ΥΛΙΚΑ
- 400 g φύλλο κρούστα
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 2 κουτιά τυρί κρέμα light
- 100 γραμμάρια φέτα
- 2 κτγ τριμμένο δυόσμο
- πιπέρι
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
- 5 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
- λιωμένο βούτυρο
Επί τω έργω
Αναμιγνύουμε το ανθότυρο με 300 γραμμάρια κρέμας γάλακτος, το γιαούρτι, το δυόσμο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Παίρνουμε 3 φύλλα κρούστας.
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, ένα προς ένα, δύο από αυτά και τοποθετούμε προσεκτικά το ένα πάνω στο άλλο.
Το 3ο που το βάζουμε πάνω πάνω, το καλύπτουμε με την κρέμα των τυριών.
Διπλώνουμε τις άκρες των πλευρών με τη μικρότερη διάσταση προς τα μέσα έτσι σα να θέλουμε να εγκλωβίσουμε την κρέμα και αρχίζουμε να στρίβουμε χαλαρά τη μια από τις πλευρές με τη μεγαλύτερη διάσταση, έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια μακρόστενη σωλήνα.
Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε περίπου 5 σωλήνες !!
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί φούρνου και τοποθετούμε προσεκτικά μέσα τα στριμμένα φύλλα της ζύμης.
Το ένα δίπλα στο άλλο μου θύμισαν το σχήμα του αυλού, εξ ου και ο τίτλος !
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη κρέμα και λούζουμε (περιχύνουμε) τα «σουραύλια» μας.
Τα αφήνουμε να κολυμπήσουν με την ησυχία τους και μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος , τα βάζουμε μέσα, να κάνουν «ηλιοθεραπεία».
Περιμένουμε υπομονετικά περίπου 20’ και ξεφουρνίζουμε. Έχουν πάρει όλα ένα μπρούτζινο ακαταμάχητο χρώμα και έχουν ενωθεί μεταξύ τους, ψυχή τε και σώματι!
Η μυρωδιά μας βασανίζει και η τραγανή όψη του φύλλου μας προκαλεί να τη γευθούμε ΑΜΕΣΩΣ!
Υποκύπτουμε στην πρόκληση και χαράζουμε κάθετα την επιφάνεια.
Συνοδεύουμε το πιάτο μας με μια παγωμένη μπύρα lager ή ένα δροσερό Chardonnay
Καλή απόλαυση
τι μας κάνεις καλέ συμμαθητά πρωϊ πρωϊ !!! σλουρπ σλουρπ !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχες!!! φανταζομαι την γεύση τους και την μυρωδιά τους !!!
Πιστεύεις ότι θα γίνεται νόστιμη μόνο με φετούλα ή με λίγο κίτρινο τυρί στην θέση του ανθότυρου??
@ Maria B.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι καλημέρα :)
Στο μυαλό μου κρύβεσαι συμμαθήτρια!! Την έκανα ξανά χθες το βράδυ. Δεν είχα ανθότυρο και έβαλα φέτα, διάφορα τριμμένα κίτρινα και καπνιστή γαλοπούλα. Έγινε υπέροχη!!
Ε ναι λοιπόν συμμαθητά της φιλενάδας μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είναι πραγματικά μια πίτα που ... βασανίζει και σκανδαλίζει θα έλεγα!!
Το τυρί κρέμα στην γέμιση είναι για μένα όλα τα λεφτά!!
Αλλά και όλα τα υπόλοιπα υλικά δείχνουν ότι πρέπει να είναι πειρασμός!!
Φιλιά, καλή σου μέρα:))
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τί κάνουμε Λενιώ στους πειρασμούς;;
Ενδίδουμε :))
Ανταποδίδω φιλιά και καλημέρα
Δεν είναι που είναι "σκανδαλιστική" η τυρόπιτα είναι εξίσου "σκανδαλιστική" κι η παρουσίαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος συνδυασμός υλικών!!
Ενδίδουμε! Ενδίδουμε :))
ΑπάντησηΔιαγραφήμα πιο πολύ μου άρεσε ο τίτλος και ιδιαίτερη η έμπνευση του τίτλου, είδες τι παθαίνει κάθε μουσικόφιλος; παντού αυλούς του πανος βλέπει, τώρα για γεύση δε το συζητάμε, φέρε τις μπύρες:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία πράγματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο τίτλος ήταν ότι έπρεπε για τούτες τις τυρένιες φλογέρες.
Κόπιασε απο το blog μου σου έχω ενα βραβείο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη αυτή η πίτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράστε απ το μπλογκ μου να σας κεράσω και εγώ ένα δωράκι:)
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ γι' αυτή σου την καλή διάθεση κάθε φορά που με επισκέπτεσαι!!
Καλή σου μέρα
@Αγγελικη Ν
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολα παραδίνετε τα όπλα καλή μου Αγγελική :))
Φιλί και καλημέρα
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις πόσο χαίρομαι όταν κάποιος μπει στη σκέψη μου; Οι μπύρες κερασμένες!!
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα
@Penelope
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτη φορά εδώ; Σε καλωσορίζω και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
Καλή σου μέρα :)
@mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ mama
Φιλιά
@elen
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα με καλομάθετε με τα δωράκια σας!! Θα περάσω οσονούπω να παραλάβω
Καλημέρα :)