Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου

3


Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
2-3 κρεμμύδια τριμμένα
Δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο
1-2 κούπες αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό

Βήματα
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για 2 24ωρα σε άφθονο νερό.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε σε γουδί ή στο multi (να γίνουν τρίμματα).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και νερό και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα.
Παίρνουμε μία κουταλιά από το μίγμα και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι.
Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : «Ίσως έχω ξανά πει ότι στη Σάμο έφαγα τους ωραιότερους Ρεβυθοκεφτέδες. Παρ ότι μου είχαν διαφημίσει πολύ αυτούς της Σίφνου και δοκίμασα κι απ αυτούς σε πολλά σημεία, της Σάμου είναι πρώτοι!!»

Η συνταγή είχε δημοσιευθεί στον ΜΠΑΛΟ τον Οκτώβρη του 2007, αλλά την έφτιαξα πρόσφατα, τη φωτογράφισα, την απόλαυσα για άλλη μια φορά και την παρουσιάζω ξανά απ την καινούρια κουζίνα!

3 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Φανταστικοι!!!!η πεθερα μου ειναι απο τη σαμο και εχει την ιδια συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τους φτιαχνουν οντως εξαιρετικους στην Σαμο,οπου τους δοκιμασα για πρωτη φορα πριν απο 30 χρονια και παρ'ολα αυτα θυμαμαι το αρωμα και την γευση τους πολυ εντονα,τοσο..σαν να τους εφαγα προχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιας και είναι από Σάμο να σας πω και ένα μικρό τιπς. Αν μέσα στο μείγμα βάλετε ένα φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο κουρκουμά πραγματικά είναι ότι ωραιότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν