una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros
Να φάμε και κανένα όσπριο! 
Πολύ στον μεζέ το'χουμε ρίξει τελευταία. 
Βέβαια και το συγκεκριμένο όσπριο το χει το μεζεδάκι του..αλλά το'χει μέσα!! 
Αμ τί νομίζατε? Απλές φακές θα τρώγαμε?? 
Αμ δε!


Μπισκότα καρδούλες, με γέμιση κρέμα
Είχε προηγηθεί μια καταπληκτική Κυριακάτικη εκδρομή με γεύμα πάνω στην ακρογιαλιά κι έναν ήλιο να βουτάει στη θάλασσα το δειλινό και να βάφει τα ήσυχα νερά, με χίλια χρώματα.
Αυτή την αίσθηση θέλησα να μεταφέρω αργότερα στην κουζίνα μου. Ένα μαλακό μπισκότο, με όχι έντονη γλύκα, που να βρίσκει αυτό που του λείπει, εκεί που η δαγκωματιά φτάνει στο τέρμα της και η κρέμα ξεχειλίζει στο στόμα και σκορπά δροσιά, γλύκα και 1000 αρώματα..!!







Βρε μαμά.....θα φτιάξεις καμιά πιτούλα να πάρω και στο σχολείο?? Πιτούλα "αληθινή"...ξέρεις εσύ!!!
Αμέεεε...το συζητάς??
Και αποστολή εξετελέσθη άμεσα!! Η συνταγή που ακολουθεί είναι για ένα μεσαίο ταψάκι. Για μεγαλύτερο προσαρμόζετε τα υλικά αναλόγως.



Η ιδέα για την κοπή της πίτας μας, προέκυψε ξαφνικά και απ ότι έδειξε ήταν ...πολύ καλή!!
Από μόνη της φυσικά, δε θα μπορούσε να έχει την παραμικρή τύχη, αν δε βρίσκονταν άνθρωποι να την υποστηρίξουν.
Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, να μαζευτούν τόσα άτομα, σχετικά άγνωστα μεταξύ τους, γύρω από ένα (…εεε, τρία) τραπέζι, να δέσουν σαν παρέα και να απογειώσουν τη βραδιά με το κέφι τους και τη ζωντάνια τους! 


Ενα μεζεδάκι ιδανικό για κρασάκι ή μπυρίτσα. Αναλλόγως τις προτιμήσεις:) Με  όλα ταιριάζει το ίδιο πάντως!
Είναι εύκολο και πολύ χορταστικό.


Καλημέρα σας και καλό μήνα!! 
Για την αλήθεια του πράγματος, άλλη ανάρτηση είχα σκοπό να κάνω σήμερα, ξεκινώντας το αφιέρωμά μου στα «δάνεια» -συνταγές που αγάπησα μέσα από τις δικές σας αναρτήσεις-, αλλά ήταν τόσο μεγάλο …το «ζόρι» που τράβηξα μ’ αυτή τη συνταγή, αλλά και τόσο μεγάλη η απόλαυση στο τέλος, που είπα να της παραχωρήσω θέση!!
Το Λαχματζούν -σύμφωνα με τη γουίκι- (Lahmacun στα τούρκικα ή lahmajoun, lahmaǰun լահմաջուն ή լահմաջո lahmaǰo στα αρμένικα, لحم بعجين, bi'ajīn Lahm στα αραβικά, που σημαίνει "κρέας με ζύμη», είναι μια τυποποιημένη πίτα (βλ. σουβλάκι) της ανατολής και αποτελείται από ένα στρογγυλό, λεπτό κομμάτι ζύμης καλυμμένο με κιμά (συνηθέστερα από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας). 
Σερβίρεται συχνά ραντισμένο με χυμό λεμονιού, τυλιγμένο με λαχανικά και αρωματικά, όπως τουρσιά, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, μαρούλι, μαϊντανό ή κόλιαντρο. 
Το συναντάμε να πουλιέται ευρέως στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και την Τουρκία, όπου υπάρχουν εστιατόρια που ειδικεύονται στο Λαχματζούν.
Το συνάντησα κι εγώ πρόσφατα σε μια φωτογραφία και όπως το είδα λαχταριστό, αποφάσισα να το φτιάξω το ίδιο βράδυ…


Ας πάμε και σε μια γλυκιά συνταγή, να γλυκάνουμε λίγο την πίκρα μας με όλα αυτά που ακούμε και συμβαίνουν. Πρόκειται για μια λαχταριστή και πανεύκολη τάρτα, αφιερωμένη σε όλους τους φανατικούς της σοκολάτας. 
Ας ρίξουμε μια ματιά στα υλικά που θα χρειαστούμε:


Καλημέρες!!!!
Σημερινή πρόταση ένα αγαπημένο φαγάκι σε μικρούς και μεγάλους.
Πάμε να το ετοιμάσουμε.


Ξέρω, ξέρω έχω «τεμπελιάσει» τώρα τελευταία. Όλο τα κορίτσια της παρέας βάζω μπροστά για να …βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δε λουφάρω όμως!! Αλήθεια λέω. Διευρυμένα ενδιαφέροντα και υποχρεώσεις προσωπικές και επαγγελματικές (Πες Μαρία Μας., πες!!) μου κλέβουν πολύτιμο χρόνο κυρίως από την επιμέλεια των αναρτήσεών μου!!!!
Με τη σημερινή «καθαρίζω» για καμιά βδομάδα και ετοιμάζω ένα μεγάλο αφιέρωμα στα ... «δάνεια» !!!!
Με όσους και όσες επικοινώνησα μέσω fb για μια πρώτη εκτίμηση διαθέσεων σχετικά με την εκδήλωση που έχουμε στα σκαριά, θέλω να πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τις άμεσες και ενθουσιώδεις αντιδράσεις και εντός της εβδομάδας που θα οριστικοποιήσω τις …τεχνικές λεπτομέρειες, θα προβώ σε επίσημες ανακοινώσεις!!!! Μείνετε στο ακουστικό σας!!!!!
Το φαγάκι μας σήμερα, είναι από εκείνα τα κλασικά στα παλιά Κυριακάτικα τραπέζια, που ονειρευόμασταν ολόκληρη την εβδομάδα. Μοσχομύριζε το σπίτι, μέχρι έξω στο δρόμο. Κοπιάστε να δοκιμάσετε και μη κάνετε τσιγκουνιές ...στο ψωμί!!!