Σκαλτσούνια νηστίσιμα, με γέμιση γλυκό περγαμόντο | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Σκαλτσούνια νηστίσιμα, με γέμιση γλυκό περγαμόντο

6

Η συνταγή γνωστή και παλιά

Εδώ με μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τη σύνθεση, τις αναλογίες των υλικών και κυρίως τη γέμιση έκπληξη!!

Πάμε να τα φτιάξουμε ξανά!!!

ΥΛΙΚΑ
580 
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν 
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
70 γραμμάρια ζάχαρη 
100 γραμμάρια μαργαρίνη 
130 γραμμάρια λάδι (ελαιόλαδο - σπορέλαιο)
130 γραμμάρια ρετσίνα 
1 βανίλια 


Για τη γέμιση
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο (φράπα, λεμόνι κλπ)

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και για 3 λεπτά, το αλεύρι, το λάδι, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.

Μόλις ψιχουλιάσει το μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν και τη ρετσίνα.

Η ζύμη γίνεται μαλακιά και εύπλαστη.


Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 25 μέρη και το περγαμόντο σε κομματάκια.


Απλώνουμε κάθε μπαλάκι στην παλάμη μας ή με ένα μικρό πλάστη, βάζουμε μέσα τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη γύρω της.


Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και απλώνουμε επάνω τα σκαλτσούνια μας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για 25΄ στον αέρα.



Αφού κρυώσουν τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Η υπέροχη ζύμη έγινε με αλεύρι ΚΟΥΛΑ







6 σχόλια : Leave Your Comments

  1. η κλασσικη εκδοχη των μεθυσμενων κουλουριων που ομως γινεται πολυ ενδιαφερουσα με την προσθηκη του περγαμοντου.και ναι εχετε δικιο για το αλευρι κουλα.μια χρονια που το ειχα προμηθευτει απο την πατριδα μου την θεσσαλονικη μου εδωσε τα καλυτερα τσουρεκια.να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Λίτσα!!
      Το περγαμόντο είναι σούπερ από μόνο του. Με τη μπισκοτένια ζύμη δίνει ρέστα :)
      Από τη στιγμή που εντόπισα το αλεύρι αυτό στη γειτονιά μου, δεν το αλλάζω σε ότι κάνω (και κάνω πολλά!!!)
      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα και με το περγαμόντο απέκτησαν φανταστικό άρωμα!! Το αλεύρι Κούλα μια χρονιά που το δοκίμασα δεν ενθουσιάστηκα αλλά θα το ξαναδοκιμάσω για να το προτείνεις!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική έγιναν φανταστικά!! Όσοι δοκίμασαν αναρωτιόντουσαν τι φοβερό είναι αυτό που τρώνε !!!
      Εγώ το αλεύρι αυτό το εντόπισα σχετικά πρόσφατα (περ. 2 μήνες) σε ένα μικρό Ρωσικό σούπερ μάρκετ κοντά μου και έχω πάθει πλάκα. Πίτσες, ζύμες, γλυκά, αλμυρά, φύλλο χωριάτικο, όλα υπέροχα!!!
      Φιλιά, καλό απόγευμα :)

      Διαγραφή
  3. Πράγματι η ζύμη φαίνεται πολύ ωραία Γιώργο, και ωμή και ψημένη.
    Εξαιρετικά τα σκαλτσούνια και η γέμιση υπέροχη

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι!!!! Αυτό το γλυκάκι είναι από τα στανταράκια μου!!!
      Όποτε το φτιάχνω γίνεται εξαιρετικό!!!
      Φιλιά πολλά,
      Καλό Πάσχα :)

      Διαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν