una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros
Εγώ το είχα προβλέψει...!!
Είχα γράψει στον επίλογο της ΤΑΡΤΑΣ :
«Μετά απ αυτό θα μπορούσα να ευχηθώ Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση, αλλά οι φετινοί προορισμοί , προβλέπονται ιδιαίτερα γευστικοί, οπότε επιφυλάσσομαι!!»
Το τελευταίο μας ταξιδάκι στην Κύπρο τα είχε όλα! 
Μια μεγάλη αγκαλιά που είχε ανοίξει από τον περασμένο Μάρτη και έκλεισε τόσο ζεστά γύρω μας, από την Αθηνούλα
Υπέροχη φιλοξενία, φανταστικές εκδρομές – ξεναγήσεις, αξέχαστες γεύσεις και βέβαια τα ξεχωριστά-υπέροχα γλυκά της γιαγιάς Λουλούς!!! 
Η γιαγιά της Αθηνούλας η αξιολάτρευτη Λουλού, είναι 86 χρονών και συνεχίζει να φτιάχνει θαύματα!
Δοκιμάσαμε υπέροχα γλυκά κουταλιού, καρυδάκι, περγαμόντο, κιτρόμηλο, καρπούζι, αμύγδαλο, πήραμε συνταγές (βλέπε δίπλα!!) και 2 βαζάκια γλυκό κέρασμα, αλλά εκεί που "πετάξαμε τις σκούφιες μας" από ενθουσιασμό, ήταν η μουσταλευριά της. 
Η καλύτερη που έχω δοκιμάσει!!! 
Αχ, έπρεπε να είχα ηχογραφήσει την περιγραφή της, εκεί έξω στη δροσερή αυλή με τα δένδρα του πανέμορφου κήπου της Άννας, για να μπορούσα να μεταφέρω το χρώμα και τη γλυκύτητα του λόγου της!!
Θα ανοίξω τις φωτογραφίες που πρόλαβα να τραβήξω και θα προσπαθήσω να θυμηθώ τα υλικά και τη διαδικασία…!!!


Ανακάλυψα φέτος στη Λαϊκή (Ν.Κόσμου) ένα πάγκο με υπέροχα ζουμερά, αρωματικά και εύγευστα βερύκοκα. Αφού καταναλώσαμε αρκετά κιλά, είπα να φτιάξω και μερικά βάζα μαρμελάδα.
Η παρασκευή της μαρμελάδας ακολουθεί 3 φάσεις, εξού και ο προσδιορισμός στον τίτλο της ανάρτησης.
Ακολουθώντας τη διαδικασία πήρα περίπου 2,5 κιλά μαρμελάδα, που η δοκιμή της προκάλεσε γούρλωμα ματιών, ηδονικά «μμμμμμμμμ» διαρκείας και εξαιρετικά σχόλια.
Για να δούμε λοιπόν πως αποκομίσαμε τα εύσημα :)



Τελικά είναι να μη σε «πάρει από κάτω»… Αν και στις μέρες μας αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο!! Μαυρίζει η ψυχή και χάνεται κάθε όρεξη για επικοινωνία!!! Με τόσο αρνητικό φορτίο στην ατμόσφαιρα, πασχίζεις να φωτίσεις στιγμές, να ανοίξεις παράθυρα στο καλοκαιράκι που έχει φθάσει και δεν το έχεις πάρει είδηση ακόμα…
Έχεις και κάτι φίλους, που σε τραβάνε απ το μανίκι και να σου αφήνουν σχόλια του στιλ «…βρε παιδιά.....μόνο κονσέρβες και ντελίβερι τρώτε?»
Άμα έχεις τέτοιους φίλους… θα μου πείτε!! Από την άλλη το βλέπεις και λίγο διαφορετικά. Κάθεσαι και ανεβάζεις μια χορταστική πολλαπλή ανάρτηση και καθαρίζεις από τη «γκρίνια» τους για το υπόλοιπο του μήνα. «Ούτω ποιήσωμεν»!!!!!
Μάζεψα λοιπόν εδώ όλες τις τάρτες του μήνα και σας τις παρουσιάζω.


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

Είναι η εποχή της φράουλας και μετά από μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού είπα να φτιάξω και κάτι ακόμα που σκεφτόμουν καιρό. Ένα γλυκάκι δροσιστικό και φυσικά εύκολο. Έγινε πολύ καλό και είπα να το μοιραστώ μαζι σας.
Πάμε να το ετοιμάσουμε λοιπόν



Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση, σας παρουσιάζω σήμερα, τη Ζωή και τις συνταγές της!!!
Η Ζωή, η «Ζωίτσα» μας, εκτός από αγαπημένη φίλη, υπέροχη σύζυγος – μητέρα 3 αγοριών και άνθρωπος, τυγχάνει και φοβερή μαγείρισσα!!!  
Έχοντας δοκιμάσει πολλές φορές τις ανεπανάληπτες πίτες της, τα εξαιρετικά γλυκά της, την «έψηνα» καιρό τώρα, να βάλει κάτι στη σελίδα μας…
Η πολιορκία μου δεν απέδιδε καρπούς, μέχρι που πριν λίγο καιρό, λάβαμε πρόσκληση για δείπνο στο σπίτι τους!
Μέσα απ όλο το μαγικό κόσμο των εξαιρετικών γεύσεων που ξεδιπλώθηκε μπροστά μας, κατάφερα να «κλέψω» μερικά στιγμιότυπα τα οποία παρουσιάζω συνοπτικά στην εικόνα του κολάζ και αναλυτικότερα σε 3 αναρτήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα.
Η Ζωή μου έδωσε 3 συνταγές, «απολογούμενη» για τις όποιες αβλεψίες και μη κατανοητή αποτύπωση της δημιουργικής παρασκευής….
Εγώ νομίζω ότι είναι σούπερ!!!! Τι λέτε;;;



Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Επιτέλους ο καιρός έφτιαξε και θα μπορούμε πια να καθόμαστε σε αυλές και μπαλκόνια και να χαλαρώνουμε τα βραδάκια συζητώντας, ακούγοντας μουσικούλα και πίνοντας κρασάκι. Να απολαμβάνουμε τα ολάνθιστα λουλούδια μας και τις νύχτες που μυρίζουν καλοκαίρι.



Το αλεύρι και το ρύζι, είναι τα αγαπημένα μου υλικά. Όταν «ζοριστώ» προσπαθώντας να δώσω απάντηση στο «τι τρώμε απόψε;» είναι τα πρώτα που μου έρχονται αβίαστα στο νου. Έτσι λοιπόν και τις προάλλες, η απάντηση ήρθε αυθόρμητα και εύκολα : Κάτι, σαν πίτσα!!!! 
Ανυπομονώ», ήταν η πρώτη αντίδραση απ το Μαριώ μου… 
Στη θέα του τελικού αποτελέσματος κι ενώ ο αέρας είχε σκορπίσει μυρωδιές από νωρίς, η δεύτερη αντίδραση ήταν : «Ωωωωωωωω!!!!». 
Δεν άργησε πολύ και η δοκιμή, οπότε ήρθε και η τρίτη : «Μμμμμμμμμμ!!!!!!»


Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ ή ως κύριο γεύμα με συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό! Πάμε να το ετοιμάσουμε λοιπόν.


Χρόνια σας πολλά, Χριστός Ανέστη !!!!!!!!!!
Μετά την «εθιμοτυπική» σφαγή αμνών τε και εριφίων και το ξεσάλωμα γύρω από τη σούβλα, ε, καιρός είναι να φάμε και κανένα φαγάκι κανονικό, μήπως βρει τα ζύγια του κι ο μεταβολισμός μας. Δε λέω, μέλι το Καρυστιανό κατσικάκι στη λαδόκολλα που μας έκανε παρέα τη Λαμπρή, αλλά και το συγκεκριμένο πιάτο, "έδωσε ρέστα"!!! Πρόταση της ημέρα λοιπόν, ψαράκι φέτες αλά σπετσιώτα!!!
Για το συγκεκριμένο φαγητό, προτίμησα πέρκα φιλέτο κατεψυγμένο. Ένα ψάρι εύκολο, νόστιμο, που με δικαιώνει πάντα, όπως κι αν το σερβίρω :)
Θα μπορούσε βέβαια να είναι φαγκρί, σφυρίδα, μαγιάτικο κλπ
Περί ορέξεως ο λόγος…