Λαγάνα άπαιχτη!!!!!! | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Λαγάνα άπαιχτη!!!!!!

0


ΥΛΙΚΑ
(για 2 λαγάνες) :

2 κούπες χλιαρό  νερό

0,5 κτΣ ζάχαρη

2 κτΣ ταχίνι 

1 κτΣ ελαιόλαδο

1 κτγ αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

5 κούπες αλεύρι ( 3 κούπες δυνατό και 2 γοχ )

Επάλειψη

2 κτΣ ζάχαρη

2-3 κτΣ νερό

μπόλικο σουσάμι και μαυροκούκι


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκάνη: το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε για να διαλυθούν και αφήνουμε το διάλυμα να αφρίσει. 

Προσθέτουμε το ταχίνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να διαλυθεί το ταχίνι. 

Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη. 

Αν κολλάει δεν πειράζει!!!!!!

Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα να ανέβει. 

Όταν είναι έτοιμη ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Παίρνουμε το σκεύος και το καπάκι της γάστρας ή δυο ταψάκια και τα στρώνουμε με λαδόκολλα.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και απλώνουμε το ζυμάρι πάνω στη λαδόκολλα, μέχρι να πάρει το γνωστό οβάλ σχήμα. 

Αφήνουμε να ανέβουν λίγη ώρα.

Φτιάχνουμε το ζαχαρόνερο με τα υλικά της επάλειψης και περνάμε την επιφάνεια της λαγάνας με ένα πινέλο σιλικόνης. 

Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και με μαυροκούκι και με τα δάκτυλά μας κάνουμε πιέζουμε για να σχηματίσουμε τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα και να μην ανοίξει η λαγάνα στο ψήσιμο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα. 

Τρώγεται  αμέσως, τραγανή, ζεστή, μυρωδάτη και απολαυστική !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλή Σαρακοστή 

0 Δοκίμασαν και είπαν :

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν