με ντοματάκια πατάτες και θυμάρι...!
Υλικά
1 κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο
8 ώριμες μικρές ντομάτες
4 μικρές πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
2 κ.τ.σ. ξερό θυμάρι
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο «Ελιά» ΜΑΡΚΟΥ
½ φλιτζ. Λευκό ξηρό κρασί GOLDEN SAMENA
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
Μισό λεμόνι
Επί τω έργω
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C . Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τρίβουμε με το λεμόνι κομμένο στη μέση.
Το τοποθετούμε μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε τις πατατούλες και τις ντομάτες κομμένες στα 4, τις σκελίδες από το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμάρι.
Βάζουμε το κρασί να κρυώνει στο ψυγείο!!
Αλατίζουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Για να πάρει το ακαταμάχητο μπρονζέ χρώμα, τα τελευταία 20 λεπτά το αφήνουμε να ψήνεται ξεσκέπαστο.
Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τις λαχταριστές μερίδες.
Γεμίζουμε τα ποτήρια με το δροσερό κρασί και συνοδεύουμε με αυτό το πιάτο μας.
Στην υγειά μας βρε παιδιά!
Είναι δυνατόν να μας κάνεις τέτοιο πράγμα, τέτοιαν ώρα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λαχταριστό φαγάκι είναι αυτό!!!!
Με το κρασί .... με αποτέλειωσες χα χα χα!
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω να δω πότε μπαίνει το κρασί στο φαγητό;-)
Αντε βρε, στην υγειά μας:)))
Τέλειο καλοκαιρινό φαγάκι! Και το κρασί εκεί που πρέπει, στη θέση του;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την άδεια σου θα το φτιάξω σύντομα!
οχι που δε θα έβαζες σαμιώτικο κρασάκι, μούρλια το κοτόπουλο, στην υγειά μας, αν και δε βρήκα σαμιώτικο κρασάκι,
ΑπάντησηΔιαγραφήμε γλυκό κρασάκι Λήμνου και γλυκάκια, περάσαμε στο επιδόρπιο, μετά το φαγοπότι
Ναι ναι θα συμφωνήσω με την Έλενα.. Πολύ λαχταριστό φαγάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήi have a lot of awards for you.
Ήρθα να τσιμπήσω μια πατατούλα που φαίνεται πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό!Πολύ ωραίο φαγητό και ωραία παρουσίαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην υγεια σου Γιώργο!Να είσαι καλά
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή@big mama
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
@mama
@Flori
@kiki
@lila
Τις ευχαριστίες μου αφήνω και τα φιλιά μου δίνω, σε όλα τα κορίτσια που άφησαν τα ίχνη τους εδώ.