τρουφάκια σοκολάτας με petit beurre | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

τρουφάκια σοκολάτας με petit beurre

15
 photo Collagetrouf31gv.jpg

Η Βούλα μου έδωσε τη συνταγή, που την πήρε από τη Νίκη, ξέρετε πως πάνε αυτά :)
Πανεύκολα γευστικά ακαταμάχητα!!!
Μετά την πρώτη φορά, καθιερώθηκαν :

- Μπαμπά, παίζει κανένα τρουφάκι;;

- Αν παίζει λέει!!!!

 photo Collagetroufeffects1uc.jpg

ΥΛΙΚΑ  για 40-50 τεμ. (αναλόγως μεγέθους)

200 γραμμ. κρέμα γάλακτος light
200 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Μπισκότα Petit beurre (απλά ή σκούρα)
1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρντισμένα
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 σακουλάκι σοκολάτα τρούφα
1 σακουλάκι καρύδα τριμμένη

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σπάμε μέσα, σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε μια ομοιογενή παχιά σοκολατένια κρέμα.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη και τα ξηροκάρπια λίγο πιο χοντρά.
Ρίχνουμε τα τριμμένα υλικά (και το εκχύλισμα αν βάλουμε) στην κρέμα σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
update: Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο! "Απαιτείται λίγος χρόνος στο ψυγείο (από 1 ώρα έως 1 βράδυ - ανάλογα με την εποχή) μετά την τελική ομογενοποίηση, προκειμένου να πλάθονται με ευκολία", όπως λέει και στο σχόλιό της η Νίκη!
Σε δυο μπολάκια αδειάζουμε ξεχωριστά την τρούφα και την καρύδα.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα βουτάμε στα μπολάκια με την καρύδα και την τρούφα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα

Σερβίρουμε ή δοκιμάζουμε ανά περίσταση ;)

 photo troufN12_8x10uc.jpg

Καλή επιτυχία !

 

15 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Τσιμπαω ενα λαχταριστο τρουφακι για τα χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ένα και δύο και όσα θέλεις Μαρίνα μου!! Ευχαριστούμε :)

      Διαγραφή
  2. Χιλιόχρονο το νόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου Γιώργη μου!!!
    Τα τρουφάκια σίγουρα λαχταριστά και πεντανόστιμα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την ανάρτηση!
    Σημειώστε ότι απαιτείται λίγος χρόνος στο ψυγείο (από 1 ώρα έως 1 βράδυ - ανάλογα με την εποχή) μετά την τελική ομογενοποίηση προκειμένου να πλάθονται με ευκολία. Επίσης, για την ιστορία, η προέλευση της συνταγής σταματά σε μένα...!

    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποία μας τιμή Νίκη!!!
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τις λεπτομερείς επεξηγήσεις, τις οποίες αν παρατήρησες ενσωμάτωσα ήδη στην ανάρτηση!!!
      να είσαι καλά :)

      Διαγραφή
  4. Με γεια μας!!!! Φοβερό το νέο look ;)
    Που ήταν το live τρουφάκι μου σήμερα οεο;;;;; Θα σε μαλώσω αρμόδιε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δούλευα πολύ καιρό Μαράκι και στο φύλαγα για έκπληξη!!!!!!
      Live τρουφάκι θα έχεις όταν τα ξαναφτιάξω ;)
      Η ανάρτηση ήταν στο συρτάρι και βγήκε για τα κεράσματα :))
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Γιωργο,
    ειναι η πρωτη φορα που ερχομαι στο μπλογκοσπιτακι σου και μου αρεσε παρα πολυ!
    Ημουν και τυχερη γιατι επεσα επανω σε αυτα τα καταπληκτικα και ευκολα τρουφακια!!!
    καλη εβδομαδα να εχουμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Κική!!!!!!
      Μας βρήκες με σηκωμένα τα μανίκια προσπαθώντας να συγυρίσουμε το "σπίτι" μας ;)
      Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
      Να είσαι καλά :)

      Διαγραφή
  6. Ωραίο κέρασμα Γιώργο.
    Αγαπημένα τρουφάκια για όλες τις ώρες.
    Παίζει κανα τρουφάκι ή τέλειωσαν ? ;)

    Ωραία η ανακαίνιση !

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι απ αυτά που βλέπεις, όσα θέλεις :))
      Σ' ευχαριστώ πολύ
      να είσαι καλά
      πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. ΟΚ. Μια λιγούρα μου ήρθε! Πάω να δω αν έχω υλικά να τα φτιάξω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν