Το έφτιαξα πολλές φορές μέχρι να καταλήξω.
Η προσπάθεια έφερε καταπληκτικά αποτελέσματα και μια γεύση ...αποθεωτική!!!!
Κι επειδή "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια", πάμε να το φτιάξουμε παρέα ;)
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
300 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ μαργαρίνη soft
3 αυγά
2 μανταρίνια πολτοποιημένα στο multi
1 κτγ βανίλια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
500 γρ αλεύρι Φαρίνα Ζαχαροπλαστικής
180 γρ γάλα
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο C
Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε 2 μανταρίνια κλημεντίνες.
Τα κόβουμε εγκάρσια για να απομακρύνουμε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.
Τα βάζουμε στο multi μαζί με τη βανίλια ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε σε γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα, τον πολτό των μανταρινιών, τις σταγόνες σοκολάτας και τις βανίλιες.
Χαμηλώνουμε ακόμα την ταχύτητα (στο min) και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και μετά από 1 λεπτό σταματάμε το μίξερ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα
Ψήνουμε για 50΄
Βυθίζουμε στο κέικ ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το βγάζουμε από το φούρνο.
Μόλις κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με γλάσο (έχω χρησιμοποιήσει γλάσο λεμόνι, γλάσο λεμόνι-μανταρίνι, γλάσο σοκολάτα)
Γευστική εμπειρία!!!
Το απόγευμα θα ετοιμαστεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
σπιτι το φτιάχναμε με πορτοκάλι
ΑπάντησηΔιαγραφήνάσαι καλά που μας θυμίζεις μουσικές και γεύσεις :)
Γιώργο μου θα είναι υπέροχο σίγουρα, εγώ το κάνω έτσι με ολόκληρα πορτοκάλια, θα δοκιμάσω και με μανταρίνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ αρωματικό κέικ Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι τρεις εκδοχές με τις επικαλύψεις είναι φανταστικές, αλλά θα διαλέξω αυτο με το γλάσο σοκολάτας.
Που ταιριάζει απίστευτα με τα μανταρίνια.
Εύκολο και πεντανόστιμο.
Γεια στα χέρια σου ;)
καλή - γλυκιά εβδομάδα :)
Έφτιαξα ένα παρόμοιο πέρυσι για πρώτη φορά και ήταν το περυσινό "αγαπημένο" μας. Τα σχόλια όσων το έφτιαξαν στην σχετική ανάρτηση είναι όλα θετικά! Πραγματικά πολύ αρωματικό κέικ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πρέπει να είναι πολύ ζουμερό και πολύ αρωματικό! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήμόλισ σήμερα το έκανα στη νηστήσιμη εκδοχή του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια;
ΑπάντησηΔιαγραφή"Τα κόβουμε εγκάρσια για να απομακρύνουμε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.
ΔιαγραφήΤα βάζουμε στο multi μαζί με τη βανίλια ζάχαρη και τα πολτοποιούμε."
Όλο το άρωμα είναι στη φλούδα :)
Α, ρε Γιώργο, τι μου κάνεις βραδιάτικο και δεν έχω μανταρίνια! Τέλειο σε όλες του τις παραλλαγές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή ειναι τέλεια το εχω κανει ήδη 2 φορές κ ειναι κ αφρατο
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομιζω η πιο ωραια συνταγη που βρηκα ψαχνωντας για κεικ μανταρινιου!θα την κανουμε κ θα επανελθω με σχολιο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φτιαξαμε τελικα, το αρωμα απο τα ολοκληρα μανταρινια ηταν εκπληκτικο!
ΔιαγραφήΤο δοκιμάσαμε σήμερα. Αρωματικό κέικ με υπέροχη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σε όλους...αυτό που δεν ξερω επειδή θα το φτιαξω με πορτοκάλια τι μέγεθος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα θάλεια,
Διαγραφή2 πορτοκάλια μέτρια είναι αρκετά, αλλά θα πρέπει να τα βράσεις πρώτα για μισή ώρα κι αφού κρυώσουν, να τα πολτοποιήσεις !!! (μη ξεχάσεις να αφαιρέσεις τυχόν κουκούτσια)
Θα μπορούσα να το φτιάξω και με άλλα μανταρίνια εκτός απτά κλιμεντίνια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια!!! Αρκεί να βγάλετε τα κουκούτσια :)
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Αφού διάβασα δεκάδες παρόμοιες συνταγές διάλεξα τη συγκεκριμένη με μια μικροαλλαγή:αντικατέστησα το γάλα με χυμό από μανταρίνι.Μπορεί να είναι και το πιο αφράτο,μυρωδάτο,υπερτέλειο κεικ!!!(και έχω φτιάξει πάααρα πολλά...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Βάλια για το .....υπερτέλειο σχόλιο σου!!!!!! Υγεία και αντοχές να έχουμε!!!! Καλές γιορτές!!!!
ΔιαγραφήΤα μανταρίνια με τη φλούδα;
ΑπάντησηΔιαγραφή