Προηγήθηκε η αποστολή σε πακέτο από το νησί.
Ακολούθησε η κατανάλωση μέχρι... σουσαμίου!
Τηλεφώνημα πρωινό για τη συνταγή!!
Καιαιαιαιαιαιαι πάμε να τα φτιάξουμε!!!
ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
80 γραμμάρια σπορέλαιο
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κτγ σόδα
1/2 κτγ μπέικιν
1 πορτοκάλι (χυμό & ξύσμα)
1/2 λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
1 βανίλια 600 γραμμάρια αλεύρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό τη βανίλια και το ξύσμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στον κάδο.
Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα
Ζυμώνουμε για 1 λεπτό περίπου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
Πλάθουμε κουλουράκια και τα βουτάμε σε σουσάμι (προαιρετικά)
Τα αραδιάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα
Ψήνουμε για 15 λεπτά
Έτοιμα!!!