Τους δοκίμασα για πρώτη φορά φέτος στη Σμύρνη, κι ενώ προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι έτρωγα, μου ήρθε η γεύση από το βούτυρο κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό...
Επειδή σε λίγο καιρό θα γεμίσει ο τόπος ...άχνη, είπα να ανεβάσω την παραλλαγή μου λίγο νωρίτερα ;)
Πάμε να τους φτιάξουμε και να τους ευχαριστηθούμε με την άνεσή μας !!!
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 της κούπας κακάο
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. γίδινο βούτυρο
70 γρ. βούτυρο αγελάδας
60 γρ. Φυτίνη
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη
2 κτΣ λικέρ (χρησιμοποίησα σπιτικό κεράσι, εσείς ότι σας αρέσει!!)
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη Φυτίνη με τη βανιλίνη και την άχνη μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει το μείγμα (10 λεπτά).
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα από το αλεύρι
Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το λικέρ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σαν μικρά καρύδια και τους τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά
Μόλις κρυώσουν, βάζουμε ζάχαρη άχνη μέσα σε ένα σακουλάκι και τους βουτάμε μέσα λίγους, λίγους ( 4-5 τη φορά ).
Τους τοποθετούμε στο δίσκο και κοσκινίζουμε πάνω τους περισσότερη άχνη, έτσι που να δείχνουν χιονισμένοι.
Γευστική, γλυκιά απόλαυση !!!
Πω πω, τι είναι αυτό!! Τέλειο!! Καλά έκανες και το έβαλες νωρίτερα, μου δίνεις χρόνο να το δοκιμάσω... οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήMαύροι κουραμπιέδες!!! Ναιιιι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο ΓΙώργο, είσαι πολύ μπροστά ;)
Και μας βάζεις σε πειρασμό τώρα.
Υπέροχοι είναι.
Φιλιά
Όπως τα λες, "αν ήτανε μαύρος ο Θεός" θα είχε πάθει με τα κουραμπιεδάκια σου! Καλέ, τι όμορφα που είναι! Και μυρίζουν βρε παιδί μου τρελά! Άντε, με έπεισες! Πάω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια ιδέα Γιώργο! Καταγράφεται στα "προς δοκιμήν οπωσδήποτε"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον φτιάξετε! Τέλειος είναι Γιώργο μου, ευχαριστούμε για την καταπληκτική και ακριβέστατη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή