Focaccia με ανθότυρο, ντοματίνια και δενδρολίβανο! | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Focaccia με ανθότυρο, ντοματίνια και δενδρολίβανο!

11

Είπαμε, αγαπάμε ITALIA, una cucina άλλωστε ;)

Φτιάχνουμε λοιπόν ιταλική focacia, με ελληνικό ανθότυρο και ελληνικό (σαμιώτικο) tomaccini!!!

Πάμε να δούμε τα "πως" τα "τι" και τα "γιατί":

ΥΛΙΚΑ
500 g αλεύρι ζύμες
100 g ανθότυρο
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
100 ml χλιαρό νερό
130 ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ντοματίνια
χοντρό αλάτι
δενδρολίβανο

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, σχηματίζοντας το γνωστό βουναλάκι.
Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό.
Περιμένουμε 3-5 λεπτά να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα.
Βάζουμε το εξάρτημα του γάντζου και ξεκινάμε το ζύμωμα στη χαμηλότερη ταχύτητα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζεστό νερό και το γάλα λίγο λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ανθότυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγη ώρα το ζύμωμα.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη.
Εάν κολλάει λίγο, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και με μια σπάτουλα σιλικόνης αναδιπλώνουμε τη ζύμη μέχρι να το απορροφήσει εντελώς. Το ζυμάρι δεν κολλάει πλέον ;)
Το βάζουμε σε ένα ευρύχωρο τάπερ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το καπάκι του και το αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει .
Όταν πλέον έχει διπλασιαστεί ο όγκος του, το πιέζουμε να ξεφουσκώσει και το τοποθετούμε πάνω σε ένα πλαστήρι ή στον πάγκο.
Το τεντώνουμε με το χέρι, έτσι ώστε να πάρουμε ένα ορθογώνιο με πάχος περίπου 1 -1,5 εκατοστά.


Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί( ~ 40x30), λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε πάνω το ζυμάρι.
Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνειά του σε 12-18 μέρη και στη μέση κάθε κομματιού, πιέζουμε ελαφρά ένα ντοματίνι.
Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε τη focaccia με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο.
Καλύπτουμε πάλι με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα να ανέβει.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 ° C για 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.


Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!!


Σας αρέσουν οι εικόνες;; Ε, η γεύση της θα σας ενθουσιάσει!!!!!!


 

11 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Φαινεται τραγανο, φρεσκο μαι μυρωδάτο!

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμο....και τόσο εμφανίσιμο!!!!! Πάλι ζωγράφισες αγαπητέ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ!!!!!!!!!! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι καταπληκτικός!!!!
    Υπέροχο και τόσο εμφανίσιμο!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα Γιώργο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο,εξαιρετικό και σε εμφάνιση και σε γεύση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όνειροοοοοοοοοοο..............ονειρεύομαι παραλία και παγωμένη μπίρα και η φοκάτσια στη μέση!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαι η εικόνα είναι ωραία αλλά και η γεύση Γιώργο μου
    Σαν κερασάκια φαίνονται τα ντοματάκια

    Πολύ ωραία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν