una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros
kimadopita dimitri
Η σημερινή ανάρτηση, είναι αφιερωμένη εξαιρετικά, στο Δημήτρη και στην Αχτίδα του! Έτσι σαν δώρο για τη χθεσινή του γιορτή, με τις ευχές μου για Υγεία και ευτυχία στη ζωή τους!
Είχαν φτιάξει μαζί, ένα πολύ ιδιαίτερο και «νόστιμο» blog, πλουμισμένο από τις στιγμές που μοιράζονται σε ένα αγαπημένο χώρο του σπιτιού τους. Την κουζίνα τους.
«
Οι δυο μας στην...κουζίνα»!
Ο χώρος που φιλοξένησε πολλές προσωπικές τους δημιουργίες, κάποια στιγμή έκλεισε (ελπίζω και εύχομαι, προσωρινά).
Μια μέρα πριν κλείσει, πέρασα και «έκλεψα» μια συνταγή για κιμαδόπιτα.
Την κιμαδόπιτα του Δημήτρη.
Την έφτιαξα λίγες μέρες αργότερα.
Σήμερα εδώ, την παρουσιάζω ξανά στην αυθεντική της έκδοση σε ότι αφορά τα λόγια, αλλά με τις δικές μου φωτογραφίες.
Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για ένα συστατικό που έμαθα ότι βάζει στη ζύμη για το φύλλο. Λεμόνι!! (το είδα αργότερα και σε μια συνταγή της
γαστεροπλήξ)
Μέχρι τότε για το ζυμάρι είχα χρησιμοποιήσει όλα τα διαφανή αλκοολούχα (τσίπουρο, βότκα κλπ) ή ξύδι.
Η μέθοδος επίσης με το λιωμένο βούτυρο και τα πιάτα με τα φύλλα στο ψυγείο! (Διαβάστε παρακάτω)
Το αποτέλεσμα με τη συνταγή του, ήταν καταπληκτικό!!
Χρόνια σου πολλά Δημήτρη!!




kiounefe300_cucina
Υλικά
1/2 κιλό Κανταΐφι.
150 γρ. Βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
1 κτσ ζάχαρη άχνη
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κρέμα γάλακτος
1 βανίλια

ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη.
Χυμό λεμονιού.



stuff_chicken_dueto_cucina
Υλικά
1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό
1 κτσ βούτυρο
Το συκωτάκι του κοτόπουλου
2 κτσ κουκουνάρι
¾ φλιτζάνι ρύζι
Μαϊντανό - Μάραθο ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί ΛΕΛΟΥΔΑ
Αλάτι – πιπέρι
Καρίνο
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κτγ κάρυ

Σος (2 κτσ μέλι 1κτσ μουστάρδα λάδι)






Λιτό, θρεπτικό, πεντανόστιμο, εύκολο φαγάκι, που το απολαμβάνουμε με τα μάτια κλειστά!




Με το Φθινόπωρο στο 2ο σταθμό του (Οκτώβρης από χθες – καλό μας μήνα), την αγορά πλούσια ακόμα σε φρούτα όψιμα καλοκαιρινά, το μάτι πέφτει σε κάτι μήλα κατακόκκινα.
Με καταγωγή την ορεινή Κορινθία, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους επανειλημμένως κατά το παρελθόν και έχουν αφήσει σε μένα τουλάχιστον τις καλύτερες εντυπώσεις.
Είναι μυρωδάτα, τραγανά, γευστικά και χυμώδη.
Αυτά λοιπόν θα διαλέξω, για να φτιάξω μια μηλόπιτα Φθινοπωρινή.




tiramisu3_cucina
ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ

Υλικά
200 γρ τυρί Mascarpone
200 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη άχνη
24 μπισκότα savoiardi (βλ. σχόλιο FoodJunkie)
6 φλιτζάνια καφέ espresso
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα



kokkinisto1UC
Υλικά
1,200 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι) σε μικρές μερίδες
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΕΛΙΑ»
2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα μικρά
¼ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 κούπα κρασί NECTAR SAMOS
1 φύλλο δάφνης
1 κτγ ζάχαρη
1 κτσ αλεύρι
1 κούπα ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά



Καμπούσικη συνταγή, από τα χεράκια της Τώνιας



Γράφει η Τώνια :





ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό νουα σε δίχτυ
3 μεγάλες πατάτες
λίγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα πικάντικη
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες και κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι
καρύκευμα για χοιρινό
ρίγανη
δενδρολίβανο
μουστάρδα
κρασί SAMOS VIN DOUX
λεμόνι
λάδι