ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

16

......ή αλλιώς πίτα Καισαρείας.


Να κάνουμε και κάτι αλμυρό έτσι για αλλαγή!:-)))


Το συγκεκριμένο ορεκτικό το έχω συνδυάσει  με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μιας και αυτές τις μέρες κυριαρχούν τα διάφορα και περίεργα τυριά και αλλαντικά σε όλα τα τραπέζια αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ ευκαιρία να το κάνετε. Μην ανησυχείτε για μυρωδιές και τα τοιαύτα!! Πρέπει να φάτε ολόκληρο το ζωντανό μεταμορφωμένο σε παστουρμά για να μυρίσετε ή να τρώτε μεγάλες ποσότητες καθημερινά. Σας το λέω εγγυημένα μιας και τον τρώω ακόμα και σκέτο!!






ΥΛΙΚΑ

1συσκευασία φύλλο κρούστας ΚΑΝΑΚΙ (εγώ χρησιμοποιώ το φρέσκο όχι το κατεψυγμένο όταν πρόκειται για άμεση κατανάλωση) 
15 φέτες παστουρμά καλής ποιότητος (Μιράν κορυφαίος)
300 gr γραβιέρα πικάντικη (κομμένη σε φέτες μετρίου πάχους)
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
πιπέρι καγιέν και tabasco






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τα φύλλα όλα μαζί στην μέση οριζόντια. Δημιουργούμε δυο μακρόστενα κομμάτια. Τα λαδώνουμε ανά δυο. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος των φύλλων 2 φέτες παστουρμά, αφαιρώντας το τσεμένι, (το γύρω γύρω δηλαδή). Πάνω στο τυρί 2 ροδέλες ντομάτα. Ραντίζουμε με μια σταγόνα tabasco την κάθε ντομάτα και πασπαλίζουμε και με λίγο καγιέν, (είναι πικάντικος μεζές). Βάζουμε και 2 φέτες γραβιέρα. Γυρίζουμε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε πακετάκι.

 
(Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να τα τυλίξουμε με διαφάνεια και να τα καταψύξουμε. Όταν τα χρειαστούμε τα τηγανίζουμε όπως είναι παγωμένα).Ζεσταίνουμε λαδάκι και τα τηγανίζουμε. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο αν θέλουμε, αλλά τηγανητά είναι πιο νόστιμα τα άτιμα! Σερβίρουμε ζεστά.
Είναι εξαίσιο μεζεδάκι ιδανικό για τα πρώτα πιάτα των γιορτών!







Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλές Γιορτές σε ΟΛΟΥΣ. Να περνάτε όμορφα και χαρούμενα σε ότι κι αν κάνετε όλες αυτές τις γιορτινές μέρες!!

16 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Καλημέρες!
    Μου αρέσει πολύ η πρόταση, την κάνω και γω μόνο που βάζω κασέρι.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν και δεν εχω φαει ποτε παστουρμα πολυ θα ηθελα να δοκιμασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ αυτήν την πίτα την έχω συνδυάσει με τις Γιορτές.
    Με κασεράκι συνήθως την φτιάχνω γα να μην γίνεται πολύ αλμυρή.
    Πικάντικη και νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία συνταγή! H νύφη μου την φτιάχνει και την τρώω κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων από τα χεράκια της! Είναι υπέροχη πίτα!
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Taste Advisor
    Καλημέρα και χρόνια πολλά!!
    Μια χαρά γίνεται και με κασέρι απλά εγω δεν το πολυσυμπαθώ...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Pansofix
    Χρόνια πολλά.
    Αααααα....πρέπει!!! Είναι ιδιαίτερη γεύση, που όμως είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει!
    Καλημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΕΛΕΝΑΧρόνια Πολλά Έλενα.
    Χαίρομαι που συμφωνούμε:-))
    Καλημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Αγγελικη Ν
    Χρόνια Πολλά!!
    Και εμένα μου αρέσει πολύ.
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμμ...Φαίνεται πολύ νόστιμη...Θα δοκιμασθεί άμεσα!!!!Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ratatuiΝα την διοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!!
    Φιλιά και Χρόνια Πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τα γευστικότερα εδέσματα των ημερών!!! Το απήλαυσα μέχρι ρανίδος :)
    Γεια στα χέρια σου Μαράκι!!!
    Δεν το είχα μέχρι τώρα στο πρόγραμμα, αλλά μπήκε δικαιωματικά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σας
    Εν πρώτοις να σας επαινέσω για το
    εξαιρετικό μεζεδάκι(από τα πλέον
    αγαπημένα μου)που μας προσφέρατε!!
    Εν συνεχεία επιτρέψτε μου να κάνω μια παρατήρηση η οποία κατα τη γνώμη μου απηχεί το δημόσιο αισθημα και αφορά την απρεπή συμπεριφορά του αρμόδιου...
    Δεν καταλαβαίνει ποσό προκλητικό ειναι οταν τη μια τρώει πέντε κομμάτια μπακλαβά,την αλλη βυθίζει τα δόντια του σε λευκές σάρκες,την τρίτη απολαμβάνει μέχρι ρανίδος...
    Ελεος πια,για μαζευτε τον λιγάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @gvarvakis
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    Επιφυλάσσομαι για περισσότερα μεζεδάκια τέτοιου τύπου στο μέλλον.
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος
    Δεν φταίει ο αρμόδιος...σε καμία περίπτωση! Εγώ τον έχω ορίσει επίσημο "δοκιμαστή" των περισσοτέρων δημιουργιών μου και είναι τόσο καλός που τα πιο πολλά τα μοιράζεται με 5-6 άλλους τύπους εδώ μέσα!! Απλά έχει την ικανότητα να απογειώνει ότι δοκιμάζει με τις τέλειες περιγραφές που κάνει!!
    Εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία. Να περάσετε υπέροχα.

    Υ.Γ. Μόλις παρέλαβα το δωράκι σας!! Σας ευχαριστώ πολύ που με σκεφτήκατε και εσάς μα και την σύζυγο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραίο μεζεδάκι! Έχω φτιάξει μια φορά και εγώ παστουρμαδόπιτα τα Χριστούγεννα! Τα πιτάκια, μου φαίνεται θα είναι πιο όμορφα για τραπέζι! Καλή πρωτοχρονιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @mia maria
    Καλημέρα.
    Αν θέλεις να τα βγάλεις σε τραπέζι, είναι όντως πιο ευπαρουσιάστα τα πιτάκια!
    Εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία.
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν