Με το Φθινόπωρο στο 2ο σταθμό του (Οκτώβρης από χθες – καλό μας μήνα), την αγορά πλούσια ακόμα σε φρούτα όψιμα καλοκαιρινά, το μάτι πέφτει σε κάτι μήλα κατακόκκινα.
Με καταγωγή την ορεινή Κορινθία, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους επανειλημμένως κατά το παρελθόν και έχουν αφήσει σε μένα τουλάχιστον τις καλύτερες εντυπώσεις.
Είναι μυρωδάτα, τραγανά, γευστικά και χυμώδη.
Αυτά λοιπόν θα διαλέξω, για να φτιάξω μια μηλόπιτα Φθινοπωρινή.
Υλικά
1,200 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι) σε μικρές μερίδες
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΕΛΙΑ»
2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα μικρά
¼ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 κούπα κρασί NECTAR SAMOS
1 φύλλο δάφνης
1 κτγ ζάχαρη
1 κτσ αλεύρι
1 κούπα ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Καμπούσικη συνταγή, από τα χεράκια της Τώνιας
Γράφει η Τώνια :
Γράφει η Τώνια :
Καλημέρα και καλώς σας βρίσκω ξανά! Γύρισα με μια τεράστια διάθεση για δημιουργικές αναρτήσεις. Φευ...
Η φωτιά, η μαλακία και τα καμένα μυαλά κάποιων ηλίθιων εγκληματιών, μου μαύρισαν την ψυχή. Πάει η όρεξη περίπατο.
Το γαλάζιο του ουρανού σήμερα, επανέφερε λίγο τη διάθεση και μπήκα δειλά δειλά, στη διαδικασία του « να ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα»!!