Σεπτεμβρίου 2009
|
una cucina
Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)
Tiramisu
ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ Υλικά 200 γρ τυρί Mascarpone 200 γρ κρέμα γάλακτος 80 γρ ζάχαρη άχνη 24 μπισκότα savoiardi (βλ. σχόλιο FoodJunkie ) 6 φλιτζάνια καφέ espresso 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Μοσχαράκι κοκκινιστό
Υλικά 1,200 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι) σε μικρές μερίδες Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΕΛΙΑ» 2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη 2 μεσαία κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 3 καρότα μικρά ¼ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια 1 πράσινη πιπεριά 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας 1 κούπα κρασί NECTAR SAMOS 1 φύλλο δάφνης 1 κτγ ζάχαρη 1 κτσ αλεύρι 1 κούπα ζεστό νερό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Μαρμελάδα σύκο "του Τωνιού"
Καμπούσικη συνταγή , από τα χεράκια της Τώνιας
Γράφει η Τώνια :
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χοιρινό νουα σε δίχτυ 3 μεγάλες πατάτες λίγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα πικάντικη 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες και κύβους 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι καρύκευμα για χοιρινό ρίγανη δενδρολίβανο μουστάρδα κρασί SAMOS VIN DOUX λεμόνι λάδι
Cheesecake Top Model
Η συνταγή είχε αναρτηθεί πριν από 2 χρόνια στο ΜΠΑΛΟ , με " δανεική " φωτό! Ήρθε η ώρα να επανορθώσω!!