Τι κι αν έχω φτιάξει δεκάδες κέικ!! Αυτό το ιδιαίτερο γλύκισμα δίνει ρέστα !! Όλοι, όσοι το δοκίμασαν (και είναι πάρα πολλοί) είχαν την ίδια απορία : βρε, τι φοβερό πράγμα είναι αυτό!!!!!!!!!!
Πάμε να το φτιάξουμε και να λύσουμε απορίες :)
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
300 γραμ ζάχαρη ή 1,5 κούπα
1 βανιλέτα
224 γραμ ηλιέλαιο ή 1 κούπα
245 γραμ γιαούρτι ή 1 κούπα
60 γραμ ταχίνι ή 4 κτΣ
320 γραμ αλεύρι γοχ ή 2,5 κούπες
1 φακελάκι baking powder
σουσάμι
2 κτΣ ταχίνι + 2 κτΣ ηλιέλαιο (επάλειψη)
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλέτα για 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το ταχίνι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά σε χαμηλή ταχύτητα για να απορροφηθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα pyrex και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε την επιφάνεια και σκορπίζουμε σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 170 C για 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι να τρυπήσουμε το ψημένο κέικ και αν δεν αφήνει ίχνη υγρής ζύμης πάνω του, είναι έτοιμο.
Διαλύουμε 2 κτΣ ταχίνι με 1-2 κτΣ ηλιέλαιο και αλείφουμε την επιφάνειά του
Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε...
Καλή σας απόλαυση!!!!
Μπράβο, Γιώργο, πολύ αφράτο φαίνεται! Θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο όντως
ΑπάντησηΔιαγραφή