una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros



Την Παρασκευή φεύγοντας από το γραφείο "πήρα" παραγγελιά για σήμερα...

- Τι γλυκάκι θα μας φέρεις κοπελιά την Δευτέρα για τα γενέθλιά σου??
- Λέω να σας φέρω ντονατσάκια...από το κατάστημα που σας αρέσει.
- Μα καλά.....ΔΕΝ ΝΤΕΠΕΣΑΙ??? Θα μας φέρεις ετοιματζήδικα γλυκά??? Εσύ??? Φτού σου...
- Καλά ρε παιδιά.. μην φτύνετε....θα φτιάξω γλυκάκι αληθινό...!
-Τώρα μιλάς σωστά..! Στο καλό και καλό Σαββατοκύριακο...!

Και έφυγα ψάχνοντας να βρω τι θα τους φτιάξω, μιας και το Σου/Κου μου ήταν υπερφορτωμένο με βόλτες, μπάνια, μπαράκια και άλλα τέτοια χαριτωμένα :)

Και σιγά που δεν θα έβρισκα! Γλυκάκι εντυπωσιακότατο....ευκολότατο....πρωτότυπο...νόστιμο...ΑΛΗΘΙΝΟΤΑΤΟ... που σε βγάζει ασπροπρόσωπο!


Κεραστείτε λοιπόν όλη η παρέα...και του χρόνου με υγεία!

*Εγώ#ποτέ#δεν#θα#την#βγάλω#καθαρή#με#ενα#κουτί#γλυκά#ζαχαροπλαστείου :)

Πάμε να τα ετοιμάσουμε

ΥΛΙΚΑ

200gr μπισκότα σοκολάτας (έβαλα τα πολυδημητριακά Παπαδοπούλου)
400gr κουβερτούρα τεμαχισμένη
600gr κρέμα γάλακτος 35%
100gr βούτυρο λιωμένο
1/4 φλ. κφ. λικέρ 
κακάο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχούν καλά.

Γεμίζουμε με 2 κτ. γλ. κάθε ποτηράκι ( αν κάνουμε ατομικές δόσεις) ή γεμίζουμε μια φόρμα με τσέρκι πατώντας καλά το μπισκότο ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.



Χτυπάμε την κρέμα μαζί με το λικέρ σε σφιχτή σαντιγί. Ανακατεύουμε την σαντιγί με την σοκολάτα (αφού έχει κρυώσει)! και γεμίζουμε τα ποτηράκια ( ή την φόρμα). 

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.


Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και γλυκιά εβδομάδα...!!
Φιλιά πολλά σε όλες & όλους!


   

    Είναι μια πίτα που όποτε την έχω κεράσει....μετά κερνάω και χαρτάκια με την συνταγή της!

    Είπα λοιπόν να την μοιραστώ και μαζί σας και να στέλνω τους υπόλοιπους στο blog να την βρίσκουν για να γλυτώνω και εγώ την συνταγογράφιση!!

    Είναι τρομερά νόστιμη. Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι κρεατόπιτα και την έχουν φάει και κάποιοι που "σιχαίνονται" τα μανιτάρια....και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ..!!  Αμέεεε κάνω και τέτοια :-)

    Πάμε να την ετοιμάσουμε....

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ( την συσκευασία που περιέχει 6 φύλλα )
2 μεγάλες συσκευασίες λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλομοκκένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
6 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες (προεραιτικά) 
300 gr ανθότυρο
3 μεγάλες μπάλες motsarela
1/4 κτ. γλ. κάρυ
αλάτι - πιπέρι
3 αυγά
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κανονικά...(λέει τώρα) τα μανιτάρια ΔΕΝ τα πλένουμε αλλά τα καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι από τα χώματα που τυχών έχουν. Αυτά βέβαια τα λένε οι σεφ που έχουν τα "σκλαβάκια" στις κουζίνες για τις βρωμοδουλειές...
Τα συγκεκριμένα ΕΧΟΥΝ συνήθως....και είναι και μικρά σε μέγεθος οπότε δεν είναι και τόσο ευχάριστη η διαδικασία του ξεσκονίσματος. Αν όμως κάποιος θέλει..... καλώς να το κάνει! Εγώ μια χαρά τα ξεπλένω και τα αφήνω και στραγγίζουν σε ένα σουρωτήρι, μιας και συνήθως τα δικά μου "σκλαβάκια" έχουν ρεπό :)

Αφού τα έχουμε λοιπόν καθαρίσει με όποιον τρόπο....τα ψιλοκόβουμε με μεγίστη προσοχή μην {φάμε} και κανα δάχτυλο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 φλ. κφ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα και  το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μαλακώσουν μέχρι να εξατμιστούν τα νερά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μπέικον ( αν χρησιμοποιήσουμε)..

Νοστιμίζουμε με το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το ανθότυρο, τη motsarela σε κομμάτια και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 20x25 και στρώνουμε τα 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα. 
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα επίσης λαδωμένα εναλλάξ.

Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Στους δύσκολους ΄πελάτες΄ μας, λέμε πως είναι κρεατόπιτα... χεχεχεχε

Φιλιά πολλά σε όλους!




Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Εδώ είμαι και εγώ.. Μετά από διάφορα περίεργα και παράδοξα, χαρούμενα και δυσάρεστα συν μια ΑΚΟΜΗ μετακόμιση...είμαι εδώ!

Ας τα αφήσουμε όμως όλα αυτά και ας πάμε στο δια ταύτα που είναι το κατακαλοκαιρινό μας φαγάκι.

Πήγα πρόσφατα σε μεγάλο Super Market με μανάβικο τύφλα να χει η λαϊκή! Βρήκα κάτι μικρά...τρυφερά κολοκυθάκια με κάτι φρεσκότατα, τρυφερά, μεγάλα, ολοζώντανα λουλουδάκια που ήθελα να τα δαγκώσω επι τόπου! 

Πηγαίνοντας να τα ζυγίζω, με ρώτησε η κυρία εκεί αν θα μαγειρέψω τα λουλουδάκια ή αν θα τα πετάξω. Της απάντησα πως θα τα φτιάξω γεμιστά και μου έδωσε μια σακούλα ακόμα  γιατί λέει δεν τα θέλει κανείς...! Το πόσο στεναχωρήθηκα...μπορείτε να φανταστείτε :)

Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν...

ΥΛΙΚΑ

20 λουλουδάκια
1 κρεμμύδι ξερό 
3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα μανιτάρια Portobello
2 ώριμες μικρές ντομάτες
λίγο δυόσμο φρέσκο  
1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
2 χούφτες γεμάτες ρύζι καρολίνα  
αλάτι
πιπέρι
τον χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπιτό.

Βάζουμε στο moulti όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως την μέση. Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα. 

Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.

Αν κάποιος θέλει μπορεί να αυγοκόψει το συγκεκριμένο φαγάκι. Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο έτσι, χωρίς αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία και....ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ :)


Κουλουράκια γευστικά, αρωματικά, υγιεινά, νόστιμα, τραγανά σαν μπισκότα και νηστίσιμα για όσους –ες το λαμβάνουν υπόψη.
Γίνονται εύκολα και σχετικά γρήγορα.
Με πάνω από 400 τεμάχια στο ενεργητικό μου τον τελευταίο μήνα, μπορώ να δηλώσω άνετα … «παραγωγός» !!!
Η τραγανή υφή, η υπόγλυκη γεύση τους και τα υπέροχα αρώματα τους, δε μπορούν να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. 
Θα χρειαστούμε δυο ταψιά φούρνου! 
ΥΛΙΚΑ
5 κούπες (1 κούπα = 225 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ μπέικιν
¼ κτγ σόδα μαγειρική
¼ κούπα σουσάμι καβουρντισμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό) ή ½ λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
½ κούπα κρασί λευκό ξηρό 
1 κτγ κανέλα τριμμένη
½ κτγ γαρύφαλλο σκόνη

2 κτΣ ζάχαρη καστανή

2 ταψιά φούρνου

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε ένα ταψάκι στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σουσάμι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε όλο το μείγμα από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
Οι  ποσότητες των υλικών είναι μετρημένες έτσι ώστε να μας δώσουν ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο. 
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170οC.
Σε ένα ρηχό πιάτο σκορπίζουμε την καστανή ζάχαρη. 
Κλείνουμε στην παλάμη μας μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια στο μέγεθος περίπου του δείκτη του χεριού μας.
Τα βουτάμε στην καστανή ζάχαρη και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
«Υπό αυτάς τας συνθήκας» φτιάχνουμε γύρω στα 70 κομμάτια.
Οπότε, μόλις γεμίσει το πρώτο ταψί το φουρνίζουμε και συνεχίζουμε με το 2ο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ακριβώς.
Έχει τύχει να τα φτιάχνω συνήθως βραδινές ώρες, οπότε ακόμα και την ώρα που πέφτω για ύπνο, το σπίτι μοσχομυρίζει.

-Αυτά τα κουλουράκια σου, μου έχουν σπάσει τη μύτη!!! Έτσι μου ’ρχεται  να σηκωθώ και να τα αφανίσω …!! (λέει κάθε φορά  η Μαριώ μου) 



Από τα πιάτα που θριάμβευσαν γευστικά, την Καθαρά Δευτέρα!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κτγ σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
1 κλωνάρι μάραθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 ποτήρια ζεστό νερό
Αλάτι – πιπέρι

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζοντας το δέρμα, τη σακούλα με το μελάνι, το κόκαλο και τις δαγκάνες.
Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κομμάτια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σουπιές και τις ροδίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το κρασί και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ¼  ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο φαγητό που βράζει προσθέτουμε  το ζεστό νερό,  το ρύζι και το μάραθο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να βράσουν .
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και, όταν αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
Σε 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανακατεύουμε ξανά για να πιει όλα υγρά το ρύζι.
Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή Σαρακοστή και καλή όρεξη!!!!


Τελικά, έπρεπε να φτάσω στην επανάληψη εκτέλεσης της συνταγής, μέχρι να το πάρω απόφαση να σας τη σερβίρω. 
Άξιζε όμως η αναμονή... 
Έγιναν τόσες πολλές γευστικές δοκιμές, από τόσους πολλούς ανθρώπους και οι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν ξεκινούσαν από τρισύλλαβα επίθετα και κατέληγαν σε..πολυσύλλαβα και πάντα σε υπερθετικό βαθμό (θε ϊ κό, υ πέ ρο χο, κα τα πλη κτι κό,  κλπ)

Η συνταγή είναι της Κατερίνας Πολίτικου, ιδιοκτήτριας του Πολυχώρου Ελιά στη Βέροια και τη βρήκα δημοσιευμένη στο περιοδικό real taste & style

Οφείλω εδώ να ευχαριστήσω και την καλή φίλη μας Ελένη Στεφάνου η οποία αφού συμπεριέλαβε το  una cucina στα προτεινόμενα blogs από το FOODdaily.gr, μου έριξε και μια φιλική σκουντιά, προκειμένου να ανεβάσω νέα ανάρτηση.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
½ κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
½ κτγ μαστίχα τριμμένη (δεν αναφέρεται στη συνταγή) προαιρετικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ½ κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το γιαούρτι) σ’ ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι  και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι  20x25 και τη βουτυρώνουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30΄.

Εν τω μεταξύ, δεν αράζουμε, αλλά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού. 
Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει, να τραβήξει, να τραβήξει....
Μόλις κρίνουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να περιμένουμε, κόβουμε και σερβίρουμε!!!


Ήθελα από καιρό να πάρω μέρος στο υπέροχο «Project»  της Νοτούλας  για το Κέικ της Δευτέρας. Θεωρώ τον τίτλο ιδιαίτερα έξυπνο και μου φέρνει στο νου άλλα πράγματα συνδυασμένα με τη Δευτέρα όπως …το «Θέατρο της Δευτέρας».
Έχω συμμετάσχει σε άλλα, κυρίως φωτογραφικά Daily projects, όπως Watery Wednesday, Wordless Wednesday, Skywatch Friday, Scenic Sunday  etc, αλλά δε μου είχε περάσει απ το μυαλό το εξειδικευμένο φαγητό ή γλυκό συγκεκριμένης μέρας. 
Στη συνέχεια σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε κι άλλες τέτοιες εκδοχές όπως πχ «Η τάρτα του Σαββάτου» , «Η πίτσα της Κυριακής»  «Το σουφλέ της Τετάρτης» κλπ :) 
Για το κέικ που θα έφτιαχνα δεν είχα τον παραμικρό ενδοιασμό!! 
Αποτελεί την αξεπέραστη για τα γευστικά μου γούστα βάση της Μηλόπιτας Upside Down με την προσθήκη κακάου. Το έχω φτιάξει και σε πολλές άλλες παραλλαγές, αλλά η μέρα (και όχι μόνο) απαιτούσε κακάο !!!
Πάμε για τα εύκολα τώρα

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
3 κούπες αλεύρι
1 ½ κούπα ζάχαρη
4/5 κούπας μαργαρίνη (180 γρ)
¾ κούπας γάλα
3 αυγά
1 κτγ εκχύλισμα πορτοκάλι (ή 2 κτγ τρίμμα φλούδας) 
3 κτγ μπέικιν πάουντερ

2 κτΣ κακάο
2 κτΣ γάλα

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο C
Χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα,  το αλεύρι, το γάλα, το εκχύλισμα (ή το τρίμμα) πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα τα 2/3 του μείγματος

Στο υπόλοιπο που μένει μέσα στον κάδο προσθέτουμε το κακάο και τις 2 κτΣ γάλα και το χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθεί.
Με το κουτάλι αδειάζουμε το "σοκολατένιο" μείγμα μέσα στη φόρμα και το «φέρνουμε» μια δυο βόλτες να πιάσει τόπο μέσα στο υπόλοιπο.

Ψήνουμε για 50΄
Βυθίζουμε στο κέικ ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το βγάζουμε από το φούρνο.
Μόλις κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε και ...

Καλή απόλαυση!!!



Μια ωραία πρόταση για μπουφέ. Τα αγαπάνε πολύ οι μικροί μας φίλοι.... αλλά και οι μεγαλύτεροι δεν πάνε πίσω!
Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση οτιδήποτε μας αρέσει. 
Είναι πολύ χορταστικά στην γεύση αλλά και στο μάτι :)

Πάμε να τα ετοιμάσουμε..

ΥΛΙΚΑ

200 gr βούτυρο 
1 φαριν απ
300 gr φέτα θρυμματισμένη 
200gr edam τριμμένο
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
10 φέτες ζαμπόν κομμένο κομματάκια
λίγο σκόρδο σκόνη
λίγη ρίγανη
λίγο αλάτι
πιπέρι
ντοματάκια κομμένα στην μέση για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Ανακατεύουμε με τον γδάρτη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά τα τυριά και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Γεμίζουμε το μαφινοταψάκι με καραμελόχαρτα και γεμίσουμε με το μείγμα μας μέχρι την μέση και λίιιιγο παραπάνω. Βάζουμε μισό ντοματίνι στο κέντρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180C μέχρι να ροδίσουν ( 30' περίπου).

Περιμένουμε να κρυώσουν για να αφαιρέσουμε τα καραμελόχαρτα. 
Σερβίρονται ζεστά, αλλά τρώγονται εξίσου ευχάριστα και κρύα!

Χρόνια Πολλά σε όσους/όσες γιορτάζουν σήμερα και ιδιαίτερα στο κουτσουνάκι μου!!!! 





Καλή χρονιά βρε παιδιά!!!!!
Με υγεία, ευτυχία, χαμόγελα, εργασία, και κάθε καλό για όλους μας αλλά και τις οικογένειές μας!
Οι μέρες γιορτής μπορεί να πέρασαν αλλά τα δώρα είναι πάντα ευπρόσδεκτα, τι λέτε ;)
Σας κάνουμε λοιπόν ένα δωράκι που όποιος δεν έχει στην βιβλιοθήκη του θα το εκτιμήσει σίγουρα!! 
Όποιος πάλι το έχει, μπορεί να το δωρίσει με την σειρά του σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο. Τώρα θα μου πεις....το δώρο δε δωρίζεται... 
Ε, το συγκεκριμένο δωρίζεται πολλάκις μιας και είναι καταπληκτικό!
Πρόκειται για το νέο βιβλίο της Αθηνάς Πάνου το οποίο είναι επανέκδοση του πρώτου, αλλά εμπλουτισμένο με 10 νέες συνταγές για cupcakes και μάλιστα αλμυρά! 
Όλες οι συνταγές είναι εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και φυσικά εντυπωσιακότατες!!!!!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.
Για την ίδια Αθηνούλα τι να πούμε?

Πρόκειται για έναν άνθρωπο γλυκύτατο, ευγενέστατο, ρομαντικά ντροπαλό, έναν άνθρωπο με όνειρα και δίψα για ζωή, μια κοπέλα που ασχολείται με τα πάντα και τα καταφέρνει σε όλα με τέτοια ευκολία μου είναι αξιοζήλευτη. 
Είναι από τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν να πουν τίποτα κακό για τον άλλο και που μονίμως χαμογελούν και σε "κερδίζουν" με την πρώτη.
Είμαστε πολύ τυχεροί που τη γνωρίσαμε! 
Της ευχόμαστε να πετυχαίνει σε ότι κι αν κάνει στην συνέχεια της ζωής της και να είναι πάντα γερή και με αυτό το χαμόγελο μόνιμα καρφωμένο στο πρόσωπό της :)
Αν λοιπόν θέλεις κι εσύ να κερδίσεις ένα από τα 2 αντίτυπα του υπέροχου βιβλίου, το μόνο που έχεις να κάνεις  είναι να αφήσεις ένα σχόλιο εδώ και που ξέρεις??? 
Μπορεί να είσαι εσύ η τυχερή / ός :-)

Η κλήρωση θα γίνει το πρωί της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2013.
Και μη το φοβηθείτε, όπου κι αν μένετε το βιβλίο θα έρθει να σας βρει!! Οι δωροθέτες μας θα το αποστείλουν για τους εντός Ελλάδος με courier και για τους εκτός, ταχυδρομικά!! 

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη !!
Κάθε σας επιθυμία...ευχή μας!!!!!!
Φιλάκια

Υ.Γ. Αγαπητοί (ανώνυμοι) φίλοι, παρακαλούμε αφήνετε το όνομα σας δίπλα στο σχόλιο, για να μπορέσουμε να σας συμπεριλάβουμε στην κλήρωση :)
Μετά από τη σχετική κλήρωση τα βιβλία κέρδισαν οι :

11. Dimitra
39. Iωάννα  

Πάντα τέτοια κορίτσια :)