Λαζάνια στο φούρνο | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Λαζάνια στο φούρνο

8


Τη συνταγή είχε υποβάλει παλιότερα στο
Greek Masa η Ζωή .
Την έχω υιοθετήσει πλήρως και τη φτιάχνω ανελλιπώς!!
Υλικά:
* 2/3 κουτί περίπου λαζάνια μεγάλα ορθογώνια
* 500 gr κιμάς μοσχαρίσιοs
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
* Μανιτάρια σε φέτες
* Ελαιόλαδο
* 1 κούπα του τσαγιού SAMOS NECTAR
* Αλάτι
* Πιπέρι
* 3-4 ντομάτες στον τρίφτη
* 2 κτγ πελτέ ντομάτας
* 1 κτγ corn flour
* 1 κουτί κρέμα γάλακτος
* Παρμεζάνα τριμμένη (έβαλα τριμμένο ανθότυρο Κρήτης)
* Κεφαλοτύρι τριμμένο
* 6 φέτες τυρί gouda


Επί τω έργω :

Για να κάνουμε τη γέμιση, σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγη ώρα να βράσει η γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας και δένουμε τη σάλτσα αν χρειαστεί, με το corn flour το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο νεράκι.


Βουτυρώνουμε έπειτα ένα πυρέξ. Στρώνουμε τρία λαζάνια και από πάνω τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση την οποία απλώνουμε. Ξαναστρώνουμε άλλα τρία λαζάνια και τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στρώνουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια (βγαίνουν περίπου 5-6 στρώσεις) και προσθέτουμε το κουτί της κρέμας γάλακτος. Τελειώνουμε με τα τυριά (ανθότυρο, κεφαλοτύρι και gouda) και ψήνουμε στους 200οC για 30 λεπτά.

Welcome Garfield!!

8 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Tι βλέπουν τα ματάκια μου τέτοια ώρα!! Το λαχταριστό σου λαζανοπαστίτσιο!!
    Η μία κούπα κρασί φαντάζομαι θα το απογειώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο Λενιώ μου και... συγγνώμη για την παράληψη. Με το χέρι στην καρδιά, προτείνω "Ψηλές Κορφές" της Ε.Ο.Σ.Σ!!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έχω φτιάξει με γέμιση σπανάκι και μανιτάρια αλλά και με κιμά πολύ ωραία φαίνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ευαίσθητο σημείο μου, ζυμαρικά!!!!! εγώ φτιάχνω βέβαια σπιτικά, αλλά καναδυο φορές έβαλα και από αυτά και είναι πολύ ωραία και δε θέλουν βράσιμο (χαρά)
    το κρασάκι θα κάνει τη διαφορα, και η κρέμα γάλακτος σκέτη αμαρτία, θερμιδική βόμβα, αλλά και γευστική!!!!!! τέλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ κάνω παστίτσιο με λαζάνια. Με μακαρόνια δεν το προτιμώ... Ωραιότατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ πονεμένη ιστορία τα λαζάνια.. Μπορώ να φάω ολόκληρο ταψί.. Τα κάνω μόνη μου με μηχανή ζυμαρικών και ειναι τρέλα.. Θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν