Τι να σου κάνει η έρημη με τόσα που είχε τραβήξει κοντά μου..!!!
Από το μακρινό '92 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει και 21 χρονάκια.
Χάλασε μια τη φτιάξαμε.
Χάλασε δυο, άντε πάλι...!
Χάλασε τρεις, είπαμε ας πάει και το παλιάμπελο.
Όλες οι επισκευές του 100άρικου plus!!!!!!
Την 4η φορά που παρουσίασε βλάβη, το πήραμε απόφαση: "Στου χαντάκ' !! "
Έφυγε για την ανακύκλωση :)
Έτσι μπήκε στη ζωή μας πρόσφατα, η καινούρια μας κουζίνα!!!!!!
Τι τατς πολυ-εστίες, τι φουρνάρα μέχρι εκεί πέρα (λολ), τι συστήματα πάνω κάτω κι ανάσκελα...
Πολύ μας άρεσε ;)
Το καινούριο κοσκινάκι μας, εκτός όλων των άλλων, ανακαλύψαμε πως έχει ειδική επιλογή στο διακόπτη, για πίτσα!!
Βρε δε φτιάχνουμε μια (καλά παραπάνω φτιάξαμε), να εγκαινιάσουμε το φούρνο και να δούμε τι "λέει";
Βάλαμε λοιπόν κάτω τα ζυμάρια μας και ιδού:
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 κτΣ ελαιόλαδο
2 κτΣ γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ
1+1/4 κούπα νερό χλιαρό
2 κτγ μαγιά ξερή
1 κτΣ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1 κτγ πελτέ ντομάτας,
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
ρίγανη
σκόρδο αφυδατωμένο σε σκόνη
λίγο ελαιόλαδο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ πλην του ελαιολάδου, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά τη σάλτσα, προσθέτουμε το λάδι, και... έτοιμη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ έτσι που να σχηματιστεί ένα βουναλάκι.
Στο κέντρο του ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε 1/4 της κούπας χλιαρό νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η ζύμωση της μαγιάς, για 3 με 5 λεπτά
Όταν η επιφάνεια του υγρού γεμίσει φουσκάλες, ρίχνουμε γύρω γύρω στο πλάι το ελαιόλαδο, το αλάτι και το γάλα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα με τους γάντζους.
Συμπληρώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και τρυφερή.
Ενδεικτικό ότι το ζύμωμα πρέπει να λάβει τέλος, είναι ο τι η ζύμη μαζεύεται γύρω από τους γάντζους.
Την αφαιρούμε από τον κάδο, την πλάθουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και την κάνουμε μπάλα.
Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε μια σακούλα τροφίμων TIP!
Δένουμε το επάνω μέρος της σακούλας, τη βάζουμε σε μιαν άκρη και περιμένουμε για το θαύμα!!!!!
Το οποίο θαύμα, δεν αργεί και πολύ για να συντελεστεί :)
Σε λίγη ώρα (~30 με 45 λεπτά) η σακούλα κοντεύει να σκάσει!!!!!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 235-250 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω (εγώ είχα ειδική επιλογή...!!!)
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τη χωρίζουμε σε 2 ή 3 κομμάτια τα οποία πασπαλίζουμε με αλεύρι
Με τη βοήθεια της παλάμης ή με τον πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα
Τοποθετούμε σε ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο
Εκεί πάνω βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μας.
Την αλείφουμε με τη σάλτσα και τοποθετούμε πάνω υλικά της επιλογής μας (αλλαντικά και λαχανικά) πλην τυριών!!!
Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία (κάτω κάτω) θέση του φούρνου και ψήνουμε την πίτσα για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο)
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165 βαθμούς C και βγάζουμε έξω το ταψί
Σκεπάζουμε τότε όλη την επιφάνεια των (σχεδόν ψημένων) υλικών με το μείγμα των τυριών και ξαναφουρνίζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι αυτά να λιώσουν.
Τη χωρίζουμε σε 8-12 μέρη και απολαμβάνουμε τον κόπο μας
Καλή όρεξη
Εντυπώσεις: Η συγκεκριμένη δυνατότητα του επιλογέα στον πολυδιακόπτη του φούρνου, μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.
Η πίτσα είναι ομοιόμορφα ψημένη πάνω κάτω, με βάση υπέροχα τραγανή και τυριά που λιώνουν στο στόμα.
Τη δοκιμάσαμε σε πολλές παραλλαγές πάχους ζύμης και σύνθεσης υλικών και όλες τις φορές πήρε άριστα!!!!!!!
Από το μακρινό '92 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει και 21 χρονάκια.
Χάλασε μια τη φτιάξαμε.
Χάλασε δυο, άντε πάλι...!
Χάλασε τρεις, είπαμε ας πάει και το παλιάμπελο.
Όλες οι επισκευές του 100άρικου plus!!!!!!
Την 4η φορά που παρουσίασε βλάβη, το πήραμε απόφαση: "Στου χαντάκ' !! "
Έφυγε για την ανακύκλωση :)
Έτσι μπήκε στη ζωή μας πρόσφατα, η καινούρια μας κουζίνα!!!!!!
Τι τατς πολυ-εστίες, τι φουρνάρα μέχρι εκεί πέρα (λολ), τι συστήματα πάνω κάτω κι ανάσκελα...
Πολύ μας άρεσε ;)
Το καινούριο κοσκινάκι μας, εκτός όλων των άλλων, ανακαλύψαμε πως έχει ειδική επιλογή στο διακόπτη, για πίτσα!!
Βρε δε φτιάχνουμε μια (καλά παραπάνω φτιάξαμε), να εγκαινιάσουμε το φούρνο και να δούμε τι "λέει";
Βάλαμε λοιπόν κάτω τα ζυμάρια μας και ιδού:
ΥΛΙΚΑ
- Για τη ζύμη
1 κούπα αλεύρι ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 κτΣ ελαιόλαδο
2 κτΣ γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ
1+1/4 κούπα νερό χλιαρό
2 κτγ μαγιά ξερή
1 κτΣ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
- Για τη Σάλτσα ντομάτας
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1 κτγ πελτέ ντομάτας,
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
ρίγανη
σκόρδο αφυδατωμένο σε σκόνη
λίγο ελαιόλαδο
- Άλλα υλικά
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ πλην του ελαιολάδου, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά τη σάλτσα, προσθέτουμε το λάδι, και... έτοιμη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ έτσι που να σχηματιστεί ένα βουναλάκι.
Στο κέντρο του ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε 1/4 της κούπας χλιαρό νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η ζύμωση της μαγιάς, για 3 με 5 λεπτά
Όταν η επιφάνεια του υγρού γεμίσει φουσκάλες, ρίχνουμε γύρω γύρω στο πλάι το ελαιόλαδο, το αλάτι και το γάλα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα με τους γάντζους.
Συμπληρώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και τρυφερή.
Ενδεικτικό ότι το ζύμωμα πρέπει να λάβει τέλος, είναι ο τι η ζύμη μαζεύεται γύρω από τους γάντζους.
Την αφαιρούμε από τον κάδο, την πλάθουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και την κάνουμε μπάλα.
Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε μια σακούλα τροφίμων TIP!
Δένουμε το επάνω μέρος της σακούλας, τη βάζουμε σε μιαν άκρη και περιμένουμε για το θαύμα!!!!!
Σε λίγη ώρα (~30 με 45 λεπτά) η σακούλα κοντεύει να σκάσει!!!!!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 235-250 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω (εγώ είχα ειδική επιλογή...!!!)
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τη χωρίζουμε σε 2 ή 3 κομμάτια τα οποία πασπαλίζουμε με αλεύρι
Με τη βοήθεια της παλάμης ή με τον πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα
Τοποθετούμε σε ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο
Εκεί πάνω βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μας.
Την αλείφουμε με τη σάλτσα και τοποθετούμε πάνω υλικά της επιλογής μας (αλλαντικά και λαχανικά) πλην τυριών!!!
Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία (κάτω κάτω) θέση του φούρνου και ψήνουμε την πίτσα για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο)
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165 βαθμούς C και βγάζουμε έξω το ταψί
Σκεπάζουμε τότε όλη την επιφάνεια των (σχεδόν ψημένων) υλικών με το μείγμα των τυριών και ξαναφουρνίζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι αυτά να λιώσουν.
Τη χωρίζουμε σε 8-12 μέρη και απολαμβάνουμε τον κόπο μας
Καλή όρεξη
Εντυπώσεις: Η συγκεκριμένη δυνατότητα του επιλογέα στον πολυδιακόπτη του φούρνου, μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.
Η πίτσα είναι ομοιόμορφα ψημένη πάνω κάτω, με βάση υπέροχα τραγανή και τυριά που λιώνουν στο στόμα.
Τη δοκιμάσαμε σε πολλές παραλλαγές πάχους ζύμης και σύνθεσης υλικών και όλες τις φορές πήρε άριστα!!!!!!!