Γευστικό ταξίδι στην Πάρο | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Γευστικό ταξίδι στην Πάρο

5




Για να γνωρίσεις καλά ένα τόπο, θα πρέπει απαραίτητα να δοκιμάσεις την κουζίνα του!!
Το εφετινό τετραήμερο στην Πάρο, αποτέλεσε για μας μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών!!

Σ' αυτό συνετέλεσαν καθοριστικά, οι άνθρωποι που μας υποδέχθηκαν, τα πιάτα και οι γεύσεις που απολαύσαμε και η πραγματική φιλοξενία που μας προσέφεραν!!!

Αλλά, ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Για μας, διαμονή στην Πάρο σημαίνει Νάουσα!

Και διαμονή στη Νάουσα, σημαίνει Bungalows Marina!!

Η κυρία Μαρίνα και η οικογένειά της ήταν αυτοί που πριν από αρκετά χρόνια "έφεραν τον τουρισμό" στη Νάουσα (έτσι λένε άλλωστε και οι ντόπιοι).

Το πρώτο οργανωμένο συγκρότημα τουριστικών κατοικιών, αποτέλεσε σταθμό και συνετέλεσε τα μέγιστα, στο να γνωρίσει τη σημερινή μεγάλη ανάπτυξη, ο πανέμορφος τούτος τόπος.


Βρίσκεται χτισμένο πίσω από τη μεγάλη εκκλησία της Παναγίας.

Σε ελάχιστη απόσταση (5' με τα πόδια) από το κέντρο της Νάουσας, τα Βungalows Marina, πρόσφατα ανακαινισμένα, προσφέρουν στον επισκέπτη την πολυτέλεια της γαλήνης  και της ηρεμίας από τη μια και την άμεση πρόσβαση στην κοσμική ζωή του κέντρου από την άλλη!!


Η χαλαρότητα που αποπνέει το περιβάλλον, η ποιότητα διαμονής, η αμεσότητα, η ευγένεια, η διακριτικότητα του προσωπικού και των ιδιοκτητών, το αξεπέραστο πρωινό με τις ντόπιες λιχουδιές, και κυρίως τις σπιτικές μαρμελάδες της Νίκης και της κυρίας Μαρίνας, σου χαρίζουν όλα τα εφόδια για μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

photo by Antonia Kati

Τη διαχείριση και τη φροντίδα της μονάδας και των καλεσμένων της, έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια ο Νίκος, ο οποίος με περισσή φροντίδα και ευαισθησία, έχει διατηρήσει και αναδείξει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία της υποδομής, έχοντας προσθέσει παράλληλα τις προσωπικές του πινελιές στην αναμόρφωση και διαμόρφωση των χώρων φιλοξενίας.


Με συσσωρευμένη εμπειρία χρόνων στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ακούραστος και διαρκώς σε ετοιμότητα, φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε η διαμονή να είναι μοναδική από κάθε άποψη.

Λάτρης και ο ίδιος της τεχνολογίας, έχει εφοδιάσει τη μονάδα με όλες τις σύγχρονες ψηφιακές ανέσεις, κάνοντας τη ζωή των επισκεπτών απλούστερη και το κυριότερο ευχάριστη!!!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :  
Τηλ. 2284051204,



ΦΑΓΗΤΟ


1ο βράδυ στη Νάουσα και επίσκεψη στο καφενείο "Η ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ" του Βαγγέλη Γαβαλά.


Είναι σχεδόν αδύνατο να μην το προσέξετε, βολτάροντας στα στενά γραφικά σοκάκια του χωριού.


Λειτουργεί όλη την ημέρα σαν παραδοσιακό καφενείο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα αξιοπρεπέστατο μεζεδοπωλείο.


Στον κατάλογό του θα βρείτε αρκετά αξιόλογα πιάτα, όπως: κεφτεδάκια, πατάτες τηγανιτές σε μερίδες XL, θαλασσινούς μεζέδες, ρεβίθια, ποικιλία ντόπιων τυριών, πίτες, ντολμαδάκια, σαλάτες, ντάκο με ξινομυζήθρα, διάφορους "ψευτοκεφτέδες" κλπ, σε τιμές λογικές!
Νάουσα 84401, Ελλάδα  
Τηλ.: 2284 051847

Αφού φάτε καλά, θα συνεχίσετε τη βόλτα σας μέχρι τους κοντινούς λουκουμάδες ή λίγο πιο κάτω στον Ιταλό στο λιμανάκι για αληθινό παγωτό!!


2ο βράδυ στη Νάουσα και ο Νίκος προσφέρεται να μας συστήσει την ταβέρνα θαλασσινών, MEDITERRANEO.

Βρίσκεται στο πιο ήσυχο μάλλον σημείο της Νάουσας, στην καινούργια μαρίνα, με θέα τη θάλασσα και τα σκάφη.


Δοκιμάσαμε μπρουσκέτες με ψημένη ντομάτα και μαριναρισμένο γαύρο φιλέτο, χταποδάκι ξεροψημένο εξωτερικά και μέσα "μέλι", εξαιρετική σαλάτα με ξινομυζήθρα, πατάτες τηγανιτές σπέσιαλ, γαλεάκια τηγανιτά με σάλτσα "παρέμβαση" του σεφ και παγωμένη σούμα!!


Στο μακρύ κατάλογο, θα βρείτε πολλά ιδιαίτερα πιάτα όπως: μαύρο τζατζίκι, καλαμάρι με φακές, μαύρο ριζότο και βέβαια θαλασσινά και φρέσκα ψάρια.

Όλα φτιαγμένα με τη μαεστρία, τη φροντίδα και το μεράκι του υπέροχου μάγειρα Γιώργου Παρούση!!
On the Marina, Νάουσα, Ελλάδα
Τηλ. : 2284053176


3ο βράδυ στην Πάρο και ο δρόμος μας φέρνει στο χωριό Πρόδρομος και στο Καλλιτεχνικό Καφενείο - Μεζεδοπωλείο της Μαρίας Ραγκούση.

Τη Μαρία τη γνώριζα μέχρι τώρα μόνο μέσα από τις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ζωντανές της δημοσιεύσεις με τα υπέροχα πιάτα, φτιαγμένα όλα με ντόπια υλικά, με είχαν ξετρελάνει!!!

Και να που ήρθε η στιγμή να τα γευθούμε και να τα πούμε από κοντά!!


Φθάσαμε αργά το απόγευμα και αφού ξεναγηθήκαμε από το Νίκο στα δρομάκια του χωριού, πιάσαμε θέση στο τρίστρατο, μπροστά από την είσοδο του μαγαζιού και περιμέναμε ανυπόμονα να δοκιμάσουμε τις μαγειρικές εμπνεύσεις της Μαρίας.


Κεφτεδάκια να γλύφεις τα δάχτυλά σου, καλαμάρι γεμιστό όνειρο, μουσακάς από άλλο πλανήτη, ρεβιθάδα μέλι αργοψημένη στο πήλινο, ντομάτα με ξινομυζήθρα και κάπαρη, πεταλίδες και πάει λέγοντας ή μάλλον τραγουδώντας...


Τα όργανα ανά χείρας, κρασάκι ντόπιο δροσερό στα ποτήρια και μπύρα επίσης ντόπια Παριανή, 56 ISLES !!
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Πάρος
Τηλ.: 2284 042033

Α τουτ α λερ, Πάρος!!
Η ανάρτηση αυτή, βγήκε λίγο πιο μεγάλη από τα συνηθισμένα, αλλά ήθελα να χωρέσουν μέσα της όλα τα φανταστικά συναισθήματα που πλημύρισαν την ψυχή μας, από το πλήθος των υπέροχων γεύσεων του τόπου και τη ζεστή - μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων του!! Αυτά..

5 σχόλια : Leave Your Comments

  1. τελεια ολα!! ειναι που κανονισαμε για κερκυρα εφετος, διαφορετικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφη παρουσίαση! Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα και εύχομαι να ξαναπάτε σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες εικόνες Γιώργο...μας ταξίδεψες κι εμάς.

    Πάντα να περνάτε καλά :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν