ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

0



Αυτή τη μηλόπιτα θα τη λατρέψετε. 

Για την εύκολη, γρήγορη και ξεκούραστη παρασκευή της!

Για την ελαφριά - απίστευτη γεύση της!!

Γιατί 1 φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!!!

Πάμε να τη φτιάξουμε....

ΥΛΙΚΑ

60 γρ. σταφίδες ή cranberries

2 μεγάλα μήλα

χυμό λεμονιού

3 αυγά

1 βανιλέτα

τρίμα λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα γάλα

1/4 κούπα (60 ml) σπορέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν

2 + 1/3 κούπα (300 γρ) αλεύρι

καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

ζάχαρη άχνη

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Για να προετοιμάσουμε τη συνταγή για τη ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ, ξεκινάμε με το να μουλιάσουμε τις σταφίδες σε λίγο μπράντι ή σε λικέρ αρμπαρόριζας ή σε νερό.


Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα. το ένα σε κύβους και το άλλο σε φέτες. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη βανιλέτα, το τρίμα, το γάλα και το λάδι και χτυπάμε λίγο ακόμα

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

Προσθέστε τις σταφίδες αφού πρώτα τις στραγγίσουμε και τις ζουλήξουμε και τα μήλα σε κύβους.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε φόρμα 25 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα.


Βάζουμε περιμετρικά και στο κέντρο τα μήλα σε φέτες.

Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά 


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε από τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με άχνη καιαιαιαιαιαιαιαιαι  σερβίρουμε!!!!!!!!!!!!

0 Δοκίμασαν και είπαν :

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν