Πρόσφατα
ανάμεσα στα διάφορα μηνύματα που είχα στο mail μου, ήταν και ένα που έλεγε πως
αν ήθελα θα μπορούσα να κάνω μια φωτογράφιση για το μηνιαίο περιοδικό μαγειρικής "Στείλε την συνταγή σου" και μάλιστα για το εορταστικό τεύχος Δεκεμβρίου!
Το διάβαζα...το ξαναδιάβαζα...λέω δεν μπορεί. Λάθος θα έκαναν. Τι δουλειά
έχω εγώ με εξώφυλλα?
(Η αλήθεια είναι πως είχα στείλει 2 φορές συνταγή μου στο
συγκεκριμένο περιοδικό. Άρα μπορεί να ήταν και αλήθεια). Μωρέ λες ;
Απαντώντας στο μήνυμα και γνωρίζοντας τον δημοσιογράφο Γιάννη Ευαγγελάτο
το σιγούρεψα πως ΚΑΙ αλήθεια ήταν ΚΑΙ ήθελαν να κάνουμε την φωτογράφιση άμεσα. Την επόμενη εβδομάδα!!
Ωραία....ΚΑΙ ΤΩΡΑ???? Τι ετοιμάζω?? ( Γιατί όπως κατάλαβες ήθελα)!!!!!
"Αααα Μαράκι μου το αφήνω επάνω σου. Ότι θέλεις. Σε εμπιστεύομαι απόλυτα".
Το πήρα πάνω μου λοιπόν!
Γαλοπούλες και τα συναφή δεν τα πολυσυμπαθώ. Είναι και ξενόφερτα. Θα
ετοίμαζα λοιπόν χοιρινό με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι για κυρίως. Το αποφάσισα! Πάει αυτό....
Μια ωραία γιορτινή σαλάτα με ρόδι, καρύδι, πρασινάδες διάφορες και
ξινόμηλο.Πάει και η σαλάτα..
Ένα ελαφρύ γλυκάκι με βάση καταϊφι ελαφρά σιροπιασμένο και από πάνω
παγωτό καιμάκι και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Πάει και το επιδόρπιο.
Το κρασί θα ήταν πρόταση του αγαπητού συνεργάτη Νίκου. Άρα εγγύηση!
Ορεκτικό ; Τι να σερβίρω για ορεκτικό ;;
Στα πρώτα μου βήματα στην κουζίνα του Γιώργου είχα δημοσιεύσει την
σπεσιαλιτέ μου που είναι το κοτόπουλο με πράσα και τυρί κρέμα http://oinomagirion.blogspot.gr/2010/11/philadelphia.html.
Σκέφτηκα λοιπόν να το μεταλλάξω και να το κάνω σε φωλίτσα φύλλου
κρούστας. Η ιδέα μου αποδείχτηκε τρανή καθώς οι φωλίτσες έφευγαν δυο δυο
και το μόνο που άκουγες ήταν...μμμμμμμμ τέλειο..!
Πάμε να τα ετοιμάσουμε λοιπόν
ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 15 τεμάχια)
2 στήθη κοτόπουλου
3 πράσα (ψιλοκομμένα)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 κύβο κότας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι λευκό
100 gr τυρί Philadelphia10 φύλλα κρούστας
τριμμένη παρμεζάνα
3 πράσα (ψιλοκομμένα)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 κύβο κότας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι λευκό
100 gr τυρί Philadelphia10 φύλλα κρούστας
τριμμένη παρμεζάνα
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα με το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον κύβο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το χρώμα του κρέατος λευκό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο ( 20΄περίπου) και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το Philadelphia και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες( στο πλάτος τους) και τις λωρίδες πάλι στην μέση.Λαδώνουμε ελαφρά ενδιάμεσα και στρώνουμε 4 λωρίδες σταυρωτά σε θήκες για muffins. Γεμίζουμε τις φωλίτσες με την γέμιση κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά και ετοιμάζουμε χαρτάκια γραμμένα με την συνταγή γιατί θα μας την ζητήσουν όλοι όσοι δοκιμάσουν :)
Η φωτογράφιση έγινε και όλα πήγαν τέλεια! Δεν έμεινε τίποτα από όλα όσα ετοίμασα! Γιορτάσαμε στο σπίτι μου την ημέρα των Χριστουγέννων από τις 20 Νοεμβρίου!!
Από όλο αυτό έμεινε μια όμορφη ανάμνηση και η γνωριμία με έναν αξιόλογο και πολύ γλυκό άνθρωπο, τον Γιάννη. Τον ευχαριστώ για τα πολύ όμορφα λόγια που έγραψε για εμένα αλλά και τον Νάσο. Ο δε Νάσος κυκλοφορεί με το τεύχος Δεκεμβρίου μέσα στην σάκα του. Το δείχνει ακόμα και στα φανάρια..! χεχεχε
Σας φιλώ και σας εύχομαι ένα όμορφο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο..!
Η φωτογράφιση έγινε και όλα πήγαν τέλεια! Δεν έμεινε τίποτα από όλα όσα ετοίμασα! Γιορτάσαμε στο σπίτι μου την ημέρα των Χριστουγέννων από τις 20 Νοεμβρίου!!
Από όλο αυτό έμεινε μια όμορφη ανάμνηση και η γνωριμία με έναν αξιόλογο και πολύ γλυκό άνθρωπο, τον Γιάννη. Τον ευχαριστώ για τα πολύ όμορφα λόγια που έγραψε για εμένα αλλά και τον Νάσο. Ο δε Νάσος κυκλοφορεί με το τεύχος Δεκεμβρίου μέσα στην σάκα του. Το δείχνει ακόμα και στα φανάρια..! χεχεχε
Σας φιλώ και σας εύχομαι ένα όμορφο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο..!
Ορεινός Ήλιος Σεμέλη Αγιωργίτικος ερυθρός ξηρός.
Κράτιστος Απόστολου Λύκου Αγιωργίτικος ερυθρός Ξηρός.
Άνεμος Κτήμα Παλυβού Αγιωργίτικος ερυθρός ξηρός
Κτήμα Παπαϊωάννου Νεμέα Αγιωργίτικο ερυθρό ξηρό.
Merlot Καρυπίδη Ερυθρός Ξηρός.
Πύργος Ιουλία Merlot Κώστα Λαζαρίδη
Merlot Κτήμα Εύχαρις
Για τα πουγκάκια κοτόπουλου προτείνω λευκό ξηρό Ασύρτικο Σαντορίνης και σαν δεύτερη επιλογή, λευκό ξηρό Sauvignon blanc.
- ΝΙΚΟΣ ΠΗΤΤΑΣ
Συγχαρητήρια εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια ωραία να διαβάζουμε!
Όσο για την συνταγή, πρέπει να είναι καταπληκτική!
Μπράβο, μπράβο, τι καλά! Και οι φωλίτσες ωραιότατες επίσης! Άντε και σ' άλλα με υγεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν δοκίμασα μα αν ήμασταν κοντά σίγουρα θα σου έτρωγα τη πιατέλα και για τα δύο..Μόνο που τα βλέπω ξέρω ότι θα με ξετρέλανε η γεύση τους με υλικά που τα αγαπώ όλα.Να είσαι καλά φίλε μου .
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks so elegant and tasty!! I love the nests!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI found your blog thru Katernina from Culinary flavors!!
So will be making this!!
Πάρα πολύ ωραίο το γιορτινό μενού που πρότεινες Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι να απορεί κανείς που δεν έμεινε τίποτα!
Θα σε καμαρώσουμε στο περιοδικό λοιπόν!
Φιλιά!
δίκιο είχα...και για τις φωλίτσες που μου έκαναν κλικ και για το μενού σου που είδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια Μαράκι,μπράβο σου....
φιλιά πολλά πολλά Χ 2...-:))
Πω πω τι γευστικές φωλίτσες είναι αυτές! Σκέτη πρόκληση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ εγώ εδώ ήμουν γιατί δε με φώναξες γιορτάζω τα Χριστούγεννα και καλοκαίρι δεν με πειράζει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!! και εις ανώτερα μαζί με τον μικρό σεφ.
Πολλά φιλιά.
Μπράβο Μαρία μου πάντα τέτοια και οι φωλίτσες σου τέλειες θα δοκιμαστούν σύντομα γιορτές έρχονται!!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωλίτσες είναι τέλειες! Οτι πρέπει για εορταστικό τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η συνταγή σου Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μου φιλήσεις τον μικρό σου βοηθό !!!
Φιλιά
Πολύ ωραίο όλο το μενού που ετοίμασες Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για την φωτογράφηση.
Αν και έπρεπε να την κάνει ο μικρός σου μια και είναι μικρός μαθητευόμενος φωτογράφος :) χιχι..
Οι φωλίτσες είναι υπέροχο ορεκτικό και πολύ εμφανίσιμο.
Φιλιά πολλά :)
Το είδα το εξώφυλλο :-) Ωραία! Ωραίο και το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο ενσταντανέ, Μαρία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι φωλίτσες, νόστιμες!
Το παιδί είναι περίφανο και με το δίκιο του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστο λοιπόν να το απαλαυμβάνει όσο περισσότερο μπορεί Μαρία.
Συγχαρητήρια πολλά για τούτα τα νόστιμα :-))
Συγχαρητήρια Μαράκι και το ορεκτικό θα δοκιμαστεί στο επόμενο τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραίο το γιορτινό μενού που μας πρότεινες Μαρία μου! Όλα προσεγμένα και ταιριαστά. Και οι φωλίτσες μου άρεσαν πολύ και κρατώ την ιδέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα, τι καλά, θα σε καμαρώσουμε και στο περιοδικό!
Φιλάκια!