Παρέλαβα μόλις χθες τους λοβούς βανίλιας που αγόρασα από το ebay και βάλθηκα να τους χρησιμοποιήσω αμέσως. Είναι εκπληκτικό το άρωμά τους!! Να φανταστείτε, μύριζαν (ευωδίαζαν) έξω από τη συσκευασία τους με εκείνο το φίνο άρωμα που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις βανιλέτες των σούπερ μάρκετς.
Ο πωλητής, μου τις έστειλε σε χειροποίητη εξωτερική συσκευασία, σε πάνινο σακουλάκι, με προστατευτικά καλύμματα πλαστικού εγκλωβισμένου αέρα και σφραγισμένες συσκευασίες εσωτερικά, με ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
Οι διευθύνσεις αποστολέα και παραλήπτη ήταν γραμμένες με στυλό.
Η δε τιμή τους για 20 μεγάλους λοβούς και 3 δώρο με τα έξοδα αποστολής : 6,00 €, όταν στην αγορά πουλιούνται 1,50 € / τεμ !!!
Αμυγδαλοπορτοκαλοσταφιδομπισκοτάκια
(φτου σκουλικομυρμηγκότρυπα!)
Στο σπίτι υπάρχει συγκεκριμένο menu ροφημάτων.
Τα πρωινά ροφήματα είναι γάλα και καφές.
Το απογευματινό : τσάι.
Έπρεπε να φτιάξω κάτι που να ταιριάζει με όλα, να είναι νόστιμο, ελαφρύ και πρωτίστως υγιεινό !!!
Μπισκοτάκια με πορτοκάλι σταφίδα και αμύγδαλο, αλλά με λάδι!
Ο κύβος ερρίφθη !! (και μας έκανε και το πάτωμα χάλια)
Η σημερινή ανάρτηση, είναι αφιερωμένη εξαιρετικά, στο Δημήτρη και στην Αχτίδα του! Έτσι σαν δώρο για τη χθεσινή του γιορτή, με τις ευχές μου για Υγεία και ευτυχία στη ζωή τους!
Είχαν φτιάξει μαζί, ένα πολύ ιδιαίτερο και «νόστιμο» blog, πλουμισμένο από τις στιγμές που μοιράζονται σε ένα αγαπημένο χώρο του σπιτιού τους. Την κουζίνα τους.
«Οι δυο μας στην...κουζίνα»!
Ο χώρος που φιλοξένησε πολλές προσωπικές τους δημιουργίες, κάποια στιγμή έκλεισε (ελπίζω και εύχομαι, προσωρινά).
Μια μέρα πριν κλείσει, πέρασα και «έκλεψα» μια συνταγή για κιμαδόπιτα.
Την κιμαδόπιτα του Δημήτρη.
Την έφτιαξα λίγες μέρες αργότερα.
Σήμερα εδώ, την παρουσιάζω ξανά στην αυθεντική της έκδοση σε ότι αφορά τα λόγια, αλλά με τις δικές μου φωτογραφίες.
Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για ένα συστατικό που έμαθα ότι βάζει στη ζύμη για το φύλλο. Λεμόνι!! (το είδα αργότερα και σε μια συνταγή της γαστεροπλήξ)
Μέχρι τότε για το ζυμάρι είχα χρησιμοποιήσει όλα τα διαφανή αλκοολούχα (τσίπουρο, βότκα κλπ) ή ξύδι.
Η μέθοδος επίσης με το λιωμένο βούτυρο και τα πιάτα με τα φύλλα στο ψυγείο! (Διαβάστε παρακάτω)
Το αποτέλεσμα με τη συνταγή του, ήταν καταπληκτικό!!
Χρόνια σου πολλά Δημήτρη!!
Με το Φθινόπωρο στο 2ο σταθμό του (Οκτώβρης από χθες – καλό μας μήνα), την αγορά πλούσια ακόμα σε φρούτα όψιμα καλοκαιρινά, το μάτι πέφτει σε κάτι μήλα κατακόκκινα.
Με καταγωγή την ορεινή Κορινθία, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους επανειλημμένως κατά το παρελθόν και έχουν αφήσει σε μένα τουλάχιστον τις καλύτερες εντυπώσεις.
Είναι μυρωδάτα, τραγανά, γευστικά και χυμώδη.
Αυτά λοιπόν θα διαλέξω, για να φτιάξω μια μηλόπιτα Φθινοπωρινή.