Μπορείς να την γευθείς ως ορεκτικό,(σε ανθρώπινη ποσότητα) ή ως κυρίως γεύμα (σε "γαϊδουρινή" ποσότητα). Εγώ πάντα προτιμώ την δεύτερη εκδοχή:) Είναι από τις σαλάτες που αγαπώ πολύ και ετοιμάζω αρκετά συχνά, ειδικά αν περιμένω φίλους. Δεν έχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία και μέσα σε χρόνο dt σε βγάζει ασπροπρόσωπο!
Πάμε λοιπόν να την ετοιμάσουμε..
1 πακέτο ζυμαρικά όπως σαλικγαράκια ή κοχυλάκια ή καμπανούλες κάτι με όμορφο σχήμα (διότι είμαστε και τύποι της λεπτομέριας εεε) ???
1 παριζάκι ολόκληρο, κομμένο σε κυβάκια (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σου, όλα ταιριάζουν)
250 gr γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
250 gr gouda τριμμένη
300 gr μικρά ντοματίνια πλυμμένα καλά και κομμένα στα δυο
250 gr gouda τριμμένη
300 gr βρασμένο καλαμπόκι
300 gr αρακά
2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια
ΥΛΙΚΑ για την sauce
1 μικρή μαγιονέζα
4 κτ. σπ. κέτσαπ
1 κτ. σπ. μουστάρδα
2 κτ. σπ. ελαιόλαδο
1/2 κτ. γλ. γλυκιά πάπρικα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο ΜΑΖΙ με τον αρακά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της sauce και αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και παγώνουμε με κρύο νερό. Δεν τα λαδώνουμε. Δεν χρειάζεται..
Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας ΚΑΙ την sauce. Ανακατεύουμε καλά να "λερωθούν" τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε με διαφάνεια και βάζουμε για 30' στο ψυγείο. Αν δεν κρατιέσαι να περιμένεις ένα μισάωρο ακόμα....δεν πειράζει. Μια χαρά τρώγεται και έτσι :)
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!