Το κέικ της Δευτέρας: Κέικ Μανταρίνι | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Το κέικ της Δευτέρας: Κέικ Μανταρίνι

14

Το έφτιαξα πολλές φορές μέχρι να καταλήξω.
Η προσπάθεια έφερε καταπληκτικά αποτελέσματα και μια γεύση ...αποθεωτική!!!!
Κι επειδή "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια", πάμε να το φτιάξουμε παρέα ;)

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
300 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ μαργαρίνη soft
3 αυγά
2 μανταρίνια πολτοποιημένα στο multi
1 κτγ βανίλια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
500 γρ αλεύρι Φαρίνα Ζαχαροπλαστικής
180 γρ γάλα

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο C
Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε 2 μανταρίνια κλημεντίνες.


Τα κόβουμε εγκάρσια για να απομακρύνουμε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.
Τα βάζουμε στο multi μαζί με τη βανίλια ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.

Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε σε γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα,  τον πολτό των μανταρινιών, τις σταγόνες σοκολάτας και τις βανίλιες.
Χαμηλώνουμε ακόμα την ταχύτητα (στο min) και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και μετά από 1 λεπτό σταματάμε το μίξερ.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα

Ψήνουμε για 50΄

Βυθίζουμε στο κέικ ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το βγάζουμε από το φούρνο.


Μόλις κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με γλάσο (έχω χρησιμοποιήσει γλάσο λεμόνι, γλάσο λεμόνι-μανταρίνι, γλάσο σοκολάτα)


Γευστική εμπειρία!!!

14 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Το απόγευμα θα ετοιμαστεί!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σπιτι το φτιάχναμε με πορτοκάλι
    νάσαι καλά που μας θυμίζεις μουσικές και γεύσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο μου θα είναι υπέροχο σίγουρα, εγώ το κάνω έτσι με ολόκληρα πορτοκάλια, θα δοκιμάσω και με μανταρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ αρωματικό κέικ Γιώργο.
    Και οι τρεις εκδοχές με τις επικαλύψεις είναι φανταστικές, αλλά θα διαλέξω αυτο με το γλάσο σοκολάτας.
    Που ταιριάζει απίστευτα με τα μανταρίνια.

    Εύκολο και πεντανόστιμο.
    Γεια στα χέρια σου ;)

    καλή - γλυκιά εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έφτιαξα ένα παρόμοιο πέρυσι για πρώτη φορά και ήταν το περυσινό "αγαπημένο" μας. Τα σχόλια όσων το έφτιαξαν στην σχετική ανάρτηση είναι όλα θετικά! Πραγματικά πολύ αρωματικό κέικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει να είναι πολύ ζουμερό και πολύ αρωματικό! Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μόλισ σήμερα το έκανα στη νηστήσιμη εκδοχή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τα κόβουμε εγκάρσια για να απομακρύνουμε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.
      Τα βάζουμε στο multi μαζί με τη βανίλια ζάχαρη και τα πολτοποιούμε."
      Όλο το άρωμα είναι στη φλούδα :)

      Διαγραφή
  9. Α, ρε Γιώργο, τι μου κάνεις βραδιάτικο και δεν έχω μανταρίνια! Τέλειο σε όλες του τις παραλλαγές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η συνταγή ειναι τέλεια το εχω κανει ήδη 2 φορές κ ειναι κ αφρατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομιζω η πιο ωραια συνταγη που βρηκα ψαχνωντας για κεικ μανταρινιου!θα την κανουμε κ θα επανελθω με σχολιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φτιαξαμε τελικα, το αρωμα απο τα ολοκληρα μανταρινια ηταν εκπληκτικο!

      Διαγραφή
  12. Το δοκιμάσαμε σήμερα. Αρωματικό κέικ με υπέροχη γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν