ΤΑΡΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΤΑΡΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ

47
Να μαι κι εγώ!!!!!
Τώρα που κλείσανε τα καλοκαιρινά στέκια, τα κεφάλια μέσα και επιστροφή στην κουζίνα!!
Είπα να φτιάξω μια τάρτα η οποία στολίζει τέλεια έναν μπουφέ, αλλά είναι τόσο χορταστική και νόστιμη που μπορεί να φαγωθεί και ως κύριο πιάτο!

Λοιπόν ξεκινάμε:

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη της τάρτας θα χρειαστούμε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κ.γ. ζάχαρη,
1 κ.γ. αλάτι,
2/3 κούπας βούτυρο ανάλατο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας κρύο νερό.

Για την γέμιση της τάρτας θα χρειαστούμε:
1 μεγάλο κρεμμύδι (Κουμεώτικο),
1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά,
1 κτΣ άνηθο,
3 ντομάτες ώριμες,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
250 γρ φέτα,
3 αυγά,
1 γιαούρτι (200γρ),
½ φλ. Γάλα,  
3 κτΣ τριμμένο ρεγκάτο τυρί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την ζύμη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο, ραντίζουμε το μίγμα με νερό και δουλεύουμε το μίγμα ελαφρά, ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου και στην συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα ή στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28-30 εκατοστά.
Τρυπάμε με ένα πηρουνάκι όλη την τάρτα και την ψήνουμε για πέντε λεπτά στους 190 βαθμούς.
Τώρα ήρθε η ώρα της γέμισης…
Σε ένα φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε τα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά
Μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. 
Αφού έχουμε βγάλει την τάρτα, προσθέτουμε ως βάση την φέτα σε κυβάκια ή σε τρίμμα
Περιχύνουμε την φέτα με τις τριμμένες ντομάτες και πασπαλίζουμε με τον άνηθο
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα, ώσπου να ομογενοποιηθούν
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το μίγμα επάνω στα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και το τυράκι μας
Η τάρτα μας είναι έτοιμη για ψήσιμο…
Ψήνουμε περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να δέσει η κρέμα
Μόλις ψηθεί την αφήνουμε γα 10 λεπτά να κρυώσει και μετά…

καλή σας όρεξη!!!!

47 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Αυτή η τάρτα ταιριάζει πολύ με τα γούστα μας και μπαίνει στα προσεχώς μας! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα χρωματιστη (πόσο ομορφα χρωματα εχει πανω?!?!?!) και φυσικά και λαχταριστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μυρωδιές και χρώματα!! Να χορταίνει και το μάτι και ο ουρανίσκος!!
    Καλώς μας ήρθες (ξανά) ratatui:-)
    Φιλιάααα....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ τι ομορφιά είναι αυτή! Και πεντανόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άμα θέλετε να εμφανιστεί κάποιος να μου το λέτε να τον σκέφτομαι. Προχτές αναρωτιόμουν που είσαι;;
    Υπέροχη τάρτα κι επειδή το σπίτι είναι της τάρτας θα είναι η επόμενη δοκιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σιγά μη περιμένουμε 10 λεπτά...αύτανδρη θα πάει και επιτοπίως...
    κι επειδή κι εμείς στο σπίτι ταρτολάτρεις είμαστε,θα την εκτελέσω συντόμως και στο ένα μέτρο...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέσα στα χρώματα και την νοστιμιά η τάρτα σου, τι να το κάνεις το κυρίως πιάτο όταν έχεις τέτοια τάρτα?
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @
    πολύ καλή.
    θα την φτιάξω αύριο.
    πιπεριές δεν έχω, μα
    δεν πειράζει θαρρώ να τις αντικαταστήσω με πράσο...

    ε ;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τις πιο όμορφες τάρτες που βλέπω και η νοστιμιά της εκτός συναγωνισμού!
    Εύγε!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τάρτα πίτσα! Σούπερ! θα δοκιμαστεί σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρελαινόμαστε για τάρτες!! Αλμυρές, γλυκές...τάρτα να 'ναι!Και η δική σου φαίνεται λαχταριστή και ζουμερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφη που φαίνεται!!!!!!
    Να είχα τώρα ένα κομματάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα. Μια υπέροχη τάρτα με καταπληκτικό συνδυασμό υλικών, μυρωδάτη και λαχταριστή. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λατρεύω τις τάρτες σε όλες τις παραλλαγές τους.

    Αυτή εδώ η συνταγή θα προστεθεί στα "προσεχώς" μου.

    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μμμμμ τέλεια φαίνεται!μιαμ μιαμ..Συγχαρητήρια!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Adorable tarta luce exquisita y muy bella me encanta,te ha quedado de lujo,abrazos grandes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν βλέπεις τόσο χρώματα και αρώματα μέσα σε μια συνταγή, είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχει επιτυχία και αν τα υλικά είναι και από αυτά που αρέσουν όπως τυράκια, ζύμες, λαχανικά...άντε να βρεις πολλούς ν' αντισταθούν! Καλά τα λέει το Spirtokoyto..που να περιμένουν 10 λεπτά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα ratatui και καλή εβδομάδα!!!!!!!
    Δυναμικότατη επιστροφή με εντυπωσιακές φωτογραφίες (από τις ωραιότερες λήψεις) και συναρπαστικό περιεχόμενο!!!
    Το Σάββατο στη λαϊκή, αγόρασα πιπεριές χρωματιστές επί τούτου :)
    Μπράβο Τζενάκι, περιμένουμε τα επόμενα "χτυπήματα"...
    πολλά φιλιά σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ευχαριστώ πολύ Έφη!!Να την δοκιμάσεις σίγουρα!!Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε ευχαριστώ Λίλα για το σχόλιό σου!Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε ευχαριστώ Ελπινίκη για το σχόλιό σου!!Τα χρώματα μόλις βγήκε από τον φούρνο ήταν όντως απερίγραπτα!Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς σας βρήκα maria mas...Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε ευχαριστώ Ερμιόνη!!Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα σε έχω στα υπόψιν λοιπόν....Άργησα λίγο αλλά επανήλθα!!!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλή επιτυχία και σε εσένα SpIrToKoYto!!!Πιστεύω ότι θα σε ενθουσιάσει αφού είσαι λάτρεις της τάρτας!Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχεις δίκιο Ελενα!!Μόνο και μόνο που μπαίνει στο τραπέζι το στολίζει!Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ καλή επιλογή στην αλλαγή πιστεύω quartie libre!!Καλή επιτυχία και αν βγει καλή πες το μου να το δοκιμάσω κι εγώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε ευχαριστώ πολύ kitchenStories!!!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα μπορούσες να την πεις και πίτσα με τα χρώματα που έχει!!!Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!!Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λαχταριστή φωτογραφία και ακόμη πιο λαχταριστή όταν την έχεις μπροστά σου live!!Καλό βράδυ peps

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε ευχαριστώ Pela Sofi για το σχόλιό σου..Ελπίζω να την δοκιμάσεις..Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω manousina!!!!Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εγώ σε ευχαριστώ Helen Gr για το ωραίο σου σχόλιο!!!Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να προστεθεί Conna γιατί πραγματικά είναι πολύ νόστιμη!Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σε ευχαριστώ eleni για το σχόλιό σου!Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έχεις απόλυτο δίκιο Penelope!!!Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα Γιώργο!!Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και ελπίζω να σας αρέσουν αυτά που θα φτιάχνω!!!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!!
    ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!..
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @lourdi lourdakiΣε ευχαριστώ κι εγώ για το σχόλιό σου!!!Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα και συγχαρητήρια!!! Θα τη φτιάξω πολύ σύντομα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Una super torta luce estupenda y exquisita quieroooooooo probarlaaaaa,tiene un color prefecto,abrazos grandes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. καλημέρα!!!!!!!!!!
    ήρθε η μέρα να φτιάξω την τάρτα!!!!!

    το μόνο που δεν αναφέρεις στην εκτέλεση είναι σε ποιο σημείο της συναρμολόγησης προσθέτουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές!!

    φιλάκια, καλή μου όρεξη και ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν