Κουλουρακια με Βανιλια, της Μαμας | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Κουλουρακια με Βανιλια, της Μαμας

7

Προηγήθηκε η αποστολή σε πακέτο από το νησί.
Ακολούθησε η κατανάλωση μέχρι... σουσαμίου!
Τηλεφώνημα πρωινό για τη συνταγή!!

Καιαιαιαιαιαιαι πάμε να τα φτιάξουμε!!!


ΥΛΙΚΑ

100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό 
80 γραμμάρια σπορέλαιο 
120 γραμμάρια ζάχαρη 
1 αυγό 
1/2 κτγ σόδα 
1/2 κτγ μπέικιν 
1 πορτοκάλι (χυμό & ξύσμα) 
1/2 λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
1 βανίλια 
600 γραμμάρια αλεύρι 


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αυγό τη βανίλια και το ξύσμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στον κάδο.



Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα  


Ζυμώνουμε για 1 λεπτό περίπου




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C



Πλάθουμε κουλουράκια και τα βουτάμε σε σουσάμι (προαιρετικά)



Τα αραδιάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα




Ψήνουμε για 15 λεπτά



Έτοιμα!!!

7 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Αυτή την συνταγή την κανό εδώ και50 χρόνια,πολύ ωραία❤👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!! Οι δοκιμασμένες είναι οι καλύτερες :-)

      Διαγραφή
  2. Τέλεια κουλουράκια για τον ελληνικό καφέ Γιώργο.
    Πόσο ωραία σχηματισμένα!!
    Γεια στα χέρια σου :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι!!!!
      Να είσαι καλά :)
      Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  3. σε ποσους βαθμους τα ψηνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ.καλημερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν