ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι
300 ml νερό
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. νιφάδες πουρέ πατάτας
1 κ.τ.γ. αλάτι
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. μαγιά σκόνη
Για τη σάλτσα
Ώριμες τομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Επί τω έργω
Ξεκινάμε τη διαδικασία 12 – 24 ώρες νωρίτερα !!! Είναι γνωστό άλλωστε ότι των φρονίμων τα παιδιά…
Ρίχνουμε και μια κλεφτή ματιά στο παρακάτω βιντεάκι!! Πολύ διαφωτιστικό:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τον πουρέ και το λάδι. Ρίχνουμε το νερό και το δουλεύουμε λίγο με το χέρι.
Το ζυμάρι που προκύπτει το βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων, αφήνουμε κενό χώρο, δένουμε καλά το άνοιγμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
1 ώρα πριν συντελεστεί η ιεροτελεστία, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με αλευρωμένα χέρια επίσης, τη χωρίζουμε στα 2. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι πιέζοντάς το λίγο με τις παλάμες μας και το διπλώνουμε σαν φακελάκι.
Τα αφήνουμε γύρω στα 20 λεπτά να πάρουν λίγο πάνω τους.
Λαδώνουμε 2 ταψιά πίτσας (γύρω στα 30 cm) και βάζουμε μέσα τα κομμάτια της ζύμης.
Με ελαφρά πίεση, κυρίως με τους καρπούς και τα ακροδάχτυλα παρατηρούμε ότι η ζύμη πολύ εύκολα καλύπτει τη λαδωμένη επιφάνεια του ταψιού.
Τα αφήνουμε για λίγο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια ώριμες τομάτες αναμιγνύονται στο multi με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Ready!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στη μεγαλύτερη θερμοκρασία του.
Απλώνουμε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης.
Καλύπτουμε τη σάλτσα με τριμμένη μοτσαρέλλα
Εδώ τώρα το λόγο έχει η «επιστήμη»!! Τα γούστα πολλά και περί ορέξεως…
Από τα κλασσικά ζαμπόν, γαλοπούλα, μανιτάρια, πιπεριά κλπ έως περισσεύματα άλλων μαγειρεμάτων που μας βρίσκονται στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο και αρχίζουμε να μετράμε μέχρι το 10 (σε λεπτά της ώρας)!!
Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τις παγωμένες μπύρες και απολαμβάνουμε.
Καλή όρεξη!!