χωρίζουμε σε 3 μπάλες και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε χοντρό στρόγγυλο φύλλο.
Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε 6-8 τριγωνάκια.
Στη βάση κάθε τριγώνου βάζουμε ένα κουταλάκι ταχίνι με κακάο και το τυλίγουμε χωρίς πίεση σε κρουασανάκι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο γάλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Η συνέχεια, είναι λίγο πολύ... γνωστή!!
Με τη συγκεκριμένη ζύμη, μιας και είναι ουδέτερη, μπορούμε να φτιάξουμε και πλήθος αλμυρών snacks, ανάλογα με τη γέμιση που θα χρησιμοποιήσουμε ( λουκανικάκια, ζαμπόν-τυρί, τυρί κρέμα, πάστα ελιάς, κλπ ) !
Με το ταχίνι δεν έχω μεγάλη αγάπη αλλά η ζύμη σου πολύ χρήσιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ είπες τώρα;;;; ΤΙ ζύμη είναι αυτή;;;;; Ταχίνι να φας εσύ αγαπητέ μου....εγώ θα βάλω μερέντα!!! Πάλι ζωγράφισες :) Φιλιάααααααααα!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ να πω την αλήθεια...στη ζύμη κόλλησα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα κρουασανάκια :)
Αχ τι ωραία που είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα ζύμη και με το ταχίνι θα είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρουασάν με μια εντελώς διαφορετική γέμιση! Ταχίνι με κακάο! Για να δούμε το κρουασάν με διαφορετικό μάτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.