Τυροπιτάκια έχετε δοκιμάσει πολλά!!! Σαν κι αυτά, ΟΧΙ!!!
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
1 ασπράδι αυγού
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κτγ αλάτι
2 κτγ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι
για τη γέμιση
Τυρί κατσικίσιο τριμμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
επάλειψη
1 κρόκος αυγού + 1 κτΣ γάλα
παπαρουνόσπορος
σουσάμι - μαυροκούκι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα μαλακό τρυφερό ζυμάρι που δεν κολάει στα χέρια.
Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 - 15 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με την παλάμη μας σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.
Βάζουμε 1 κτγ από τη γέμιση και διπλώνουμε τη ζύμη, σφραγίζοντας τις άκρες.
Τοποθετούμε όλα τα πιτάκια στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και το γάλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι - μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά!!!
Καλή επιτυχία
Αντί γιαούρτι στο φύλλο γάλα αδιάλυτο!! θα δοκιμαστουν! Καθυστερημένες ευχές για τη γιορτή σου Γεώργιε! Πολύχρονος και ευτυχής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Κατερίνα για τις ευχές!!!
ΔιαγραφήΤο εβαπορέ αδιάλυτο μαζί με την υψηλή θερμοκρασία του φούρνου,
κάνουν τη ζύμη πολύ πιο τραγανή !!!! Δοκίμασε και πες μου :-)
Πολύ ωραία! Μου αρέσει και ο μαϊντανός στη γέμιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Ευχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήnetwork security jobs
ΑπάντησηΔιαγραφή